АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Установлення контакту з аудиторією

Читайте также:
  1. Вербальні та невербальні засоби спілкування з аудиторією
  2. Встановлення контакту в бесіді
  3. Етапи спілкування з аудиторією
  4. Створення серійних листів та наклейок. Зміна власних режимів роботи, створення макросів й установлення значень основних параметрів середовища Word.

Поради студенту при підготовці публічного виступу

Промова — це вид публічного виступу, у якому здійснюються короткі повідомлення на службових нарадах, у ході дискусії, на урочистих зустрічах, презентаціях. Промова відрізняється від інших жанрів концентрацією низки якостей: емоційністю, чіткістю постановки проблем, насиченістю, конкретністю, дієвістю, а також стислими часовими межами.

Ораторська промова — це своєрідний синтез емоційного та інтелектуального: вона водночас діє і на почуття, і на розум людини.

Залежно від мети виступу визначають його вид.

Інформаційний виступ. Певною мірою до цього виду можна віднести і лекцію у вузі, і пояснення вчителя, і відповідь школяра, і повідомлення тележурналіста.

Розважальний виступ. Його можна почути там, де люди зустрічаються, щоб відпочити в приємному товаристві.

Надихаючий виступ. Такими є більшість виступів на політичних зібраннях та різноманітних зборах - такі виступи звернені до почуттів.

Виступ з метою переконати. Мета оратора — досягти того, щоб слухачі погодилися з його думкою щодо спірного питання.

Виступ з метою спонукати. Спонукання до певних дій може бути прямим (у такому випадку лунають недвозначні заклики) і oпосередкованим (коли заклики приховано у підтексті сказаного. Успіх виступу залежить від забезпечення таких умов: сказане повинне знайти відгук у душах людей; слухачі мають бути спроможними до дій чи вчинків, до яких їх закликають (скажімо, надати матеріальну підтримку біженцям).

Залежно від мети виступу визначається його тема, добирається потрібний матеріал та готується сам виступ. Для більш ефективної підготовки до промови пропонуємо вам декілька порад.

Тема виступу:

· Повинна відповідати рівневі освіти та обізнаності з проблемою самого оратора: стосовно вибраної проблеми він повинен бути обізнаним набагато більше за своїх слухачів;

· Має бути суспільно значимою і актуальною;

· Повинна зацікавити слухачів своєю новизною.

Підготовка до виступу:

· Налаштуйтеся на успіх.

· Розпочніть готуватися відразу, не відкладайте на останній момент.

· Визначте мету виступу: яких дій аудиторії ви очікуєте в результаті.

· Визначте аргументи переконань для вашої аудиторії.

Готуючи промову:

· Найголовніше ставте в кінці речення.

· Висловлюйте думки коротко і влучно.

· Не використовуйте часто метафори. Обережно з цифрами.

· Не перескакуйте з одного аспекту на інший.

· Приділіть увагу початку виступу – він задасть відповідний тон.

· Приділіть увагу фіналу виступу – він закріпить досягнуте.

· Пам’ятайте, що початок і фінал звертаються до почуттів, а не до розуму.

Установлення контакту з аудиторією

Найвищий прояв майстерності публічного виступу — це контакт зі слухачами, тобто спільність психічного стану оратора й аудиторії. Він виникає на основі спільної розумової діяльності, подібних емоційних переживань. Ставлення оратора до предмета промови, його зацікавленість, переконаність викликають у слухачів відповідну реакцію. Головні показники взаєморозуміння між комунікантами — позитивна реакція на слова виступаючого, зовнішнє вираження уваги у слухачів (їхня поза, зосереджений погляд, вигуки схвалення, посмішки, сміх, оплески), «робоча» тиша в залі.

Поради щодо підтримки контакту з аудиторією:

· Постійно підтримуйте зоровий контакт зі всіма присутніми в залі.

· Час від часу ставте учасникам запитання, навіть такі, що не потребують відповіді.

· Просіть допомоги в залу.

· Робіть паузи в мовленні.

· Змінюйте темп мовлення та гучність голосу.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)