АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кримінальне судочинство в Україні

Читайте также:
  1. Автономія в Україні. Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим
  2. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  3. Виникнення і розвиток криміналістики в світі і в Україні.
  4. Виникнення і розвиток криміналістики в світі і в Україні.
  5. Виникнення та розвиток страхової медицини в Україні.
  6. Всі ці документи створюють єдине правове поле охорони праці в Україні.
  7. Глава 1. Кримінальне процесуальне законодавство України та сфера його дії
  8. Глава 35. Кримінальне провадження на підставі угод
  9. Глава 36. Кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення
  10. Глава 37. Кримінальне провадження щодо окремої категорії осіб
  11. Глава 39. Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру
  12. Глава 40. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю

Кримінальне судочинство - це діяльність органів дізнання, слідчого, прокурора, судді й суду з порушення, розслідування і судового розгляду кримінальних справ, а також із вирішення суддею питань, пов'язаних із виконанням вироку.

Завданнями кримінального судочинства є охорона прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб, які беруть у ньому участь, а також швидке й повне розкриття злочинів, викриття винних і забезпечення правильного застосування Закону, щоби кожного, хто вчинив злочин, було притягнуто до відповідальності, а жодного невинного не було покарано.

Кримінальне судочинство має такі стадії:

- порушення кримінальної справи;

- попереднє розслідування;

- віддання обвинуваченого до суду;

- судовий розгляд;

- касаційне провадження;

- виконання вироку;

- провадження в порядку нагляду;

- відновлення справи за нововиявленими обставинами.

Всі ці стадії тісно пов'язані та складають єдину систему кримінального судочинства, або кримінального процесу. Порядок здійснення кримінального судочинства визначається Кримінально-процесуальним кодексом України, що його було затверджено Законом УРСР від 28 грудня 1960 р. Кодекс складається з 8 розділів, 36 глав (понад 450 статей з урахуванням статей, додатково включених до першої його редакції).

Нотаріат в Україні

Нотаріа́т Украї́ни — це система органів і посадових осіб, на які покладено обов'язок посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняти інші нотаріальні дії, передбачені Законом України «Про нотаріат», з метою надання їм юридичної вірогідності.

Вчинення нотаріальних дій в Україні покладається на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах або займаються приватною нотаріальною діяльністю.

Документи, оформлені державними і приватними нотаріусами, мають однакову юридичну силу.

У населених пунктах, де немає нотаріусів, нотаріальні дії вчиняються посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Вчинення нотаріальних дій за кордоном покладається на консульські установи України, а у випадках, передбачених чинним законодавством, — на дипломатичні представництва України.

Нотаріус, а також стажист нотаріуса зобов'язані зберігати нотаріальну таємницю.

Правовою основою діяльності нотаріату є Конституція України, Закон України «Про нотаріат», Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України,інші акти законодавства.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)