АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як бачать події в Україні на Заході та в Росії - в огляді міжнародної преси від 4 грудня

Читайте также:
  1. A. Покликати на допомогу оточуючих свідків події і викликати швидку допомогу.
  2. A. Покликати на допомогу оточуючих свідків події і викликати швидку допомогу.
  3. A. При отриманні дозволу в оточуючих свідків події.
  4. B. Дозвіл оточуючих свідків події.
  5. B. Покликати на допомогу оточуючих свідків події і викликати швидку допомогу.
  6. E. Винести постраждалого з місця події.
  7. E. Винести постраждалого з місця події.
  8. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  9. Аграрні реформи в Україні
  10. Аналіз класичних теорії міжнародної торгівлі.
  11. Аналітична оцінка людського потенціалу в Україні та країнах світу
  12. Антимонопольне законодавство в Україні.

· "Не розійдуться"

· "Виграш часу"

· Сам винуватий

· Слід Путіна

"Не розійдуться"

Опозиція упустила момент, коли могла диктувати владі умови, вважає керівник консалтингової компанії "Гардарика" Костянтина Матвієнко, з яким поспілкувалася російська "Независимая газета".

На його думку, заява президента Росії Володимира Путіна про те, що в Києві відбуваються "погроми, а не революція", підбадьорила українську владу.

Утім, говорити про перемогу уряду також не можна, вважає аналітик, бо людям на вулиці знову продемонстрували: у них з опозицією немає легітимних способів впливу на владу.

Вчергове переконавшись у відсутності вибору, люди нікуди не підуть, а протест стане ще більш запеклим, прогнозує пан Матвієнко.

Він вважає, що влада взяла помилковий курс на затягування ситуації: "Думають, що люди постоять і розійдуться. Але вони не розійдуться: повернути ситуацію, яка була до 28 листопада, неможливо. Потрібно приймати системні та структурні рішення".

"Виграш часу"

 

У день, коли в Києві вирішувалося питання відставки уряду, Віктор Янукович вирушив до Китаю

Своїм візитом до Китаю у розпал протестів у Києві президент України посилає сигнал Євросоюзу, пише "Российская газета". Після цього, за твердженням газети, він може "з’явитися" у Москві.

Український політолог Володимир Фесенко в коментарі для видання назвав обидва візити логічними і такими, що мають просте пояснення.

"Віктору Федоровичу, якого не чекають зараз на Заході, потрібно показати позитивні результати на східному напрямку, і в цілому показати, що для України світ клином на Європі не зійшовся, зокрема в питаннях фінансів та економіки", - заявив пан Фесенко.

Він розцінює рішення Віктора Януковича не відміняти подорож до Китаю як "сильний, впевнений жест", який дасть йому виграти час, оскільки "без провокацій та зовнішніх імпульсів будь-який "майдан" із часом почне видихатися, ба більше - на морозі".

Сам винуватий

Своєю політикою ЄС сам підштовхнув Україну у східному напрямку, вважає професор політології одного з американських університетів Ніколай Петро. У статті для New York Times він пише, що "замість того, щоб ставитися до перемовин як до партнерства, ЄС поводився як власник заміського клубу, який може дозволити Україні "носити ключки", але ніколи не прийме її до своїх членів".

На думку професора, помилка ЄС полягала в тому, що він відкинув припущення України про можливість одночасного членства в ЄС та Митному Союзі. Також замість того, щоб віддати шану слов’янським європейським цінностям, ЄС активно розкручував ідею "цивілізаційного вибору" між Росією та Європою.

За твердженням професора, одним з головних уроків "невдачі" ЄС є негайна потреба змінити "конфронтаційний спосіб мислення", яким керується проект "Східного партнерства".

Слід Путіна

Ситуація, яка склалася в Україні, є наслідком "перетягування канату" між ЄС та Заходом з одного боку та Росією з іншого, пише USA Today.

Мета Росії при цьому характеризується одним словом - "саботаж", вважає Ендрю Вілсон, старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин.

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що президент Росії Володимир Путін намагається підтримати імідж Росії як одного з головних глобальних гравців.

"Для Володимира Путіна імідж Росії - це імідж суперсили, а суперсилі потрібна зона впливу. Він не хоче відбудовувати Радянський Союз, але хоче, аби колишні радянські держави зважали на ключові інтереси Росії", - сказав він.

В Україні, як зазначає видання, також зростає враження, що президент Янукович діє як "придаток" Путіна.

"Янукович діє за російським сценарієм. Він робить безглузді кроки, як-от напад на протестувальників. Від цього виграв лише Путін, тому що Янукович послабив свої позиції, і тепер існує велика ймовірність, що залежність Януковича від Путіна посилиться", - розповів газеті український політолог Олексій Гарань.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)