АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Екс-президент підтримали протести

Читайте также:
  1. Протестировав состояние общего образования немцев, можно подвести лаконичный итог: чем дольше человек смотрит телевизор, тем скуднее его познания”.

Про звернення трьох колишніх президентів України, Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми і Віктора Ющенка, на підтримку масових протестів проти рішення очільників країни відмовитися від угоди про асоціацію з Євросоюзом пише газета Daily Telegraph.

Газета розповідає, що колишні лідери України висловили їхню солідарність із мирним громадянським протестом сотень тисяч молодих українців та засудили надмірне використання сили проти мирних протестувальників.

Daily Telegraph звертає увагу на те, що колишні українські президенти закликали чинну владу сісти за стіл переговорів із опозицією і взяти до уваги європейські прагнення українського народу.

Обережний Путін

Ще минулого тижня президент Росії Володимир Путін виглядав переможцем у геополітичній шаховій грі із Україною і Євросоюзом, але протести, які спалахнули у країні після того, як не без "допомоги" Росії, українська влада оголосила про відмову підписати угоду про асоціацію з ЄС, створили неочікувану "дилему" для російського президента, пише Financial Times.

Газета пише, що "Москва намагається укласти угоду, яка передбачає достатньо економічних "цукерок", аби не дати президенту Януковичу знову розвернутися до ЄС".

"Була озвучена пропозиція, щоб Україна і Росія підписали "стратегічну угоду" як компромісний крок і спосіб відновити довіру. Але Кремль вважає, що це може ще більше розлютити українську опозицію і прискорити втрату влади Януковичем", - пише Financial Times.

Відтак, найближчим часом навряд чи варто очікувати фінансової допомоги від Росії, підсумовує газета, додаючи, що, за її інформацією, Росія готова надати Києву позику у розмірі 10 мільярдів доларів, а трохи згодом навіть більше.

 

Протести в Києві та інших українських містах залишаються в центрі уваги провідних іноземних ЗМІ. 6 грудня

· Спокуса Європою

· Українські протести – тест планів Росії

· США підтримують протестувальників

· Кличко – лідер протестів?

Спокуса Європою

"Спокуса змінити відданість Москві на просування у напрямку до Європи залишається сильною для значної кількості, а можливо, й більшості українців", - пише New York Times.

Видання стверджує, що концентруючись на довгострокових перспективах співробітництва, "Європа позбавила себе України".

На думку New York Times, ЄС "невірно оцінив Януковича та ситуацію в Україні". "Здається, що ЄС також недооцінив занепокоєність Януковича своїм переобранням, якщо б він на вимогу Євросоюзу звільнив ув'язнену лідерку опозиції Юлію Тимошенко", - пише далі видання.

"Юля була червоною лінією, яку він не міг перетнути. Вона була завеликою загрозою для нього у 2015 році - проблемою, яку не можна ігнорувати. І він був під великим тиском від власних олігархів, які дуже непокоїлись тим, що закривається російський ринок", - вважає член Європарламенту Чарльз Теннок.

Погоджується з колегою й Томас Гомарт з Французького інституту міжнародних відносин, який бачить головною причиною непідписання угоди з ЄС те, що "занадто корумпований політичний клас України більше дбає про власні кишені, аніж про суспільні інтереси".

"Він не може дати політичної відповіді на демонстрації. Справжньою причиною протестів є не рішення рухатися до Москви чи Брюсселю, а народне обурення цією політичною системою", - вважає експерт.

Своєю чергою, Чарльз Грант з Центру європейських реформ вважає, що Європа могла запропонувати Україні набагато більше. "Європа не усвідомлювала, наскільки жорсткими можуть бути росіяни", - каже Грант.

А Лілія Шевцова з Московського центру Карнегі вважає, що "Кремль просто допоміг Януковичу зробити вибір. Або радше виправдати вибір, який він вже зробив і який з великою долею ймовірності збереже його режим".

Українські протести – тест планів Росії

"Мрія Володимира Путіна відновити радянську імперію випробовується на вулицях Києва", - пише провідне видання Nation з Таїланду, де також триває протистояння між урядом та опозицією.

На думку експерта Тіма Еша, якого цитує газета, ця "битва" має вирішити, чи зможе Росія посилити свій економічний вплив на Україну.

"Для Путіна Україна є Великою Грою з ЄС, і великою винагородою. Повернення України в зону свого впливу відновило б велику частину Радянського Союзу", - вважає Еш.

Nation вважає, що "драма" на вулицях Києва є "новим поворотом у 22-річній війні з перемінним успіхом між ЄС та Росією за її колишніх радянських васалів".

Видання також відзначає, що Росія використовує тривалий енергетичний "тиск" на Україну задля досягнення своєї мети. Натомість президент Янукович "стрибає між ЄС та Росією протягом своєї політичної кар'єри".

Nation також підкреслює, що український президент має підстави непокоїтися, адже "третя рецесія з 2008 року" спонукає його шукати джерела фінансування. І в той час, як економіка ЄС переживає непрості часи і не може запропонувати Україні того, що "отримали східноєвропейські країни після падіння Берлінського муру", Росія начебто готова запропонувати фінансову допомогу вже зараз, пише Nation.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)