АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Права та обов'язки сторін

ПРО НАДАННЯ ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ

М. ________ «_____» ________________ 20__р.

Туристична фірма «АллВі Тур», в особі директора Онацької Ганни Миколаївни, що діє на підставі Свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, відповідно до ліцензії на турагентську діяльність серії АВ № 428222, видана Державною службою туризму і курортів Міністерства культури і туризму України від 29.08.2008 р., надалі Турагент, з однієї сторони, та

Громадянин (ка) України _____________________ паспорт __________________________, проживає за адресою ___________________, надалі Турист, з іншої сторони уклали цей Договір:

 

Визначення термінів

1.1. Туроператор – юридична особа, створена згідно із законодавством України, для якої виключною діяльністю є організація і забезпечення створення туристичного продукту, реалізація і надання туристичних послуг, а також посередницька діяльність із надання характерних та супутніх послуг, яка у встановленому порядку отримала ліцензію на туроператорську діяльність.

1.2. Турагент – юридична особа, створена згідно із законодавством України, а також фізична особа – суб'єкта підприємницької діяльності, яка здійснює посередницьку діяльність з реалізації туристичного продукту Туроператора, а також посередницьку діяльність щодо реалізації характерних та супутніх послуг, яка у встановленому порядку отримала ліцензію на турагентську діяльність.

1.3. Туристичний продукт – попередньо розроблений комплекс туристичних послуг, який поєднує не менше ніж дві такі послуги, що реалізується або пропонується для реалізації за визначеною ціною, до складу якого входять послуги перевезення, послуги розміщення та інші туристичні послуги, не пов’язані з перевезенням і розміщенням (послуги по організації відвідування об'єктів культури, відпочинку і розваг, реалізація сувенірної продукції тощо).

1.4. Тур – туристична подорож (поїздка) за визначеним маршрутом у конкретні терміни, забезпечена замовленим туристом комплексом туристичних послуг (бронювання, розміщення, харчування, транспорт, рекреація, екскурсії тощо).

1.5. Характерні туристичні послуги – послуги, призначені для задоволення потреб споживачів, надання яких суттєво скоротиться без їх реалізації туристам.

1.6. Супутні туристичні послуги – послуги, призначені для задоволення потреб споживачів, надання яких несуттєво скоротиться без їх реалізації туристам.

1.7. Турист – особа, яка здійснює подорож по Україні або в іншу країну з різною, не забороненою законом країни перебування, метою на термін від 24 годин до одного року без здійснення будь-якої оплачуваної діяльності та з зобов’язанням залишити країну або місце перебування у зазначений термін.

1.8. Лист бронювання – дає Туристу інформацію про замовлений ним комплекс туристичних послуг.

1.9. Інформаційний лист – додаткова письмова інформація, що надається Туристу згідно вимог ст. 20 Закону України „Про туризм”.

Предмет Договору

2.1. Відповідно до цього договору, Турагент на підставі агентської угоди № _______ від ______року з Туроператором _______________________________ (Ліцензія на туроператорську діяльність серії ________ № ______________ видана Державною службою туризму і курортів Міністерства культури і туризму України _______________ р. (надалі “ Туроператор ”) за встановлену даним договором плату зобов'язується надати Туристу замовлений ним комплекс туристичних послуг, погоджений сторонами в листі бронювання (Додаток № 1), що є невід’ємною частиною даного договору.

Права та обов'язки сторін

3.1. Турагент зобов'язується перед Туристом:

3.1.1. Турагент надає Туристу туристичний продукт наступної форми (необхідне підкреслити): внутрішній / міжнародний (в'їзний / виїзний).

3.1.2. Турагент зобов'язується виконати в інтересах Туриста оформлення документів і видати, на письмову вимогу Туриста, інформаційний лист для здійснення вимог п.2.1. цього договору, згідно листа бронювання, підписаного Туристом.

3.1.3. Турагент зобов'язаний отримати від Туриста таку інформацію як, бажаний вид туризму з вказівкою країни, дати початку і закінчення туристичної поїздки, її термін, програму туристичного обслуговування, характеристику транспортних засобів, які турист бажає для здійснення поїздки, їх вид, категорія, варіанти можливих стикувань рейсів, характеристику готелів, їх розташування, класифікацію у відповідності до законодавства країни тимчасового перебування, послуги готелю, а так само іншу необхідну інформацію.

3.1.4. Турагент зобов'язаний інформувати Туристів з якими уклав договори на туристичне обслуговування, про їх права та обов'язки, надавати повну інформацію про організацію Туру, умови страхування, правила перетинання державного кордону, про порядок і умови перебування за кордоном, а також надавати Туристу всю необхідну інформацію згідно ст. 20 Закону України „Про туризм”.

3.1.5. Турагент зобов'язується інформувати Туриста про неможливість туристичного маршруту або про неможливість повного або часткового виконання умов п.2.1. цього договору й умов погоджених у листі бронювання. В цьому випадку Турагент має право зробити письмову пропозицію Туристу про альтернативні умови виконання, прийнятих на себе зобов'язань по підписаному Сторонами листу бронювання.

3.1.6. Турагент зобов'язується зробити Туристу перерахунок вартості замовлених туристичних послуг у разі підписання нового листа бронювання (згідно п. 3.1.5. цього договору).

3.1.7. Турагент зобов‘язаний інформувати Туриста, про те що у разі придбання Туристом Туру до країни з візовим режимом перетинання кордону, консульський збір Турист повинен сплатити самостійно.

3.1.8. Турагент на письмову вимогу Туриста надає останньому підтвердження фінансової забезпеченості у виді банківської гарантії.

3.2. Турист зобов'язується перед Турагентом:

3.2.1. Турист зобов'язаний надати інформацію Турагенту про бажаний туристичний маршрут і повідомити свої вимоги до нього при оформленні листа бронювання.

3.2.2. Своєчасно надати Турагенту належно оформлені документи, необхідні для виконання зобов'язань Турагентом (паспортні дані (у випадку міжнародного туризму – у латинській транслітерації згідно закордонного паспорту)). Будь-які зміни паспортних даних Туриста (написання ПІБ Туриста, дата народження, номер паспорту) після укладення даного договору і підписання листа бронювання носять інформаційний характер. Турагент за можливості вносить відповідні виправлення, однак не гарантує виписку перевізних і супровідних туристичних документів (ваучер, страховка, авіаквитки і т.п.) з урахуванням цих виправлень.

3.2.3. Турист письмово підтверджує Турагенту прийняття умов по альтернативному виконанню останнім туристичних послуг шляхом підписання нового листа бронювання.

При цьому попередній лист бронювання підписаний з Туристом втрачає свою юридичну силу.

У випадку якщо Турист не приймає умови по альтернативному виконанню Турагента прийнятих на себе зобов'язань з надання туристичних послуг згідно п. 3.1.5. даного договору або у випадку неможливості надання альтернативних послуг Турагентом, Туристу повертається повна вартість оплачених ним послуг.

3.2.4. Дотримуватись вимог законодавства країни перебування й ознайомити з ними осіб, інтереси яких він представляє за Законом (неповнолітні) - виконувати транспортно - візові, медичні, митні, прикордонні вимоги в країні прибуття і вибуття та перебування, згідно Законів України і країни перебування.

3.2.5. Турист зобов'язується вчасно зробити оплату замовлених ним послуг, у відповідності з вимогами п.п. 4.3., 4.5., 4.7. цього договору.

3.2.6. Турист, у випадку надання Турагенту, неналежних документів (простроченого паспорта або оформленого не відповідно до вимог законодавства України), несвоєчасного розрахунку (розділ 4 договору) зобов'язується відшкодувати Турагенту понесені витрати і збитки згідно п.п. 5.3., 5.4. цього договору.

3.2.7. Турист приймає на себе відповідальність за проходження паспортного, митного контролю в країні прибуття, вибуття і транзиту.

3.2.8. Турист зобов'язується дотримуватись часу, зазначеного в інформаційному листі та листі бронювання, наданих Турагентом і у відповідності з програмою Туру.

3.2.9. У випадку недотримання Туристом програми, зазначеної в листі бронювання та в інформаційному листі, Турагент відповідальності за виконання умов цього договору не несе.

3.2.10. Турист, що придбає авіаквиток, зобов'язується дотримуватись правил перевезення, що викладені в авіаквитку перевізника, а так само зобов'язується прибути в аеропорт не пізніше ніж за 2 години до відльоту рейса і дотримуватись норми багажу.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)