АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 54. Зобов’язання зі страхування

Читайте также:
  1. Порядок визначення податкового зобов’язання
  2. Практичне заняття 40. Транспортні зобов’язання
  3. Сутність і функції страхування. Основні терміни і поняття страхування
  4. Тема 9. Деліктні зобов’язання в міжнародному приватному праві

Соціально-економічна сутність страхування. Страхове зобов’язання. Основні страхові поняття. Договір страхування, поняття, сторони і форма договору. Права та обов’язки сторін. Умови і порядок страхової виплати. Зміна та припинення договору страхування.

Тема 55. Договір доручення.

Поняття, сторони і форма договору доручення. Предмет договору. Права та обов’язки сторін за договором доручення. Припинення договору доручення.

Тема 56. Договір комісії

Поняття і сторони договору комісії. Форма і зміст договору. Договір субкомісії. Порука комісіонера за виконання угоди третьою особою (делькредере). Звіт комісіонера. Припинення договору комісії.

Тема 57. Договір консигнації.

Поняття і сторони договору консигнації. Предмет договору. Права та обов’язки сторін. Відповідальність сторін за порушення договору консигнації.

Тема 58. Договір управління майном.

Поняття і предмет договору управління майном. Установник управління, управитель вигодобувач. Істотні умови договору. Права та обов’язки сторін. Відповідальність управителя. Припинення договору управління майном.

Тема 59. Договір позики.

Поняття і види договору позики. Форма доовору. Зміст договору. Правові наслідки порушення договору позичальником. Новація боргу у позикове зобов’язання.

Тема 60. Кредитний договір.

Поняття і форма кредитного договору. Види кредитних договорів. Зміст договору кредиту. Відповідальність сторін за кредитним договором. Комерційний кредит.

Тема 61. Договір банківського вкладу і банківського рахунку.

Поняття і форма договору банківського вкладу. Види банківських вкладів. Ощадна книжка. Ощадний сертифікат. Поняття договору банківського рахунка. Сторони і форма договору. Права та обов’язки сторін. Операції за рахунком, що виконуються банком. Підстави і порядок списання коштів з рахунка. Відповідальність сторін за договором. Розірвання договору банківського рахунка.

Тема 62. Договір факторингу.

Поняття договору факторингу. Сторони і форма договору. Предмет і строк чинності договору. Відповідальність клієнта перед фактором. Права фактора. Відповідальність сторін за порушення умов договору факторингу.

Тема 63. Розрахунки за зобов’язанями у цивільному праві.

Форми розрахунків між учасниками цивільних правовідносин. Види безготівкових розрахунків. Платіжні доручення. Розрахунки за акредитивали. Розрахунки із застосуванням розрахункових чеків. Платіжні системи і переказ грошей в Україні.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)