АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нарахування амортизації ОЗ та нарахування амортизации НМА

Читайте также:
  1. B. моделирование потока амортизации
  2. V. Облік амортизації основних засобів
  3. Амортизация ОФ, методы расчета амортизации.
  4. Аудит амортизации стоимости основных средств
  5. Билет 6. Учет амортизации основных средств
  6. Бухгалтерский и налоговый учет амортизации имущества ГУП ЖКХ
  7. Ведомость амортизации по нематериальным активам за проверяемый период
  8. Види штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, порядок їх нарахування та відображення в обліку
  9. Визначення вартості об'єктів амортизації
  10. Відображення нарахування, утримань та виплати заробітної плати на рахунках обліку згідно К.С. Жадько
  11. Вопрос 12. Учет нематериальных активов и их амортизации
  12. Вопрос 3: Учет износа и амортизации основных средств.

Операции «Начисление амортизации ОС» та «Начисление амортизации НМА» призначено для нарахування амортизації основних засобів та нематеріальних активів у бухгалтерському і податковому обліку.

Переоцінка валют

Операція «Переоценка валютных средств» у бухгалтерському обліку здійснює перерахунок вартості за всімарахунками, для яких установлено ознаку валютного обліку, крім немонетарних рахунків, перелічених у регістрі відомостей «Немонетарные счета». Для розрахунку та відображення в обліку курсових різниць має бути:

· встановлено курси валют на останню дату періоду, що завершується, і в регістрі «Курсы валют»;

· задано рахунки обліку доходів і витрат від курсової різниці та значення їх аналітичного обліку в регістрі відомостей «параметры учета курсовых разниц».

У податковому обліку виконується переоцінка балансової вартості готівкової та безготівкової валютної забаргованості за договорами з видом «Прочие» та ознакою «Подлежат переоценке». Отримана курсова різниця включається до складу доходів (витрат).

Коригування фактичної вартості номенклатури та списання витрат майбутніх періодів

Операция «Корректировка фактической стоимости номенклатуры» може використовуватися організаціями, що застосовують спосіб списання матеріально-виробничих витрат «по средней». Протягом місяця списання МВВ здійснюється за миттєвою спередньою ціною, розрахованою на дату документа. При виконанні цієї операції формуються коригувальні проводки в бухгалтерському обліку, що доводять вартість списання ТМЦ по середньозваженіої за місяць.

Операцию «Списание расходов будущих периодов» призначено для автоматичного розрахунку сум та їх списання з рахунка 39 «Витрати майбутніх перодів» по дебету рахунків обліку витрат, зазначених в довіднику «Расходы будущих периодов».

 

Остаточні калькуляції

Операцию «расчет и корректировка себестоимости продукции (услуг)» призначено для розрахунку фактичної собівартості випущеної протягом періоду продукції та формування коригувальних проводок у бухгалтерському обліку.

Проведення цієї операції залежить від настройок облікової політики.

Ця операція закриває рахунок 91 «Загальновиробничі витрати» і рахунок 23 «виробництво». Якщо у підрозділах на кінець звітного періоду визначено залишки в незавершеному виробництві, їх необхідно зареєструвати у вартісному виразі за допомогою документа «инвентаризация незавершенного производства».

Після проведення документа «Закрытие месяца» за операцією «расчет себестоимости готовой продукции» залишок на рахунку 23 дорівнюватиме залишку, зазначеному в документі «инвентаризация незавершенного производства» за відповідний період.

 

Запаси

Операція «Переоценка стоимости запасов» використовується організаціями, для яких задано параметри оцінки запасів на дату балансу, а саме: тип цін чистої вартості реалізації, рахунок та аналітика витрат переоцінки. Переоцінка в бухгалтерському обліку проводиться за номенклатурними позиціями, для яких установлено ціни чистої вартості реалізації.

Операція «Расчет торговой наценки по проданным товарам» виконує розрахунок реалізованої середньої націнки для організацій, в яких облік у роздробі ведеться за продажними цінами. Операція відображається в бухгалтерському та податковому обліку.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)