АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Четвертування кіньми

Жертва прив'язувалася до чотирьох коням - за руки і ноги. Потім тварин пускали навскач. Варіантів не було - тільки смерть.

Груша.

Це пристосування вставляли в отвори тіла - зрозуміло, що не в рот або вуха - і розкривалося так, щоб завдавати жертві немислиму біль, розриваючи ці отвори.

10. Очищення душі.

У багатьох католицьких країнах духовенство вважало, що все-таки душа грішника може бути очищена. Для цих цілей їм доводилося використовувати або вливання в горло грішника киплячої води або закидання туди ж розпечених вугіль. Самі розумієте, в турботі про душі місця для турботи про тіло не перебувало.

Підвісна клітка.

Передбачала два екстремальних способу експлуатації. У холодну погоду, подібно крісла для ведьминого купання, грішника в цій клітці, підвішеній до довгої жердини, опускали під воду і діставали з неї, змушуючи мерзнути і задихатися.

А в спеку грішник висів у неї на пригріві стільки днів, скільки міг витерпіти без краплі води для пиття.

12. Прес для черепа.

Як грішник міг якось розкаятися в чому те, коли спочатку стискалися і кришилися його зуби, потім кришилась щелепу, за нею кістки черепа - до тих пір, поки з вух не виливався мозок - незрозуміло. Є інформація про те, що в деяких країнах досі в якості інструменту допиту використовується версія цієї дробарки.

Багаття.

Це було головним способом викорінення ведьмінскіе впливу на чужі безгрішні душі. Згоріла душа виключала будь-яку можливість збентежити або забруднити безгрішне душу. Які можуть бути сумніви?

Чування або Колиска Іуди.

Ноу-хау належить Іполиту Марсилі. У свій час це знаряддя тортур порахували лояльним - кістки воно не ламало, зв'язки не рвало. Спочатку грішника піднімали на мотузці, а потім сідав на Колиска, причому вершина трикутника вставлялася в ті ж отвори, що і Груша. Було боляче до такого ступеня, що грішник втрачав свідомість. Його піднімали, «відкачували» і знову насаджували на Колиска.

Колиска.

Двоюрідна сестра Колиски Іуди. Навряд чи картинка залишає місце для уяви, як використовувалося це знаряддя тортур. Теж порядна гидоту.

Айрон Мейден. Залізна діва. Нюрнберзька діва.

Це величезний саркофаг у вигляді відкритої порожній жіночої фігури, всередині якої укріплені численні леза та гострі шипи. Вони розташовані таким чином, щоб життєво важливі органи укладеної в саркофаг жертви не були зачеплені, тому агонія засудженого до страти була довгою і болісною.

Вперше «Діву» використовували в 1515 році. Засуджений вмирав три дні.

Крісло допиту.

Центральна Європа - основне місце його популярності. Грішника роздягали догола, садили на крісло, утикане шипами. Рухатися було неможливо - інакше на тілі з'являлися не тільки колоті рани, але й розриви. Якщо інквізиторам й цього здавалося мало, вони брали в руки шипи або щипці і терзали жертву кінцівки.

Кіл.

На сході придумали цю страшну кару. Справа в тому, що людина, яку посадили вміло на кол - його кінець повинен був стирчати з горла жертви (а не так, як намальовано на цій картинці), міг жити ще кілька днів - страждати фізично й морально, оскільки ця страта була публічною.

Пила.

Кати й інквізитори тих років виявляли незвичайну винахідливість у своїй справі. Вони прекрасно знали від чого людина відчуває біль, і знали, що в несвідомому стані болю він не відчує. А яка ж кара в Середні віки без садизму? Звичайну смерть людина могла зустріти повсюдно, справа це було нерідке. А незвичайна і дуже болюча смерть - розпилювання. Жертву підвішували вниз ногами, щоб кров не переставала постачати кисень в голову, і людина випробував весь жах болю. Бувало, він доживав то того моменту, коли йому повільно-повільно встигали розпиляти тіло до діафрагми.

Колесування.

Засудженому до колесуванню залізним ломом або колесом ламали всі великі кістки організму, потім його прив'язували до великого колесу, і встановлювали колесо на жердину. Засуджений опинявся віч вгору, дивлячись на небо, і вмирав так від шоку і зневоднення, часто досить довго. Страждання вмираючого погіршували клювати його птахи. Іноді замість колеса використовували просто дерев'яну раму або хрест з колод.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)