АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідь. Рішення державного суду про скасування арбітражного рішення, може бути винесене відповідним судом лише за наявності однієї із передбачених законом підстав:

Читайте также:
  1. Відповідь.
  2. Відповідь.
  3. Відповідь.
  4. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Ефективність використання якого виду ресурсів оцінюється за допомогою показника фондовіддачі?
  5. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. За яким видом відносних величин розраховується середній темп зростання показника?
  6. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Функції попиту на працю та граничного доходу праці
  7. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Хто з видатних вчених вперше в історії науки досліджував проблему співвідношення свідомого й несвідомого?
  8. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Що лежить в основі поділу ринку на окремі види?
  9. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яка країна вважається батьківщиною паперових грошей?
  10. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яка мета порівняння фактичних даних з даними минулих періодів?
  11. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яке положення розкриває сутність грошей як економічної категорії?

 

Рішення державного суду про скасування арбітражного рішення, може бути винесене відповідним судом лише за наявності однієї із передбачених законом підстав:

по-перше, недієздатність однієї із сторін арбітражної угоди та недійсність самої арбітражної угоди. При розгляді питання щодо недійсності арбітражної угоди суд має розглядати його за законом, якому сторони підпорядкували арбітражну угоду, а у разі відсутності такого підпорядкування - за законом країни, в якій арбітражне рішення було винесене, тобто за законом України;

по-друге, до підстав для скасування арбітражного рішення відноситься відсутність належного повідомлення будь-якої сторони спору про призначення арбітра чи про арбітражний процес, або неможливість для сторони з будь-яких інших поважних причин подати свої заперечення чи надати пояснення у справі і тим самим захистити свою позицію. Ця підстава стосується випадків порушення загальних принципів третейського судочинства, які полягають, зокрема, в тому, що кожна сторона має право обирати склад третейського суду, брати участь в арбітражному розгляді справи, і, як наслідок цього, кожній стороні мають бути надані всі можливості для викладення своєї позиції.

по-третє, арбітражне рішення, винесене з порушенням змісту чи обсягу компетенції, наданої третейському суду згідно з арбітражною угодою, — це одна підстава, яка стосується випадків, коли має місце розгляд спору, не передбаченого арбітражною угодою, або спору, що не підпадає під умови арбітражної угоди, або коли арбітражне рішення містить постанови з питань, які виходять за межі арбітражної угоди.

по-четверте, до підстав скасування арбітражного рішення відносяться випадки, коли склад арбітражного суду або арбітражна процедура не відповідали угоді сторін, а у разі, коли така угода сторін була відсутня — то склад суду або арбітражна процедура не відповідали положенням Закону України «Про міжнародний комерційний арбітраж».

 

 

Завдання 17. Згідно Закону України «Про міжнародний комерційний арбітраж» передбачено, що скасування винесеного арбітражного рішення на території України знаходиться в компетенції (обрати правильну відповідь):

 

1) судів всіх інстанцій України;

2) державних судів, що внесені до спеціального переліку;

3) третейських арбітражних судів інших країн;

4) органів прокурорського нагляду;

5) Міністерства юстиції України.

 

Відповідь - 2:

 

державних судів, що внесені до спеціального переліку.

 

Завдання 18. Відповідно до Закону України «Про міжнародний комерційний арбітраж» період протягом якого може бути заявлено клопотання про скасування арбітражного рішення становить (обрати правильну відповідь та аргументувати її):

 

1) 2 тижні

2) 1 місяць

3) 3 місяці;

4) 1 рік;

5) 3 роки.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)