АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З А Н Я Т ТЯ 3

 

1. Злочини проти здоров'я і їх види. Поняття тілесних ушкоджень і їх види. Правила визначення тяжкості тілесних ушкоджень.

2. Умисне тяжке тілесне ушкодження (ст 121 КК). Відмінність умисного тілесного ушкодження, яке спричинило смерть потерпілого від вбивства через необережність.

3. Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (ст. 122 КК).

4. Умисне легке тілесне ушкодження (ст 125 КК). Побої і мордування (ст. 126 КК).

 

З А Д А Ч А 1. Меркулов, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, робив скандали у гуртожитку, викинув ліжко сусіда по кімнаті у коридор, у відповідь на зауваження Кривоносова з цієї нагоди, кинув у нього сковороду, розбив обличчя, ударив кулаком в око. Коли Кривоносов намагався вибегти на вулицю, Меркулов перегородив йому дорогу, схопив з плити столовий ніж і держаком ударив по голові. Кривоносов, відштовхнувши від себе Меркулова, взяв топорище і двічі заподіяв ним удари по голові нападавшого, спричинивши цим тяжкі тілесні ушкодження. Квалiфiкуйте дії Кривоносова..

 

 

З А Д А Ч А 2. Вишневський знаходився на подвір`ї свого будинку і помітив на даху сараю групу підлітків, які рвали ягоди з дерева шовковиці. Щоби прогнати їх з даху, він кинув у підлітків дерев'яну палку, і попав у п'ятнадцятирічного Пахомова.. Той спригнув з сараю, відбіг приблизно на 40 метрів, упав і помер від одержаних від удару палкою тяжких тілесних пошкоджень. Кваліфікуйте дії Вишневського.

З А Н Я Т ТЯ 4

1. Умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне в стані сильного душевного хвилювання (ст. 123 КК).

2. Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони (ст. 124 КК).

3. Необережне тяжке або середньої ваги тілесне ушкодження (ст. 128 КК).

4. Поняття і види злочинів, що ставлять у небезпеку життя і

здоров'я.

 

З А Д А Ч А 1. Романов на грунті сварки з сусідкою Павлиною, заподіяв їй гайковим ключем удар в обличчя і вибив ліве око. У справі встановлено, що ліве око Павлиної було незряче, але врезультаті заподіянного пошкодження, вміст лівого ока витек і воно стало віддаленим. В зв'язку з здійсненною операцією, Павлина більше одного місяця знаходилась у лікарні. Визначте ступінь тяжкості завданного тілесного пошкодження і квалiфiкуйте діяння Романова..

 

З А Д А Ч А 2. Степанова, являючись медсестрою, у себе на квартирі за плату здійснила аборт Іванцової.. В результаті аборту у Іванцової виникло запалення очеревини і, не дивлячись на прийняти заходи медичного характеру, вона померла. Квалiфiкуйте дії Степанової.

 

ЛИТЕРАТУРА

1. Уголовный кодекс Украины. Научно-практический комментарий. Под ред.

Стрельцова Е.Л, 3-е издание., Харьков, «Одиссей», 2005 г.

2. Антонян Ю. М. Изнасилование, причины и предупреждение. ВНИИ. М., МВД СССР. 1990.

3. Бажанов М. И. Уголовная ответственность за преступления против личности.Київ. 1977.

4. Бородин С. В. Квалификация преступлений против жизни. М. 1977.

5. Бородин С.В. Квалификация преступлений против жизни. М., 1977.

6. Галактионов Е.А., Денисов С.А. Альбом схем по уголовному праву. СПб., 1997

7. Горелик И.И. Ответственность за поставление в опасность по советскому уголовному праву. Минск, 1964.

8. Гродзинский М.М. Преступления против личности. М., 1921

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)