АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Варіанти завдань. Метою виконання розрахунково-графічної роботи «Основи програмування мовою Assembler»є перевірка ступеня засвоєння другого та третього модулів навчальної

Читайте также:
  1. Варіанти виконання завдань
  2. Варіанти завдань
  3. ВАРІАНТИ ЗАДАЧ
  4. Варіанти індивідуальних завдань
  5. Варіанти контрольної роботи №1.
  6. Вирішення основних завдань з охорони праці досягається виконанням комплексу
  7. Г) виконання підсумкових письмових модульних (контрольних) завдань
  8. Диференціація та творчо – пошуковий характер завдань (на уроці української мови)
  9. Зміст і послідовність виконання завдань
  10. ІІІ. Виконання системи завдань творчого характеру
  11. Критерії оцінки індивідуальних науково-дослідних завдань

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО - ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ ТА ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ

Метою виконання розрахунково-графічної роботи «Основи програмування мовою Assembler»є перевірка ступеня засвоєння другого та третього модулів навчальної дисципліни.

Звіт з РГР виконується у текстовому процесорі MS Office Word або OpenOffice org.Writer та подається на перевірку у друкованому вигляді.

Звіт має складатися з наступних частин:

- титульний аркуш (зразок додається);

- номер варіанта та повний текст завдання;

- блок-схема алгоритму розв’язання завдання (створюється засобами MS Visio або іншого графічного редактора з дотриманням вимог діючих стандартів) та таблиця змінних і констант з коментарями (якщо є необхідність);

- текст (лістинг) програми мовою Assembler;

- результати виконання (перевірки правильності функціонування програми).

Елементи, що оцінюються:

а) правильність та повнота виконання завдання (правильність алгоритма та програми);

б) оптимальність алгоритма та програми (простота та зрозумілість, відсутність надлишкових повторюваних дій);

в) дотримання стандартів зображення блок-схем алгоритмів;

г) зручність використання програми (наочність введення даних та виведення результатів обчислень);

д) повнота перевірки правильності функціонування програми, акуратність оформлення звіту.

Критерії оцінювання подані в таблиці:

Обов’язкова наявність елементів, що оцінюються Кількість балів Оцінка за чотирибальною шкалою
  а, б, в, г, д 9-10  
  а, б, в 7 – 8  
  а, в 5 – 6  
    0-4  

Термін виконання та захисту РГР:

1. Захист РГР – підсумкове заняття останнього модуля згідно розкладу занять.

2. Здача роботи на перевірку – не пізніше, ніж за 3 доби до захисту.


Варіанти завдань

1. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х4. Знайти максимальне, мінімальне із введених чисел та різницю між ними. Вивести результати на екран.

2. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х5. Підрахувати кількість, обчислити суму та середнє арифметичне всіх введених непарних чисел. Вивести результати на екран.

3. Ввести з клавіатури три цілих додатних числа (байти) a, b, c. Перевірити наступні висловлювання: а) трикутник із сторонами a, b, c існує; б) трикутник із сторонами a, b, c є рівностороннім; в) трикутник із сторонами a, b, c є рівнобедреним. Організувати виведення відповідних повідомлень на екран. Обчислити периметр трикутника та вивести результат на екран.

4. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 5х4. Підрахувати кількість, обчислити суму та середнє арифметичне всіх введених парних чисел. Вивести результати на екран.

5. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х4. Підрахувати кількість всіх введених непарних чисел та знайти максимальне з них. Вивести результати на екран.

6. Ввести з клавіатури три пари чисел, які є координатами трьох вершин прямокутника. Визначити та вивести на екран координати четвертої вершини прямокутника.

7. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 3х5. Підрахувати кількість всіх введених парних чисел та знайти мінімальне з них. Вивести результати на екран.

8. Ввести з клавіатури два масиви X та Y, кожен з яких складається з 7 цілих додатних чисел (байтів). Обчислити масив Z, елементи якого є добутками відповідних елементів масивів X, Y, а також скалярний добуток X та Y. Вивести результати на екран.

9. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 5х3. Обчислити кількість введених парних чисел та знайти мінімальне із введених непарних чисел. Вивести результати на екран.

10. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 5х5. Обчислити кількість введених непарних чисел та знайти максимальне із введених парних чисел. Вивести результати на екран.

11. Ввести з клавіатури два беззнакових числа (байти). Забезпечити виконання над введеними байтами логічних операцій AND, OR, XOR, NAND, NOR, XNOR за вибором користувача та запис результату в регістр АХ. Вибір логічної операції організувати за допомогою клавіш з цифрами 0-5.

12. Ввести з клавіатури два масиви X та Y, кожен з яких складається з 8 цілих додатних чисел (байтів). Обчислити масив Z, елементи якого є сумами відповідних елементів масивів X, Y, а також скалярний добуток X та Y. Вивести результати на екран.

13. Ввести з клавіатури масив X із 12 цілих додатних чисел (байтів). Отримати масив Y, який складається з тих самих елементів, але є впорядкованим у бік зростання чисел (кожний наступний елемент більше попереднього). Вивести масив Y на екран.

14. Ввести з клавіатури масив X із 13 цілих додатних чисел (байтів). Отримати масив Y, який складається з тих самих елементів, але є впорядкованим у бік зменшення чисел (кожний наступний елемент менше попереднього). Вивести масив Y на екран.

15. Ввести з клавіатури два числа 1<N<8 та 1<M<N. Обчислити та вивести на екран кількість сполучень з N по M. Розрахунковий вираз: .

16. Ввести з клавіатури масив із 16 цілих чисел (байтів). Підрахувати кількість від’ємних, додатних чисел та нулів у введеному масиві. Визначити, яких з трьох названих типів чисел більше у введеному масиві. Вивести результати на екран.

17. Ввести з клавіатури масив із 17 цілих додатних чисел (байтів). Підрахувати кількість парних та непарних чисел у введеному масиві. Визначити, яких чисел більше у введеному масиві. Вивести результати на екран.

18. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х5. Знайти максимальне, мінімальне із введених чисел та результат ділення максимального числа на мінімальне. Вивести результати на екран.

19. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 5х4. Знайти максимальне, мінімальне із введених чисел та середнє арифметичне найбільшого та найменшого елементів. Вивести результати на екран.

20. Створити масив розміром 5х4 та заповнити його (по рядкам) першими двадцятьма членами ряду 2+7. Знайти середнє арифметичне елементів кожного стовпчика отриманого масиву та всього масиву в цілому. Вивести результати на екран.

21. Створити масив розміром 4х4 та заповнити його (по рядкам) першими шістнадцятьма членами ряду 2-3. Знайти середнє арифметичне елементів кожного рядка отриманого масиву та всього масиву в цілому. Вивести результати на екран.

22. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х4. Розглядаючи масив як матрицю, замінити всі елементи, що знаходяться вище головної діагоналі, нулями. Вивести отриманий масив на екран.

23. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 5х5. Розглядаючи масив як матрицю, замінити всі елементи, що знаходяться нижче головної діагоналі, одиницями. Вивести отриманий масив на екран.

24. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х4. Розглядаючи масив як матрицю, замінити всі елементи, що знаходяться на головній діагоналі, нулями. Вивести отриманий масив на екран.

25. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 5х5. Розглядаючи масив як матрицю, знайти суму всіх елементів, що знаходяться вище головної діагоналі. Вивести отриманий масив на екран.

26. Ввести з клавіатури масив цілих додатних чисел (байтів) розміром 4х4. Розглядаючи масив як матрицю, знайти суму всіх елементів, що знаходяться нижче головної діагоналі. Вивести отриманий масив на екран.


 

Додаток. Зразок титульного аркуша

 

 

ПОЛТАВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ЮРІЯ КОНДРАТЮКА

кафедра комп’ютерної інженерії

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)