АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Київ 2012 рік

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ СТАТИСТИКИ, ОБЛІКУ ТА АУДИТУ

ЗАОЧНЕ ЕКОНОМІЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ

 

Кафедра бухгалтерського обліку

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Завідувач кафедри

Бухгалтерського обліку

_______д. е. н. професор Пантелеєв В.П.

“___” ____________ 2012 рік

Методичні рекомендації для виконання контрольних робіт з дисципліни: "Облік та звітність суб’єктів малого підприємництва"

Студентів заочного відділення

спеціальності 8.03050901 – “Облік і аудит”

Розробник

К.е.н., доц. Сніжко О.С.

 

 

Київ 2012 рік

Облік та звітність в оподаткуванні: Методичні вказівки до виконання контрольної роботи для студентів спеціальності 6.030509 «Облік і аудит», напряму 0501 “ Економіка і підприємство ” заочної форм навчання.-К.: Національна академія статистики, обліку і аудиту, 2012р.-20 стор.

 

Рецензент:

 

Укладач: О.С. Сніжко, к.е.н., доцент

 

Відповідальний за випуск В.П. Пантелєєв, д.е.н., професор

 

Затверджено на засіданні кафедри бухгалтерського обліку

від “22” 04. 2011 р., протокол № 12

 

Методичні вказівки призначені для закріплення і поглиблення практичних навичок з податкового обліку студентами облікових та економічних спеціальностей.

 

 


ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

 

МЕТА, ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ, ЇЇ МІСЦЕ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

Невід’ємною складовою державного регулювання економіки є оподаткування суб’єктів господарської діяльності. Існуюча податкова політика в Україні є основою для наповнення державного бюджету, та, відповідно, фінансування державних потреб. Чим вище податкові надходження – тим ефективніше держава виконує покладені на неї функції.

Особливістю вітчизняної податкової політики є постійна неузгодженість нормативно – законодавчої бази та часта зміна системи оподаткування. Все це негативно впливає на розвиток підприємництва в та інвестиційний клімат в Україні.

Сучасний етап реформування податкового обліку, пов'язаний із прийняттям Податкового кодексу України, характеризується бажанням законодавців зблизити бухгалтерський та податковий облік, задля оптимізації роботи вітчизняних бухгалтерів.

Саме тому, вивчення дисципліни «Облік та звітність в оподаткуванні», набуває, сьогодні, все більшої актуальності та є невід’ємною складовою підготовки сучасного бухгалтера.

Метою вивчення дисципліни «Облік та звітність в оподаткуванні» є оволодіння студентами основ податкового обліку та формування практичних навичок задля можливості здійснювати облікову роботу на підприємствах.

Завдання курсу «Облік та звітність в оподаткуванні»:

· Вивчення теоретичних основ організації податкового обліку в Україні;

· Вивчення сутності податків та механізму їх справляння в Україні.

Дисципліна «Облік та звітність в оподаткуванні» відноситься до спеціальних дисциплін, які викладаються при підготовці студентів спеціальності «Облік і аудит». Вивчення даної дисципліни передбачає наявність у студентів знань з теорії і практики бухгалтерського обліку.

Після засвоєння дисципліни в обсязі, передбаченому навчально-методичним планом і програмою її вивчення студенти денної і заочної форм навчання виконують контрольну роботу. Формою контролю знань студентів є залік (іспит).

Студент повинен знати:

1. Сутність системи оподаткування, принципи її формування;

2. Види податків та їх елементи;

3. Структуру контролюючих органів в Україні, та їх повноваження;

4. Нормативно-законодавчу базу Україні з питань оподаткування;

5. Особливості справляння існуючих податків і зборів;

6. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

Студент повинен вміти:

1. Розрізняти податки та збори за їх видами;

2. Розраховувати штрафні санкції за порушення податкового законодавства;

3. Вміти визначати об’єкти, базу оподаткування та ставки різних податків і зборів;

4. Правильно розраховувати суму податку і збору, що підлягає сплаті до бюджету;

5. Знаходити помилки в оподаткуванні, що дасть можливість уникнути відповідальності у майбутньому;

6. Формувати податкову звітність.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)