АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ряд: Перетинчастокрилі

Читайте также:

    Пластиди, в яких відбувається фотосинтез,

    Утворення поживних речовин.

    3. До якого відділу водоростей відносять спірогіру та улотрикс?

    Нитчасті водорості.

    4. Що таке зигоциста?

    Зигота у грибов, образовавшая дополнительные защитные оболочки и превратившаяся в покоящуюся

    Спору.

    5. Що таке чергування ядерних фаз?

    Послідовність змін плоїдності протягом життєвого циклу.

    6. Виберіть варіанти відповідей, які, на Вашу думку, є вірними - жаба має трикамерне серце і два кола кровообігу.

    7. Для природи України характерні такі види отруйних змій:

    Гадюка звичайна та степова гадюка.

    8. Граки відносяться до птахів, які є:

    З ряду Горобцеподібні, родина Воронові.

    9. Клас Ссавці налічує:

    4500 видів.

    10. До людиноподібних мавп відносяться:

    шимпанзе, карлико­вого шимпанзе (бонобо), горилу й орангутанга

    11. Який тип пагона у хвощів першим з'являється на весні?

    Весняний пагін

    12. Звідки походить назва відділу “Голонасінні”?

    Назва цієї групи рослин походить від особливості розташування насінневих зачатків, які лежать на лусочках шишок голо, тобто не захищено.

    13. За рахунок яких структур виникає вторинний ріст у голонасінних?

    Камбію

    14. Яку будову має мікроспора голонасінних?

    Спори, що в них утворюються, складаються з двох повітряних мішків та чотирьох клітин, дві з яких нам необхідно запам`ятати, тому що вони будуть приймати участь у заплідненні. Це генеративна та сифоногенна клітини. Дві інші згодом відмирають. Таким чином, тепер чоловіча спора перетворилася у пилок, або пилкове зерно (рис. 25). Сформовані пилкові зерна мають по дві оболонки: внутрішню тонку - інтину і зовнішню товщу - екзину. Пилок легенький, довго утримується в повітрі та вільно розноситься вітром. Так вирішується одне з основних затруднень при заплідненні - необхідність у водному середовищі для пересування сперматозоїдів

    15. Яку будову має насінний зачаток голонасінних?

    Насінний зачаток складається з власне мегаспорангію або нуцелусу (від лат. nucella - горішок). Мегаспорангій і насінина розвиваються відкрито на мегаспорофілах, звідки і назва цих рослин – голонасінні.
    Нуцелус оточений щільними оболонками - інтегументом. На верхівці нуцелуса, що обернена до осі шишки, є отвір - мікропіле (мікро + грецьк. pyle - ворота). У тканині нуцелусу відділяється одна так звана археспоріальна клітина (тобто жіноча, від слова “архегоній”). Вона ділиться на 4 клітини із зменшенням чила хромосом до гаплоїдного в кожній.
    Одна з цих чотирьох клітин проростає і утворює запас поживних речовин - ендосперм (від грецьк. endon - всередині + sperma - насіння). Ендосперм буде використаний при проростанні спорофіту. Три інші клітини відмирають. З клітин ендосперму біля мікропіле утворюються два архегонії. Всередині кожного з архегоніїв міститься по одній яйцеклітині (рис. 26). На відміну від вищих спорових у насінних рослин жіночий гаметофіт представлений ендоспермом, який схований в нуцелусі і вкритий інтегументом. Подальші події відбуваються саме в насінному зачатку.

    16.До якого ряду відносять паперових ос?

    Ряд: Перетинчастокрилі

    17. Які з нижче зазначених тварин відносяться до класу Хрящових риб?


    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

    Поиск по сайту:



    Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)