АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні складові супутникового зв’язку

Читайте также:
  1. Аналізуючи ці компоненти можемо зазначити, що імідж людини має свою зовнішню та внутрішню складові.
  2. Б) Інформаційна культура та її складові
  3. Більш детальну інформацію про складові прибутку див. на схемі Чумаченко «Економічний аналіз» стор. 179.
  4. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.
  5. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  6. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  7. Визначення основних функцій менеджменту та їх взаємозв’язку в межах циклу менеджменту.
  8. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  9. Виконавчі комітети місцевих рад: формування, склад основні форми і методи діяльності
  10. Внутрішній аудит в системі управління суб'єктів господарювання. Основні завдання внутрішнього аудиту.
  11. Вопрос Основні положення досудового врегулювання господарського спору.
  12. Вопрос Поняття підприємства та його основні ознаки

Відповідно до Регламенту радіозв’язку залежно від призначення ССЗ і типу використовуваних ЗС розрізняють три основні служби супутникового зв’язку: фіксований супутниковий зв’язок (ФСЗ), рухомий супутниковий зв’язок (РСЗ) та радіомовний супутниковий зв’язок (РМЗ). Через низку причин, як технічних, так і історичних, такий розподіл зберігається і до цього дня, хоча і не повністю відображає динаміку розвитку сучасних засобів супутникового зв’язку, які сьогодні йдуть шляхом глобалізації і персоналізації телекомунікацій.

Фіксована служба супутникового зв’язку. Служба ФСЗ призначена для організації зв’язку між стаціонарними користувачами. Спочатку системи ФСЗ використовувалися виключно для організації магістральних ліній зв’язку великої протяжності та зонового зв’язку. На сьогодні ФСЗ на базі терміналів типу VSAT вже застосовується для мереж електронної комерції, для обміну банківською інформацією, мереж оптових баз, торгових складів тощо. Крім того, розвиток ФСЗ йде у напрямі організації персонального зв’язку і передачі мультимедійної інформації на домашні ПК. Для систем ФСЗ виділені діапазони частот: С (4,6 ГГц), X (7/8 ГГц), К и (11/14 ГГц) і К а (20/30 ГГц).

До ФСЗ відносять також фідерні лінії, що призначені для управління різними бортовими службами ШСЗ та забезпечують організацію високошвидкісних каналів між наземними станціями мережі (ЦС, ВУС, станціями сполучення). Робота фідерних ліній забезпечується, як правило, в тих же діапазонах частот.

Як уже було зазначено, межі між традиційними службами ФСЗ і РСЗ або ФСЗ і РМЗ поступово почали зникати. Так, персональні ЗС виділених користувачів, які працюють в К и - або К а - діапазоні, формально відносяться до класу ФСЗ (робота в смугах частот, виділених для ФСЗ), проте за своїм призначенням і виконуваними функціями вони відносяться до елементів мобільної системи.

Рухома супутникова служба зв’язку. Системи РСЗ призначені для організації зв’язку між мобільними об’єктами або між мобільним об’єктом і стаціонарним. Спочатку РСЗ розглядалася як служба спеціального призначення, орієнтована на організацію морського, повітряного, автомобільного та залізничного супутникового зв’язку. В даний час йде процес переорієнтації РСЗ на забезпечення послуг персонального зв’язку.

Для систем РСЗ виділені діапазони частот до 1 ГГц, а також смуги частот L (1,5/1,6 ГГц) і S (2,4/2,5 ГГц) діапазонах. У перспективних РСЗ планується робота в інших смугах частот S- діапазону (1,9/2,2 ГГц), в К а (20/30 ГГц) діапазоні і в НВЧ (40-50 ГГц).

Радіомовна супутникова служба зв’язку. Служба РМЗ призначена для прийому телевізійних і радіомовних програм. Вона охоплює системи безпосереднього телевізійного мовлення (БТМ), супутникове телевізійне мовлення і супутникове безпосереднє радіомовлення. Розвиток РМЗ йде в напрямі від аналогових до цифрових систем телебачення і радіомовлення.

У телерадіомовленні, де потрібне суцільне покриття обслуговуваних територій, переваги ССЗ перед іншими системами виявляються найбільшою мірою. В результаті переходу на цифрові методи передачі телевізійних сигналів виникла нова послуга — інтерактивне телебачення. Порівняно недавно зародилася також ідея персоналізації у сфері телемовлення, тобто можливість інтерактивного обміну в процесі телепередач і задоволення індивідуальних запитів за рахунок трансляції по закритих каналах замовлених телепрограм. У цьому випадку користувач перетворюється з пасивного споживача мовної інформації в активного учасника телепрограми. Сьогодні очевидне збільшення кількості програм, яке відбувається у тому числі і за рахунок створення каналів безпосереднього супутникового радіомовлення.

Сучасні системи персонального телерадіомовлення будуються на базі супутників на ГСО. Проте найбільш перспективні ССЗ, які здатні привести до «революції» в інформаційних технологіях — це пряма супутникова передача безпосередньо на комп’ютери (Direct PC). Служба Direct PC дозволяє одержувати по супутникових каналах телевізійні зображення (швидкість 30 Мбіт/с) і інформацію з мережі Інтернет (швидкість до 400 кбіт/с) безпосередньо на ПК з апаратурою індивідуального прийому. Такі послуги, можливо, надаватиме низькоорбітальна система E.Sat, призначена для широкомовної передачі інформації безпосередньо на домашні термінали користувачів (direct-to-bome-data broadcasting).

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)