АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Двухступенчатые синхронные триггеры

Читайте также:
  1. СИНХРОННЫЕ ДВИГАТЕЛИ
  2. Трехфазные асинхронные двигатели.

Якщо під час дії тактового імпульсу на інформаційних входах синхронного тригера відбудеться короткочасна зміна сигналу, то зміниться стан тригера. Для надійної і чіткої роботи призначені двоступінчаті тригери, що називаються MS - "майс­тер -помічник". Вони керуються імпульсом, для повного цикла робо­ти двоступінчатого тригера необхідні два перепади синхронізуючого сигналу.

На рисунку показана схема тригера, що складається з двох RST- тригерів. Входи С обох тригерів TM (майстра) і ТП (помічника) з’єднані між собою через інвертор. Складовим тригером керує повний тактовий імпульс С (по переднім і заднім фронтам)

 
 
 
Дійсно, якщо кожен з тригерів має установку додатнім перепадом, вхідна RS комбінація буде записана у ТМ в момент приходу додатнього перепаду тактового імпульсу С. В цей момент у ТП інформація потрапити не може.

Коли прийде від’ємний перепад вхідного імпульсу С, на виході інвертора він з’явиться як додатній. Тобто додатній перепад імпульсу перепише дані від першого тригера до другого. Після закінчення тактового імпульсу зміна інформації на входах R і S першого тригера не сприймаються.

Схема тригера є універсальною, оскільки може бути застосована у якості розряду однотактного зсуваючого реєстру і розряду двійкового лічильника. У останньому випадку використовуються зв’язки, показані штриховими лініями. RS - тригер перетворюється у лічильний тригер Т з внутрішньою затримкою.

Дворозрядний спосіб керування повним тактовим імпульсом застосовується і для двоступеневих тригерів JK.


Двоступеневі синхронні тригери випускаються у вигляді окремих інтегральних мікросхем.

Перша мікросхема містить два синхронних Д- тригера, керованих переднім фронтом синхронізуючого імпульсу. Такто­вий динамичний вхід С позначається символом (косою лінією нахиленою вправо) чи (косою лінією нахиленою вліво) у залежності від того, на яку зміну сигналу з рівня логі­чного нуля на рівень логічної одиниці чи навпаки реагує мікросхема.

Тригери мають внутрішні керуючі і входи, що функціо­нують незалежно.

Мікросхема 564ТМ2 відрізняється від 155ТМ2 тим, що установочні асинхронні входи S і R задаються логічними одиницями.

JK -тригер тактується спадом імпульсу і має по три інформаційних входи J і K. Ці входи об’єднані по схемі І.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)