АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Біохімічні процеси в продуктах відбуваються під дією

Читайте также:
  1. Біохімічні зміни в організмі під впливом фізичних вправ.
  2. Біохімічні показники крові собак
  3. Біохімічні фактори, які визначають прояв м’язової сили швидкості та витривалості.
  4. Блок 9. ВНУТРІШНІ ПРОЦЕСИ ЗЕМЛІ
  5. Вплив бідності на процеси макроекономічного розвитку.
  6. Г) процеси переробки, виготовлення, тестування та складальні.
  7. Інтеграційні процеси за участю країн регіону Центральної та Східної Європи та їх наслідки для України.
  8. Інформаційні процеси
  9. Компенсаторно пристосувальні процеси
  10. Культурні процеси в Україні у 20-30-х роках ХХ сторіччя
  11. Культурні процеси періоду НЕПу

Тести: Продовольчі товари.

Вмістом яких речовин визначається біологічна цінність продукту?

Біологічна цінність продукту визначається вмістом у ньому незамінних амінокислот і незамінних поліненасичених жирних кислот, вітамінів, мінеральних речовин, яким властива висока біологічна цінність, фосфоліпідів, деяких барвних та інших біологічно активних речовин — усього до 70.

Основні властивості білків

Білки в організмах виконують структурну(побутова, тканин і клітинних компонентів) і функціональну (ферменти, гормони, дихальні пігменти тощо) роль. Необхідність постійного оновлення білків лежить в основі обміну речовин. Багато природних білків використовують для одержання шовку, вовни, шкір, в харчовій промисловості, медицині.

Раціон адекватного харчування

• структура харчування повинна бути змінена: в харчуванні повинні переважати продукти рослинного походження, а споживання тваринних продуктів має бути контрольованим;

• правильний раціон має включати помірну кількість жирів (не більше, як 25— 30 % енергетичної цінності), солі (не більше, як 5 г на добу) та цукру (не більше, як 8—10 % енергетичної цінності раціону);

• раціон повинен включати достатню кількість різноманітних свіжих фруктів та овочів.

Директор Інституту харчування РАМН акад. В. А. Тутельян вважає, що основними напрямками концепції здорового харчування державної політики є:

• ліквідація дефіциту повноцінного тваринного білка і мікронутрієнтів;

• розширення асортименту продуктів вітчизняного дитячого харчування;

• забезпечення безпечності харчових продуктів;

• обізнаність населення і спеціалістів з основами здорового харчування, їжа є носієм енергії, пластичних матеріалів, біологічно активних речовин (БАР) і з нею надходить в організм людини близько 50 % життєво важливих речовин.

За останніми даними, для нормального функціонування організму щоденно потрібно понад 600 БАР, у тому числі не менше 17 вітамінів, 20 амінокислот, 60 мінеральних сполук та ін.

Види плодоовочевих товарів

Плоди зазвичай поділяються на групи: зерняткові, кісточкові, ягоди, субтропічні і тропічні, горіхоплідні.

Біохімічні процеси в продуктах відбуваються під дією

 

Біохімічні процеси проходять під дією ферментів, що містяться в продуктах. До них належать дихання і гідролітичні процеси.

Дихання відбувається під дією окислювально-відновних ферментів при збері-ганні продуктів. При цьому органічні речовини (цукри, крохмаль, органічні кис-лоти, жири та ін.) окислюються. Активізуються процеси дихання при наявності вільної вологи, температурі 20-25 °С і достатньому надходженні повітря.

Гідролітичні процеси (гідроліз) мають місце, наприклад, при достиганні плодів. При цьому крохмаль перетворюється на цукор, а протопектин переходить у пек-тин, внаслідок чого плоди стають солодшими і м'якшими. При зберіганні про-дуктів, що містять багато білків (м'ясо, риба), відбувається гідроліз білків до амі-нокислот. Це перетворення називають автолізом (наприклад, дозрівання м'яса після забою тварин). Гідроліз жирів у зерні, борошні, крупах призводить до збільшення кислотності цих продуктів. Гідролітичні процеси сповільнюються при пониженій температурі.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)