АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дефрагментація диска

Читайте также:
  1. Б). Положение суставной головки и диска при передней окклюзии
  2. Дефрагментация диска
  3. Дифракция от диска
  4. Команда FORMAT – форматирование диска
  5. Лечение протрузии диска
  6. Листинг 10.2. Оригинальный стартовый адрес Lead-Out (слева) и стартовый адрес первого трека диска (справа)
  7. Листинг 5.7. Код, осуществляющий чтение сектора с диска в режиме LBA
  8. Листинг. 2.1. Протокол лечения практически здорового диска с одной-единственной поверженной FILE RECORD
  9. Логическая структура диска
  10. Накопители на гибких магнитных дисках
  11. Накопители на гибких магнитных дисках

Ще один спосіб підвищення продуктивності комп'ютера - це проведення дефрагментації диска. Оскільки файлова підсистема розбиває диск на кластери, в які укладаються файли, то цілком резонно припустити, що в міру зростання розміру файлу він займатиме все більше і більше кластерів. Добре, якщо поруч є вільне місце, але часто такого не виявляється. У результаті різні частини файлу виявляються розкиданими по всій поверхні диска. Такі файли називають фрагментованими. Нічого страшного в цьому, в принципі, немає, так як система має інформацію про розташування всіх частин файлу, але часу, необхідного для прочитання фрагментированного файлу, потрібно істотно більше.

Архівація диска

Одним із способів захисту важливої інформації від втрати є її регулярна архівація, або, як це найчастіше називають, резервне копіювання. Для цього в Windows передбачена спеціальна програма - Архівація даних. Як і дві попередні утиліти, її можна викликати з вкладки Сервіс властивостей диска або відшукати в головному меню серед службових програм.

Програма архівації в Windows зроблена у вигляді майстра. Після екрану вітання користувачеві буде запропоновано вибрати дію - архівацію або відновлення з архіву. Залишивши зазначеної архівацію, слід натиснути далі для вибору об'єктів архівації. Оскільки копіювати весь вміст диска, як правило, не представляється доцільним, слід вибрати конкретні файли і каталоги для проведення цієї відповідальної процедури.

Відновлення системи

Ще однією утилітою для відновлення втраченої інформації є служба відновлення системи. Її принципово відміну від архівації полягає в тому, що вона «береже» налаштування самої ОС, включаючи встановлені драйвера пристроїв, профілі устаткування і т.д. Для забезпечення такої функціональності Windows регулярно створює контрольні точки відновлення, починаючи з першого запуску системи після її установки на комп'ютер. Крім того, створити контрольну точку можна самостійно за допомогою того ж майстра відновлення.

Таблиця символів

Іноді виникає потреба ввести в текстовий документ небудь відсутній на самій клавіатурі символ. У такому випадку стане в нагоді спеціальна програма - Таблиця символів. З її допомогою можна вибрати будь-який символ з наявних в шрифті. Для цього слід або вказати потрібний символ і натиснути Enter, або двічі клацнути по ньому мишкою. Якщо клацнути тільки один раз або переміщатися по таблиці за допомогою стрілок, то поточний обраний символ буде відображатися збільшеним у власному віконці.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)