АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОБУДОВА ТОПОЛОГІЇ СІТЬОВОГО ГРАФІКА

Читайте также:
  1. Побудова функціональної структури діяльності фахівця та постановка стратегічних цілей навчання.

 

Сітковий графік являє собою сітьову модель із розрахованими тимчасовими параметрами. Як модель, що відображає технологічні й організаційні взаємодії процесу виробництва будівельних робіт у системах СПУ використаються мережні моделі. В основі побудови мережі лежать поняття: робота й подія.

Робота - це виробничий процес, що вимагає витрат часу й матеріальних ресурсів, що приводить до досягнення певних результатів. Робота кодується початковими й кінцевими подіями.

Події - це факт закінчення однієї або декількох робіт необхідний і достатній для початку наступних робіт. Події встановлюють технологічну й організаційну послідовність робіт. Події обмежують розглянуту роботу й стосовно неї можуть бути початковими й кінцевими. Початкова подія визначає початок даної роботи і є кінцевим для попередніх робіт. Кінцева подія визначає закінчення даної роботи і є початковим для наступних робіт.

Вихідна подія - подія, що не має попередніх робіт у рамках розглянутого сіткового графіка. Завершальна подія - подія, що не має наступних робіт у рамках розглянутого сіткового графіка.

Тривалість шляху визначається як сума тривалостей, складових його праці.

Повний шлях - це шлях від вихідного до завершальної події сіткового графіка. Критичний шлях - це повний шлях найбільшої тривалості.

Ранні строки початку й закінчення робіт і здійснення подій сіткового графіка розраховують, починаючи від вихідної події, послідовно по всіх шляхах сіткового графіка прямим ходом розрахунку. У результаті цього розрахунку крім ранніх строків установлюють також загальну тривалість роботи із графіка в цілому й по окремих його ділянках.

Ранній початок робіт - сама рання з можливого часу початку робіт - визначають тривалість самого довгого шляху від вихідної події до початкової події даної роботи:

Ранній строк здійснення початкової події визначають максимальною величиною суми ранніх строків здійснення попередніх подій і тривалості робіт, що входять у дану подію:

Пізніше закінчення роботи - самий пізній із припустимих строків закінчення роботи, при якому не збільшується загальна тривалість роботи сіткового графіка:

Пізніше початок роботи - самий пізній із припустимих строків початку роботи, при якому не збільшується загальна тривалість робіт:

Пізній строк здійснення подій визначається мінімальною величиною зі значень різниці пізніх строків здійснення кінцевих подій і тривалістю робіт, що входять у дану подію.

Дана будівля розбитий на 3 захватки. З таблиці 4 на графік наноситься тривалість і назва робіт. Визначаємо ранній початок, раннє закінчення робіт, пізніше початок і пізніше закінчення робіт, а також визначаемо загальний та частковий резерв часу. Виділяємо критичний шлях. За графіком тривалість зведення об'єкта склала 340 дні


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)