АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Машина Потапова — смертний вирок нафті

Читайте также:
  1. The car ЗЭ КА: - известная машина.
  2. Великая американская машина пузырей - Голдман Сакс
  3. Виртуальная машина Oracle VirtualBox
  4. Вопрос 17. Что необходимо выполнить перед началом работ с переносными электроинструментами и светильниками, ручными электрическими машинами?
  5. Двухступенчатая холодильная машина
  6. Инструкция по охране труда для работающих на заверточных машинах
  7. Моечно – дезинфекционная машина GETINGE
  8. Общие сведения о гидравлических машинах. Их классификация, назначение, символические (графические) изображения, основные энергетические параметры и области применения.
  9. Общие требования к электрическим машинам.
  10. Термоклеевая машина Bulros GB-6210 автоматическая
  11. Тестомесильная машина ТММ-1М

Доктор технічних наук і академік РАПН Юрій Потапов винайшов вихрові теплогенератори ЮСМАР, які запатентовані в Росії, Україні, США та інших країнах. Їх випускають кілька підприємств під марками від ВТГ-1 до ВТГ-10 різних потужностей. ККД теплогенераторів, за твердженням виробників, спочатку становив 120%, а потім був збільшений до 200–400% і вище.

Зовнішня електроенергія потрібна тільки для запуску двигуна. Принцип роботи електростанції заснований на тому, що вода нагнітається в турбіну, в якій утворюється вихровий потік молекул зі швидкістю понад 500 метрів на секунду. Після розгону турбіни в ній нагрівається повітря, і швидкість збільшується до 12 тисяч обертів на хвилину. Надлишкова енергія, як вважає винахідник, найімовірніше виникає з холодного ядерного синтезу, який утворюється у вихорі.

Але не одними теплогенераторами ситий Потапов. Приблизно на тих же принципах він спроектував ще декілька пристроїв з величезним ККД, включаючи автомобільний двигун, який також використовує для роботи воду і є екологічно безпечним.

Експериментальна модель 4-циліндрового двигуна потужністю близько 30 кінських сил розташована в Кишиневі, столиці Молдови. Під високим, понад 400 атмосфер, тиском у циліндри впорскується нагріта вода. Через різке падіння тиску і різкого охолодження вона розпадається на складові — кисень і водень. У результаті виникає вибух. Роль поршнів у двигуні грає та сама вода, що перетікає під час вибуху з одного циліндра в інший і виробляє механічну роботу — обертання валу. Під час вибуху газова суміш назад перетворюється на воду і знову стає поршнем.

Утворюється замкнутий цикл. Споживання води при цьому мінімальне, а вихлоп взагалі відсутній. Незважаючи на те, що для запуску двигуна необхідна невелика кількість палива, в якості якого використовується газ, далі двигун працює на одній воді.

Всі ці винаходи викликали і далі викликають масу дискусій. В Інтернеті можна знайти і досить невтішні відгуки про Юрiя Потапова та його винаходи, в яких він звинувачується у всіляких гріхах. Якийсь час у Молдові на рівні держави було заборонено пресі згадувати про машини Потапова. Основний козир опонентів полягає в тому, що, згідно з класичною фізикою, ККД не може перевищувати сто відсотків.

— Так, це козир із шкільного підручника з фізики, — розповідає Семен Потапов, син відомого винахідника і генеральний директор НТФ «Юсмар», в інтерв’ю Російській газеті. — Але суперечки про коефіцієнт корисної дії — гра слів і цифр. На сьогодні відомо 220 явищ, ККД яких значно вище 100%. ККД комірки Паперсона близько 1200. Якщо ж розрахувати ККД під час атомного вибуху, вийдуть мільйони одиниць, — запевняє Потапов-молодший.

Як би там не було, ідеї Потапова реалізовані в металі і продовжують «порушувати» закони фізики. Як стверджують Володимир Баршев і Володимир Богданов у своїй статті про винаходи Юрія Потапова, опублікованій в «Російській газеті», у США вже більше восьми років на цьому екзотичному паливі їздять шість машин.

Анатолій Риков з громадської організації «Наука і техніка» щодо подальших розробок Юрія Потапова в області вільної енергії якось зробив прогноз: якщо Потапова не зупинити, то ринкова економіка, що заснована на величезній індустрії нафти, газу і АЕС, скоро може пережити свій колапс.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)