АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підтримка більшовиків

Читайте также:
  1. ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА
  2. Підтримка розвитку і міжнародної конкурентоспроможності продукції.
  3. РОЗДІЛ 4. СЕРЦЕВО-ЛЕГЕНЕВА РЕАНІМАЦІЯ. ЕЛЕМЕНТАРНА ПІДТРИМКА ЖИТТЯ
  4. Соціальна допомога (підтримка) молоді
  5. Стаття 19. Консультаційна державна підтримка

Коротка довідка

Виходець з валлійської сім'ї (єдиний британський прем'єр валлійського походження), вивчав право і адвокатом у Лондоні. Вступивши в Ліберальну партію, був обраний депутатом парламенту в 1890 р. З 1905 р. - Член уряду, з 1916 р. - Прем'єр-міністр. Очолював британську делегацію на переговорах з Німеччиною, підписав Версальський мир. У 1921 р. брав участь у переговорах, що призвели до створення незалежної ірландської держави. У 1922 р. пішов у відставку. Під час Другої світової війни після капітуляції Франції, був одним з прихильників укладення миру між Англією і Німеччиною, тому вважав, що Англія нездатна поодинці вести війну.

Підтримка більшовиків

В кінці 1917 року У. Б. Томпсон, керівник місії американського червоного хреста в Росії (ця організація також займалася координацією дій російських революціонерів) приготувався залишити Петроград і зацікавити в більшовицькій революції європейські та американський уряди. Секретні документи британського військового кабінету зараз відкриті, і в них є аргумент, за допомогою якого Томпсон схилив британський уряд до про більшовицька політиці. У цей час прем'єр-міністром Великобританії був Девід Ллойд Джордж. Приватні та політичні махінації Ллойд Джорджа конкурували з махінаціями політика з Демократичної партії США, але і при його житті, і десятиліття потому біографи не могли або не хотіли їх вивчати. Лише в 1970 році Дональд Мак Кормік в книзі «Маска Мерліна» підняв завісу таємності. Мак Кормік розповідає, що в 1917 році Д. Ллойд Джордж загруз «занадто глибоко в болоті міжнародних махінацій зі зброєю, щоб залишатися вільним діячем», і був багатьом зобов'язаний міжнародному торговцю зброєю серу Безіл Захарову, який склав собі значний стан, продаючи зброю обом сторонам у кількох війнах. Захаров мав величезну закулісну влада і, за словами Маккормік, консультував лідерів союзників в області військової політики. Мак Кормік пише, що Вудро Вільсон (президент США в 1913-21гг.), Ллойд Джордж і Жорж Клемансо (голова ради міністрів Франції в 1917-20гг.) Неодноразово зустрічалися в паризькому будинку Захарова. Мак Кормік зазначає, що «державні діячі та лідери союзників були змушені консультуватися з ним аж до планування будь-якого великого нападу». Британська розвідка, за словами Маккормік, «виявила документи, які звинувачували слуг Корони в тому, що вони є секретними агентами сера Безіла Захарова з відома Ллойд Джорджа».

У 1917 році Захаров був пов'язаний з більшовиками, він намагався не допустити поставок озброєння анти більшовикам і діяв в Лондоні і Парижі на користь більшовицького режиму. Розсекречені документи військового кабінету містять "звіт прем'єр-міністра про бесіду з паном Томпсоном, американцем, який повернувся з Росії» і звіт прем'єр-міністра перед військовим кабінетом після зустрічі з Томпсоном. Заслухавши повідомлення Ллойд Джорджа і аргументи на його підтримку, військовий кабінет вирішив співпрацювати з Томпсоном і більшовиками.

Цікаві факти

Ллойд Джордж є одним з основних діючих героїв в епатажній п'єсі В.В. Маяковського "Містерія Буф-".


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)