АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення серійних листів та наклейок. Зміна власних режимів роботи, створення макросів й установлення значень основних параметрів середовища Word

Читайте также:
  1. Аналіз ефективності використання основних фондів
  2. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  3. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  4. Аналіз конкурентного середовища.
  5. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  6. Аналіз основних засобів
  7. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства
  8. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища.
  9. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на
  10. Аудит основних засобів
  11. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  12. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.

Создание и печать наклеек для одного элемента или адреса

В меню Сервис выберите команду Письма и рассылки, а затем — команду Конверты и наклейки.

Откройте вкладку Наклейки.

В поле Адрес выполните одно из следующих действий.

При создании почтовых наклеек введите или измените адрес.

При необходимости использовать обратный адрес установите флажок Обратный адрес, а затем (если потребуется) измените его.

При создании другого типа наклеек, таких как знак принадлежности данному владельцу, введите необходимый текст.

В области Печать выполните одно из следующих действий.

Чтобы напечатать одну наклейку, выберите вариант Одна наклейка, затем введите или выберите номер строки и столбца наклейки, которую требуется напечатать.

-28-

 

 

Чтобы напечатать одинаковые данные на всех наклейках, выберите вариант Страница с одинаковыми наклейками.

Чтобы выбрать тип наклейки, способ подачи и другие параметры, нажмите кнопку Параметры, выберите нужные значения и нажмите кнопку OK.

Если необходимый тип наклейки отсутствует в списке Тип, можно использовать один из типов, представленных в списке, или нажать кнопку Создать для создания собственного типа наклейки.

В диалоговом окне Конверты и наклейки выполните одно из следующих действий.

Чтобы напечатать одну или несколько наклеек, вставьте бумагу в принтер и нажмите кнопку Печать.

Чтобы сохранить наклейки для их последующего изменения и печати, нажмите кнопку Создать.

Создание макроса

Макросы можно создавать с помощью средства для записи макросов или введя его код на языке Visual Basic для приложений в редакторе Visual Basic.

Можно использовать и оба метода сразу: записать часть шагов, а затем расширить макрос с помощью программного кода.

Запись макроса

В меню Сервис выделите пункт Макрос, а затем выберите команду Начать запись.

В поле Имя макроса введите имя нового макроса.

В списке Макрос доступен для выберите шаблон или документ, в котором будет храниться макрос.

Введите описание макроса в поле Описание.

Если макросу не требуется назначать кнопку панели инструментов, команду меню или сочетание клавиш, нажмите кнопку OK, чтобы начать запись макроса.

Чтобы назначить макросу кнопку панели инструментов или команду меню, нажмите кнопку Панели и перейдите на вкладку Команды. Выберите записываемый макрос в списке Команды и перетащите его на панель инструментов или в меню. нажмите кнопку Закрыть, чтобы начать запись макроса.

Чтобы назначить макросу сочетание клавиш, нажмите кнопку Клавишам. Выберите записываемый макрос в списке Команды, введите сочетание клавиш в поле Новое сочетание клавиш и нажмите кнопку Назначить. Нажмите кнопку Закрыть, чтобы начать запись макроса.

 

Выполните действия, которые следует включить в макрос.

При записи нового макроса допускается применение мыши только для выбора команд и параметров. Для записи таких действий, как выделение текста, необходимо использовать клавиатуру. Например, с помощью клавиши F8 можно выделить текст, а с помощью клавиши END — переместить курсор в конец строки.

Для завершения записи макроса нажмите кнопку Остановить запись.

Программирование макроса с помощью Visual Basic для приложений

В меню Сервис выберите команду Макрос, а затем — команду Макросы.

В списке Макросы из выберите шаблон или документ, в котором будет храниться макрос.

В поле Имя макроса введите имя нового макроса.

Нажмите кнопку Создать, чтобы вызвать редактор Visual Basic.

Примечание. Если созданному макросу присваивается имя, совпадающее с именем встроенного макроса Microsoft Word, то существующий макрос заменяется новым. Для просмотра списка встроенных макросов выберите в меню Сервис команду Макрос, а затем — команду Макросы. Выберите в списке Макросы из вариант Команд Word.

Технологія створення макету та налагодження параметрів зведеної таблиці. Операції редагування та форматування об'єктів зведеної таблиці. Використання підсумків, формул та діаграм в зведених таблицях.

Зведені таблиці створюють на підставі однієї чи кіль­кох таблиць Excel або зовнішнього джерела. Вони є допо­міжними і використовуються для унаочнення, оброблення й аналізу великих обсягів табличних даних, згрупованих за певними критеріями. Зведені таблиці можуть одночас­но виконувати сортування і фільтрування даних, а також операції, пов'язані з підбиттям підсумків.

Методику побудови і можливості зведених таблиць роз­глянуто на прикладі таблиці, зображеної на рис. 2.91. Ство­рення зведеної таблиці варто починати з формулювання задачі. Так, у нашому випадку викликає зацікавлення ана­ліз типів товарів, замовлених різними підприємствами, ви­значення вартості всіх і окремих замовлень, обчислення сумарної вартості товарів різного типу і т. п.

Зведені таблиці створюють спеціальним Майстром, що активізується командою Данные—Сводная таблица.... При цьому відкривається перпіе діалогове вікно, де признача­ється джерело даних і вид зведеного об'єкта (рис. 2.144).

За умовчання активізують перемикачі «в списке или базе данных Microsoft Excel» і «сводная таблица».

-30-

 

Клацанням мишею на кнопці «Далее» відкривається друге діалогове вікно Майстра. Його засобами задають абсолютну адресу діапазону даних вихідної таблиці, що передбачають включити до зведеної таблиці (рис. 2.145).

Виділений діапазон комірок повинен включати не тіль­ки дані таблиці, а й її заголовок. Пошук вихідних таб­лиць, а також книги, у якій вони розміщуються, здійсню­ється за допомогою опції «Обзор...».

В останньому, третьому, вікні Майстра (рис. 2.146) визначають місце розташування створюваної зведеної таблиці.

На наявному робочому аркуші зведена таблиця розмі­щується у вільному діапазоні комірок. Його розміри вста­новлюють у полі з кнопкою мінімізації відповідно до роз­мірів вихідної таблиці.

Клацанням мишею на кнопці «Макет...» на екран ви­кликають вікно Майстра, у якому задають бажану струк­туру зведеної таблиці (рис. 2.147).

У ньому є ділянки даних, сторінок, стовпців, рядків та імена всіх полів вихідної таблиці. Обрані імена полів роз­міщують на ділянках макета методом «перенести і зали­шити». Порядок їх розташування залежить від завдань, що покладають на зведені таблиці, і структури останніх. Оче­видно, що для відображення показників вартості замовлень, зроблених кожним із підприємств (рис. 2.149), необхідно поле «Замовник» розмістити на ділянці сторінки. Як на­слідок, зведені таблиці, що відносяться до різних замовни­ків, будуть на окремих сторінках (аркушах) поточної кни­ги, а в таблицях буде список найменувань усіх замовників.

Без сумніву, сумарні вартості всіх замовлень, окремих замовлень і видів товарів пов'язані з полем «Вартість, грн.». Тому його варто розмістити на ділянці даних. Поля «Дата замовлення» і «Шифр товару» можуть розташову­ватися, відповідно, по стовпцях і рядках або навпаки. Інші поля таблиці на рис. 2.147 у макет зведеної таблиці мо­жуть не передаватися.

Параметри зведеної таблиці задають засобами спеціаль­ного вікна (рис. 2.148), що відкривається клацанням ми­шею на кнопці «Параметри...» (рис. 2.146) і має дві части­ни: «Формат» і «Данные».

- 31-


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)