АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спробуємо це пояснити за допомогою інфографіки

Читайте также:
  1. Алгоритм 1. Зупинка артеріальної кровотечі за допомогою закрутки
  2. ВИМОГИ ДО ДОКУМЕНТІВ, ЩО ЇХ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДРУКУВАЛЬНИХ ЗАСОБІВ
  3. Вставка символів або шаблонів за допомогою миші
  4. Вставка шаблонів у формулу за допомогою клавіатури
  5. Встановлення пріоритетів за допомогою аналізу А Б В
  6. Глава 11. Розрахунки за допомогою систем дистанційного обслуговування
  7. Декоративне оформлення сторінок HTML за допомогою CSS.
  8. Друга частина розробляється по фінансовому проекту за допомогою ЕОМ.
  9. За допомогою кнопок панелі Рисование
  10. Задача 4. Препарат вводять внутрішньовенно за допомогою інфузомату. Який показник встановлює, скільки часу необхідно для досягнення рівноважної концентрації в крові?
  11. Захист за допомогою технічних засобів
  12. Зміна інтервалів між елементами формули за допомогою клавіатури

Розпочнемо з прикладу, коли абітурієнт вступає на напрям підготовки, де немає ні творчих, ні фізичних випробувань. Тоді основний конкурсний бал складатимуть результати ЗНО з 3-4 предметів та додаток до атестату. Сертифікат з української мови та літератури є обов’язковим для всіх напрямів, решту – 2 або 3 предмети (сподіваємося, що МОН внесе зміни до Умов прийому і таких предметів буде не більше двох) – виш визначає самостійно. Максимальний результат з кожного предмету ЗНО – 200, стільки ж можна отримати за атестат. Якби не було вагових коефіцієнтів – загальний конкурсний бал обраховувався як сума усіх складових і міг становити 800 або 1000 балів залежно від кількості предметів ЗНО. Тепер ситуація зовсім інша.

У вищому навчальному закладі мають визначити, який із цих компонентів є найважливішим для навчання майбутнього студента і присвоїти йому найбільшу вагу. Сума вагових коефіцієнтів завжди має дорівнювати одиниці. В інфографіці наведені допустимі значення коефіцієнтів для результатів ЗНО та атестату. Як бачимо, вага останнього складає не більше 10%, тобто максимум 20 балів із загальних 200. Порівняно з минулим роком значення атестату не змінилося, більше того, воно може ще зменшитися, якщо у ВНЗ застосують коефіцієнт менше 0,1, що дозволено законом та Умовами прийому.

Щодо результатів ЗНО, то виш самостійно визначає вагу кожного предмету. Щоправда вона не може бути меншою 0,2. Припускаємо, що при вступі на напрям «біологія», результат з профільного предмету матиме набагато вищий коефіцієнт, ніж, наприклад, з української мови та літератури.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)