АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендовані масла рослинного походження

Читайте также:
  1. a) Растительные масла
  2. B. Соответствует вязкости растительного масла.
  3. IX. ОРГАНИ ТРАВЛЕННЯ. ПОХОДЖЕННЯ
  4. V. МАСЛА, РАСТИРАНИЕ КРАСОК, ЭФИРНЫЕ МАСЛА,
  5. Альтернативные возможности производства масла и пушек
  6. Визначення країни походження товару
  7. ВИКОРИСТАНІ ТА РЕКОМЕНДОВАНІ ДЖЕРЕЛА
  8. Виникнення та походження слова «нотаріус» та «нотаріат».
  9. Дослідження природного (еволюційного) розвитку рослинного та тваринного світу.
  10. Еволюція уявлення про суспільство та теорії його походження
  11. Жир жиру не товарищ: растительные масла
  12. Життя як особлива форма руху матерії. Властивості та рівні організації живого. Гіпотези походження життя.

КОСМЕТИЧНІ ЗАСОБИ

Сировина - використовуване в косметичній промисловості.

 

На сьогоднішній день в косметиці використовують більше 2000 різних інгридиєнтів. Креми, маски, лосьйони і т.ін – все це є похідними якихось речовин. І для грамотного підбору косметичних засобів необхідно знатися на їх складі.

 

Складові кремів

Креми можуть бути жировими (мазі) і емульсивними.

Мазі відрізняються від емульсій тим, що в їх складі немає води. При нанесенні мазей на шкіру погано вбираються і залишають жирний блиск.

На сьогоднішній день косметична промисловість відмовилася від їх використанні, тому детальніше розглянемо емульсивні креми.

 

Склад крему:

1. Основа.

2. Біологічні активні добавки (БАД).

3. Емульгатори.

4. Консерванти.

5. Аромат.

 

1. Основа –– це 90% крему, емульсія – суміш води і масла в певній пропорції; які представлені в двох можливих співвідношеннях «вода в маслі» - больш жирні; «масло у воді»- емульсія, виконують функції:

· відновлює жировий, ліпідний баланс шкіри;

· захисна;

· підвищує м'якість і еластичність шкіри;

· сприяє утриманню вологи.

Жири і масла взаємодіють з шкірою 2-ма способами:

1. розтікаються по поверхні рогового шару (дешева косметика) або змішуються з ліпідами (жирами епідермісу);

2. проникають в глибинні шари шкіри.

Пошкоджений ліпідний бар'єр шкіри відновлюється за допомогою жирових сумішей до складу яких входять:

- цирамиды, холестирин, жирні кислоти, в співвідношенні (1:1:1; 3:1:1).

Цераміди – ліпіди здатні нагромаджувати вологу в шкірі, попереджають сухість і млявість шкіри, сприятливо діють на стержень волоса, укріплює зчеплення лусочок, усувають пошкодження і відшарування кліток на стержні волосся.

Найефективніше діють церамиды до складу, яких входить линолинова кислота.

Жирні кислоти: пальмітинова, линолинова, стеаринова.

Ліноліновая кислота – грає роль в підтримці бар'єрних функцій шкіри, міститься в чорній смородині, примулі, бурячнику.

 

Жири бувають рослинного і тваринного походження.

Масла отримують з рослин, а жири володіють високою мірою комедогенності. Тому краще, коли в крем входять рослинні олії і жири.

Стеаринова кислота – міститься в жирах рослин, тварин і людському. Дуже корисна для сухої і проблемної шкіри.

Пальмітинова кислота – рослинного походження містить велику кількість каратеноїдов, володіє антиоксидантними властивостями, активізує ліпідний обмін, дуже добре бореться із зморшками.

 

Більшого поширення набули жири: кашелотовий, свинячий, гусячий, черепаховий.

 

Практично вся косметика містить (особливо імпортного виробництва) основу синтетичного походження масла, які добре вбираються, мають приємну консистенцію, а також напівсинтетичні масла. До них відносять синтетичні масла:

- изопропилмиристат;

- ізопропілпальмітат;

- изопропиллауритат;

- триглицирин;

напівсинтетичні масла:

- касторове;

- саломаси.

Ці масла володіють високою растикаемостю і добре емульгуються, швидко вбираються не залишають жирного блиску і клейкості.

 

У складі основи для форм гелів використовують синтетичні і натуральні гелеутворюючі речовини:

- хітозан;

- желатин;

- ксантоновая смола натурального походження.

Синтетичного походження гелеутворюючі: поліетиленоксид, карбонол (для молодої шкіри.

Напівсинтетичні: карбоксиментилцеллюлоза, етилцелюлоза.

Рекомендовані масла рослинного походження

1. Масло насіння чорної смородини, огірочника (бурачника), ослинника, авокадо, зародків пшениці, кукурудзяне (маїсове), рапсове, рисових отребей, сафлори, соєве, гарбузи, шипшини володіють противозапальним, іммуномоделючим, антимікробною дією.

2. Масло австралійського горіха макадамия. По властивостях подібно до жиру нірки, добре вбирається, пом'якшує і живить шкіру.

3. Масло жожоба, або китайського буксуса – рідкий віск з плодів пустинного чагарника, по хімічному складу близький до секрету сальних залоз. Сприятливо діє на шкіру.

4. Касторова олія – отримують зі свіжого і зрілого насіння рицину, добре вибілює і прибирає пігментні плями і живить шкіру.

5. Кунжутне або сезамове масло – багато вітамінами, антиоксидантні властивості, рекомендується для догляду за ніжною шкірою довкола очей і дитячою шкірою.

6. Масло люпину – укріплює структури кліток рогового шару для зменшення випару вологи, але і зв'язки між клітками епідермісу, граючи роль динамічного каталізатора в синтезі ліпідів в шкірі.

7. Мигдалеве масло – володіє хорошою пом'якшувальною і живильною дією. Завдяки своїй жирності дуже ефективно для сухої і чутливої шкіри.

8. Реп'яхове масло – масляний витяг з коріння лопуха – надає тонізуючу, бактерицидну і протиалергічну дію на шкіру і волосся. Широко застосовується для проблемної шкіри, проти вугрового висипу і входить до складу регенеруючих кремів для шкіри, що в'яне. У шампуні входить як противоперхотный компанент.

 

Вода – ретельного очищення, для поліпшення маркетингу косметики в косметиці застосовують срібну і джерельну воду.

2. БАД (БІАЛОГИЧЕСЬКИ АКТИВНІ ДОБАВКИ) – РОСЛИННІ І ТВАРИННІ ЕКСТРАКТИ, ВИТЯГИ І НАСТОЇ. Які надають виражену дію на біологічні процеси шкіри, у складі крему дійсна ефективність. До них відносять:

- протектори (що захищають від шкідливих чинників);

- дефіцитозапальники;

- модулятори (змінюють швидкість фізіологічних процесів в шкірі);

- зволожувачі, заспокоювачі, активезатори, матуючі ит.ін.).

УФ – фільтри, абсорбуючі А ї Б промені, фізичні фільтри відображають сонячні промені.

УВАГА! Можуть викликати алергічні реакції.

 

Антиоксиданти – речовини різної хімічної природи, які перешкоджають свободнорадикальному окисленню активних форм кисню на клітки шкіри. Відомо більше 3000 видів. До них відносять: вітаміни Е, С; БЕТА- КАРОТИН червоні і помаранчеві пігменти моркви, обліпихи, шипшини пальмове масло; фитоэстрогени – сині і зелені пігменти рослин (схожі із статевими гармонами людини, збільшують швидкість оновлення кліток шкіри епідермісу, підсилюють синтез каллогена, уповільнюють старіння: соя, солодка, льон, конюшина, люцерна, хміль, гранат, червоний виноград.

 

Імуномодулятори – використовувані в медицині, здатні впливати на імунну систему людини.

 

АНА (фруктові кислоти, альфа-гидрокислоты) – в кремах найефективніші в боротьбі із старінням шкіри, розчиняють міжклітинні зв'язки ороговевшизхклеток і способствают оновленню шкіри. Застосовують не раніше 25 років. До них відносять: гліколева кислота, молочна, яблучна, лимонна і так далі

 

 

3. Емульгатори – це речовини, сприяючі утворенню стійкої емульсії, від них залежить стабільність, однорідність консистенції крему. Вони є обов'язковими компонентами. Емульгатори можуть бути натурального і сентетического походження.

Найсильніші і найбільш дешеві паверхностно-активные речовини (ЛІГШИ), які руйнують ліпідний бар'єр шкіри і підсилює проникаючі здібності компонентів крему. Але вони здатні руйнувати клітинну мембрану.ю сприяє її розшаровуванню. Головне, щоб в кремі використовувався правильний підібраний баланс компонентів.

Синтетичні емульгатори: ПЕГ-400; пентол; ПЕЛ, моностеарат глицирина, моноглицирид. Потрібно мириться з їх присутністю, оскільки без низ не можливо зробити крем.

Такі креми добре зберігають консистенцію, храняться, вбираються, у людей з сухою шкірою можуть викликати відчуття стянутости. Тривале вживання таких кремів для людей навіть з нормальною шкірою, може викликати порушення бар'єрних функцій шкіри і передчасне старіння.

Натуральні емульгатори: бджолиний віск, віск жожоба, агар, пектин, желатин, холестерин, сприяють утворенню плівки, що запобігає негативній дії довкілля на шкіру. Властивості, що проте емульгують їх, слабкіші, ніж синтетичних і косметика дорожча

 

4. Консерванти - необхідні компоненти для косметичних засобів, що підвищує стійкість до патогенних мікробів. Оскільки натуральні ингридиенти кремів є сприятливим середовищем для різних бактерій. Застосовують для зберігання і щоб не були джерелами зараження.

Антибіотики – синтезовані, в перекладі означають –противники життя.

Самі щадні і распрастраненные – парабени: метиловий і пропиловий.

Самий опастний – похідні формаліну і альдегідів, коорие лише прогресують старіння шкіри і здатні привести до мутації речовин у шкірі.

Найбезпечніші природні– антиоксиданти: вітаміни С, Е, А, В6.

 

З метою консервації застосовують порядка 12 косервирующих речовин.

ЄЕС – використовують близько 50 антимікробних консервантів:

- етиловий спирт, бронопол, гермабен-2 (суміш консервантів), гермал-115, парабени – нипагин, нипазол, саліцилова кислота, ефірні масла.

 

6.Ароматизатори, аромати – додають приємний аромат, для поліпшення споживчих якостей. Часто стають причиною аллергий, тому в професійній косметиці відсутні аромати.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)