АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВАРІАНТИ ЗАДАЧ

Читайте также:
  1. C) Любой код может быть вирусом для строго определенной среды (обратная задача вируса)
  2. I. ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧИ
  3. III. ЗАДАЧІ
  4. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  5. VIII. Работа над задачей
  6. Б. На отдельной тетради решить контрольные задачи.
  7. Бухгалтерский учет его функции, задачи и принципы.
  8. Варіанти виконання завдань
  9. Варіанти завдань
  10. Варіанти завдань
  11. Варіанти індивідуальних завдань

Задача 1. Визначити ризик травмування людини на виробництві в Україні у 1996 році, якщо відомо, що в цілому у народному господарстві було травмоване 65 тис. чоловік, а кількість працюючих складало 15 млн. чоловік. Порівняти отриманні дані зі стандартними значеннями.

Література [1, 3, 5]

 

Задача 2. Щорічно в Україні внаслідок дії різноманітних небезпек гине близько 127,5 тис. чоловік (кількість населення країни 45 млн. чоловік). Порівняти отриманні дані з ризиком проживання людини у колишньому СРСР, якщо відомо, що у результаті дії різноманітних факторів гинуло близько 500 тис. чоловік (при кількості населення країни 300 млн. чоловік).

Література [1, 3, 5]

 

Задача 3. Визначити індивідуальний ризик для мешканця А, проживаючого у місті N, що налічує 1,51 млн. чоловік. Статистичні дані за 10 років свідчать про те, що за цій час з числа мешканців міста загинуло 60 тис. чоловік, отримало травми 120 тис. чоловік.

Мешканець міста N 40 годин на тиждень працює у місті, на 4 тижня на рік виїжджає на відпочинок, 3 тижні кожен рік знаходиться у відрядженні, 56 днів на рік працює на дачі, а інший час знаходиться у місті.

Література [1, 3, 5, 11]

 

Задача 4. Визначити індивідуальний ризик для мешканця А, проживаючого у селі, що нараховує 200 тис. мешканців. З числа мешканців села за 10 років 5 чоловік загинуло й 50 отримало травми.

Мешканець А 40 годин на тиждень працює у найближчому місті N, на 4 тижні на рік виїжджає із села на відпочинок,2 тижня кожен рік знаходиться у відрядження, 56 днів на рік працює на дачі, а інший час заходиться у селі.

Література [1, 3, 5, 11]

 

Задача 5. Визначити ризик загибелі людини від екологічних заховань, якщо відомо, що від екологічних заорювань на планеті вмирає 1,6 млн. чоловік (при загальної кількості населення 6 млрд. чоловік).

Література [1, 3, 5, 11]

 

Задача 6. Визначити ризик загибелі й травмування людини у результаті стихійних явищ, якщо відомо, що Стихійні явища привели до загибелі 250000 чоловік й наражали на небезпеку близько 25 млн. чоловік (при загальної кількості населення планети 6 млрд. чоловік).

Література [1, 3, 5, 11]

 

Задача 7. Визначити ризик загибелі чоловіка у результаті землетрусів у світі, якщо відомо, що у 1990 році у результаті землетрусів у світі загинуло більш 52 тис. чоловік (при загальної кількості населення планети 6 млрд. чоловік).

Література [1, 3, 5, 11]

 

Задача 8. Визначити ризик загибелі людини на виробництві за рік у світі, якщо відомо, що щорічно у світі гине 250 тис. чоловік (число працюючих на виробництві 2,4 млрд. чоловік).

Література [1, 3, 5, 11]

 

Формули для задач:

- 1 –2 -......................R = ,

де n – кількість подій, що відбулося;

N – загальна (можлива) кількість подій.

 

3 –4 – Індивідуальний ризик загинути для мешканця А можливо визначити за допомогою виразу:

 

Rn = ,

де Nn – кількість загиблих мешканців;

D – кількість тижнів, проведених мешканцем А у селі або у місті;

t – кількість годин на тиждень, коли мешканець наражається на небезпеку;

T – відрізок часу обліку статистичних даних;

No – кількість міста або села;

d – кількість тижнів у році;

td – кількість годин у тижні.

 

Індивідуальний ризик стати жертвою нещасного випадку будь-якого ступня тяжкості можна визначити для мешканця А за виразом:

Rж = ,

де Nmp – кількість мешканців, що отримали травми.

 

5 –8.........................Ri = ,

де n – кількість загиблих людей;

N – загальна кількість.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)