АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Таблиці: створення, оброблення, форматування, сортування, обчислення елементами «Формула» у Microsoft Word

Читайте также:
  1. II. Работа в базе данных Microsoft Access
  2. Microsoft Corporation
  3. Microsoft developed MS-DOS to compete with IBM's PC-DOS.
  4. Microsoft Visual Studio
  5. Microsoft нацеливает хранение Windows 8 на информационные центры предприятия.
  6. Версии текстового процессора WORD.
  7. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  8. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  9. Групування витрат за економічними елементами
  10. Дефрагментирование диска - программа Microsoft Disk Defragmentation
  11. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  12. Загальна характеристика СУБД Microsoft ACCESS. Характеристика основних об'єктів СУБД MS ACCESS.

Особливості інформації часто зумовлюють потребу її представлення у вигляді таблиці. З урахуванням цього розробники MS Office передбачили кілька варіантів ство­рення та опрацювання таблиць. Спеціалізованою програ­мою для роботи з таблицями є табличний процесор Excel. Текстовий редактор Word також має інструменти для ро­боти з таблицями. Його можливості доцільно використову­вати для відображення у текстових документах несклад­них таблиць, дані в яких не потребують значного матема­тичного чи логічного оброблення.

Команди, за допомогою яких створюють таблиці, згру­повані в меню Таблица головного меню Word.

Найбільш просто і зручно створити таблицю в тексто­вому документі, активізувавши команду Нарисовать таб­лицу. Після цього з'являється відповідна панель, яка міс­тить необхідні інструменти для зображення таблиці.

Для того щоб зобразити таблицю в тексті, потрібно з панелі вибрати інструмент і у відповідному місці

тексту, натиснувши на ліву клавішу миші, провести ме­жі між клітинками (рядками, стовпцями). При цьому кількість стовпців і їх ширина в кожному рядку чи кіль­кість рядків і їх висота у кожному стовпці не обов'язко­во буде однакова, але клітинки повинні мати прямокут­ну форму.

Використовуючи інші інструменти панелі, можна ви­далити (); додати (); змінити тип (), товщину (), колір () окремих меж; розділити клітинку на кілька (); об'єднати кілька клітинок в одну (); вирівняти висоту чи ширину виділених рядків чи стовпців. Натиснувши на ліву клавішу миші, коли курсор перебуває на межі між клітинками, можна збільшити чи зменшити висоту рядка чи ширину стовпця. Після вибору інструмента Автофор­мат з'являється бібліотека зразків оформлення таблиць, які можна використати для автоматичного форматування створеної таблиці.

Інформацію у клітинках таблиці можна форматувати як звичайний текст, обираючи відступ, вирівнювання, Шрифт, розмір, стиль, інтервал та ін. За дотримання пев­них обмежень на значення в клітинках можна виконувати впорядкування інформації та обчислювати значення пев­них функцій (кнопки , , : на панелі інструментів та команда Формула з меню Таблица).

Word може автоматично перетворити текст у таблицю, якщо між інформацією, яка буде розміщена в клітинках, вмістити роздільник (унікальний символ), а інформацію рядка клітинок завершити символом (Enter).

-22-

 

 

Наприклад, необхідно створити таблицю відділів, по­сад та посадових окладів організації. У тексті як розділь­ник використаний символ двокрапки (:).

Текст виділяють і виконують команди Таблица => Пре­образовать => Текст в таблицу. У вікні Преобразовать в таблицу необхідно встановити параметр Разделитель дру­гой: і, натиснувши кнопку Автоформат, вибрати стиль Современная таблица.

Після перетворення тексту в таблицю за допомогою інструментів панелі Таблицы и границы виконують додат­кове форматування:

• об'єднують усі клітинки першого рядка і вирівнюють текст по центру клітинки по горизонталі;

• попарно об'єднують клітинки другого рядка і вирів­нюють текст по центру клітинки по горизонталі;

• у всіх наступних рядках вирівнюють текст по центру клітинки по горизонталі і вертикалі;

• переміщуючи межі, встановлюють ширину стовпців.

Додаткова інформація щодо створення таблиць та робо­ти з ними вміщена в довідковій системі Word у розділах Работа с таблицами та Сортировка списков и таблиц, які можна викликати з меню Справка.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)