АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зовнішній інтерфейс - система зв'язку системного блоку з периферійними пристроями ЕОМ чи з іншими ЕОМ

Тут можна виділити також декілька типів зовнішнього інтерфейсу:

- Інтерфейс периферійних пристроїв, що підключаються за допомогою шин введення-виведення (ISA, EISA, VLB, PCI, AGP, USB IEEE 1384 SCSI тощо);

- Мережевий інтерфейс, типу однорангової мережі або мережі клієнт-сервер з топологіями типу зірка, кільцева або шинна.

3. Інтерфейс «людино-машинний» (інтерфейс «людина-комп'ютер» або користувальницький інтерфейс) - це спосіб, яким ви виконуєте якесь завдання за допомогою будь-яких засобів (якої-небудь програми), а саме: чинені вами дії і те, що ви отримуєте у відповідь.

Інтерфейс є орієнтованим на людину, якщо він відповідає потребам людини і враховує його слабкості.

Машинна частина інтерфейсу - частина інтерфейсу, реалізована в машині (апаратно-програмної її частини) з використанням можливостей обчислювальної техніки.

Людська частина інтерфейсу - це частина інтерфейсу, реалізована людиною з урахуванням його можливостей, слабкостей, звичок, здібності до навчання та інших факторів.

 

Сучасними видами користуваціких інтерфейсів є:

1) Командний інтерфейс. Командний інтерфейс називається так по тому, що в цьому виді інтерфейсу людина подає "команди" комп'ютеру, а комп'ютер їх виконує і видає результат людині. Командний інтерфейс реалізований у вигляді командного рядка.

2) WIMP - інтерфейс (Window - вікно, Image - образ, Menu - меню, Pointer - покажчик). Характерною особливістю цього виду інтерфейсу є те, що діалог з користувачем ведеться не за допомогою команд, а за допомогою графічних образів - меню, вікон, інших елементів. Хоча і в цьому інтерфейсі подаються команди машині, але це робиться "опосередковано", через графічні образи. Цей вид інтерфейсу реалізований на двох рівнях технологій: простий графічний інтерфейс і "чистий" WIMP - інтерфейс.

3) SILK - інтерфейс (Speech - мова, Image - образ, Language - мова, Knowlege - знання). Цей вид інтерфейсу найбільш наближений до звичайної, людської формі спілкування. У рамках цього інтерфейсу йде звичайний "розмова" людини і комп'ютера. При цьому комп'ютер знаходить для себе команди, аналізуючи людську мову і знаходячи в ній ключові фрази. Результат виконання команд він також перетворює в зрозумілу людині форму. Цей вид інтерфейсу найбільш вимогливий до апаратних ресурсів комп'ютера, і тому його застосовують в основному для військових цілей.

4.

Одним з основних завдань вирішуваних ОС є забезпечення довготривалого зберігання інформації на машинних носіях і забезпечення ефективного доступу до цієї інформації. В рамках операційної системи цю задачу вирішує файлова система.

У більшості сучасних ОС зберігання файлів організовано у вигляді дерева. Кожен файл має ім'я і додатковий набір атрибутів використовуваних операційною системою. Імена файлів зберігаються в спеціальних файлах званих каталоги. При обробці файлів операційна система класифікує їх на шість основних груп:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)