АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конкретні цілі

Читайте также:
  1. Конкретні прояви національних стилів у переговорах
  2. Конкретні цілі
  3. Конкретні цілі.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ДВНЗ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

„Затверджено»

На методичній нараді

КАФЕДРА ХІРУРГІЇ №1

завідувач кафедри

професор ________Василюк С.М.

«________» _______ 2012 р.

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Для самостійної позааудиторної підготовки студентів

Навчальна дисципліна Хірургічні хвороби
Модуль № 1 -Абдомінальна хірургія
Змістовний модуль № 1 – Ургентна хірургія органів черевної порожнини
Тема заняття Пошкодження шлунку, дванадцятипалої кишки, підшлункової залози, нирок і сечового міхура
Курс  
Факультет Медичний, підготовки іноземних громадян

 

Івано-Франківськ - 2012

Актуальність теми.

Важкість клінічного перебігу та результатів травматичних пошкоджень органів черевної порожнини цю патологію як один з важких розділів ургентної хірургії. У наш техногенний вік з кожним роком кількість травматичних пошкоджень зростає, і немає ніякої надії на їх зниження. Травми живота відомі хірургам з давніх пір, вони приносять хворим надзвичайно важкі фізичні і моральні страждання, і нерідко створюють загрозу для життя хворих. Але, незважаючи на значні досягнення в організації хірургічної допомоги населенню, травми живота нерідко закінчуються летально. Надання хірургічної допомоги хворим з травмою живота залишається важкою і не завжди вирішуваною завданням, одну з головних ролей в якій грає своєчасна діагностика і екстрена транспортування пацієнтів в хірургічний стаціонар. Пошкодження органів ШКТ в мирний час зустрічаються відносно рідко, складаючи 0,5-1% всіх пошкоджень. На війні у 4-5% всіх поранених встановлюються пошкодження органів живота. Пошкодження органів живота поділяються на закриті та відкриті. У мирний час закриті ушкодження переважають, складають від 54,2% до 62%.

Конкретні цілі.

2.1. Знати:

- Анатомічні та фізіологічні особливості шлунку, ДПК і ПШЗ;

- Анатомічні та фізіологічні особливості нирок і сечового міхура;

- Загальні обстеження хворих (по матеріалах пропедевтичної терапії загальної хірургії);

- Етіологію та патогенез пошкоджень шлунку, ДПК і ПШЗ;

- Етіологію та патогенез пошкоджень нирок і сечового міхура;

- Основні клінічні та лабораторні методи дослідження при травмах шлунку, ДПК, ПШЗ, нирок і сечового міхура;

- Основні інструментальні методи діагностики травм шлунку, ДПК, ПШЗ, нирок і сечового міхура;

- Лікувальну тактику при травмах шлунку, ДПК, ПШЗ, нирок і сечового міхура;

 

2.2. Вміти:

- Зібрати анамнез у хворих при травмах шлунку, ДПК, ПШЗ, нирок і сечового міхура;

- Оцінювати дані інструментальних методів обстеження;

- Оцінювати основні дані клініко-лабораторних та біохімічних змін при травмах шлунку, ДПК, ПШЗ, нирок і сечового міхура;

 

2.3. Розвивати творчі здібності студенів на основі вивченого клінічного та діагностичного матеріалу: вміти інтерпретувати зібрану клінічну і діагностичну інформацію, правильно її аналізувати та на підставі інтегральної оцінки зібраних даних встановлювати діагноз; визначати лікувальну тактику в залежності від стадії захворювання та наявності ускладнень.

 

2.4. Виховні цілі: сформувати деонтологічні уявлення при роботі з хворими з травмами шлунку, ДПК, ПШЗ, нирок і сечового міхура;оволодіти вмінням встановлювати психологічний контакт з даною категорією хворих та їх родичами, розвивати почуття відповідальності за своєчасність та правильність професійних дій.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)