АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Залізний гак (котячий кіготь)

Читайте также:
  1. Залізний вік (1 тис. р. до н.е. – наші дні)

Доповідь

на тему: «Тортури середньовіччя»

Дисципліна: «Історія економіки та економічної думки»

 

Студентки 1 курсу 2 групи

Воронової Юлії Юріївни

 

Київ 2014

Термін «інквізиція» стався від лат. Inquisitio, що означає «допит, дізнання». Термін був широко поширений в правовій сфері ще до виникнення середньовічних церковних установ з такою назвою, і означав з'ясування обставин справи розслідуванням, зазвичай шляхом допитів, часто із застосуванням сили. І лише з часом під інквізицією стали розуміти духовні суди надантихристиянськими єресями.

Тортури інквізиції мали сотні різновидів. Деякі середньовічні знаряддя тортур збереглися і до наших часів, але найчастіше навіть музейні експонати відновлені за описами. Їх варіації вражають уяву. Перед вами двадцятка знарядь тортур Середньовіччя.

1. Башмаки з шипом.

Це залізні черевики з гострим шипом під п'ятою. Шип можна буловикручувати за допомогою гвинта. З викручені шипом жертві катувань доводилося стояти на мисках ноги, поки були сили. Встаньте навшпиньки і перевірте - скільки ви протягнете.

Вилка єретика.

Чотири шипа - два, впиваються в підборіддя, два - в грудину, не давали жертві вчиняти ніяких рухів головою, в тому числі і опустити голову нижче.

Крісло для відьминого купання.

Грішника прив'язували до крісла, підвішеному до довгої жердини, і опускали під воду на якийсь час, потім давали трохи ковтнути повітря, і знову - під воду. Популярне час року для проведення таких тортур - пізня осінь або навіть зима. В льоду робили ополонку, і через якийсь час жертва не тільки задихалася під водою без повітря, але і на такому бажаному повітрі покривалася кіркою льоду. Іноді тортури тривали цілодобово.

Іспанський чобіт.

Це таке кріплення на нозі з металевою пластинкою, яка з кожним питанням і наступною відмовою відповідати на нього, як цього вимагалося, затягувалася все сильніше, щоб переламати людині кістки ніг. Для посилення ефекту іноді до тортур підключався інквізитор, який ударяв молотом по кріпленню. Часто після таких тортур всі кістки жертви нижче коліна були роздроблені, а зранена шкіра виглядала, як мішечок дляцих кісток.

Тортури водою.

Цей спосіб був «побаченим» інквізиторами на сході. Грішника прив'язували колючим дротом або міцними мотузками до спеціального дерев'яного пристосуванню типу столу з сильно піднятою серединою - щоб живіт грішника випирав, як можна далі. Його рот забивали дрантям або соломою, щоб він не зачинявся, і вставляли в рот трубку, через яку вливали в жертву неймовірнакількість води. Якщо жертва не переривала ці тортури для того, щоб зізнатися в чомусь або метою тортури була однозначна смерть, в кінці випробування жертву знімали зі столу, укладали на землю, а кат стрибав на її роздутий живіт. Фінал зрозумілий і огидний.

Залізний гак (котячий кіготь).

Зрозуміло, що використовувався не для того, щоб почухати спину. Плоть жертви розривалася - повільно, болісно, аж дотого, що цими ж гаками у неї виривали не тільки шматки тіла, але і ребра.

Диба.

Їх було два основних варіанти: вертикальний, коли жертву підвішували під стелею, вивернувши суглоби і підвішуючи до її ніг все більші ваги, і горизонтальна, коли тіло грішника фіксувалося на дибі і розтягувалося спеціальним механізмом до тієї пори, поки у неї не розривалися мускули й суглоби.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)