АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Акули не мають певних м’язів щоб швидко рухатися тому їм і потрібен гострий нюх, а ссавці мають здатність різко повертати тому, що швидко реагують на здобич

Читайте также:
  1. Але монетарне правило не враховує мінливості швидкості обігу грошей та чутливості попиту до зміни процентної ставки.
  2. Більшість країн світу мають відкриту економіку.
  3. Бюджетно-податкова політика забезпечує найважливіші економічні функції держави, які формують її дієздатність в економічній політиці:
  4. Верить тому, что Вы действительно будете отстаивать свои права.
  5. Визначення крутних моментів, частот обертання та кутових швидкостей валів привода
  6. ВИЗНАЧЕННЯ ШВИДКОСТІ РУХУ ТЗ ПО СЛІДАХ ГАЛЬМУВАННЯ
  7. Відбиваючі границі здіймаються на ПдЗ. В якому напрямку від пункту збудження слід розташувати сейсмічні коси для реєстрації відбитих хвиль в першій зоні Френеля?
  8. Деякі особливості мають трудові договори, що укладаються з інвалідами.
  9. До другої групи належать ліси, що мають захисне і обмежене експлуатаційне значення. Вони є основним джерелом заготівлі деревини в Україні
  10. Життєздатність насіння бур’янів
  11. За счёт чего Россия одержит победу над «мировым закулисьем»

9. Назвіть птахів нашої місцевості (ряд куроподібні ) гоацин, Куріпка біла, Тетерев звичайний, Глухар звичайний, Рябчик, Фазан звичайний, Куріпка сіра, Перепел, північноамериканських індиків, червона чагарникова курка.

10. Плазуни виникають у середині карбо­нового періоду Палеозойської ери, а ссав­ці трохи пізніше в середині тріасового Мезозою. Чому ссавці, маючи суттєві переваги перед плазунами практично весь Мезозой не можуть скласти їм кон­куренції?

11. Назвіть види приматів, що зображені на малюнк

Тупайя тана. Довгоп’ят. Капуцин білоплечий

Мадрил


Людиноподібні мавпи; 1 – гібон; 2 – орангутанг; 3 – шимпанзе; 4 – горила

12. Ви мабуть помітили, що кішки, які відносяться до ряду хижих, "вмиваються ", ретельно слідку­ючи за чистотою шерсті та мордочки. А наші друзі собаки, які теж входять до складу цього ж ряду, абсолютно ігнорують всяке вмивання. Поясніть цю різницю у власній гігієні цих хижаків.

Я можу це пояснити лише тим,що кішки відносяться до ряду кошачих, а собаки до вовчих

13. Дайте назви типам ротових апаратів комах зображених на мачюнку: І- лижучо-гризучого типу; 2 –сисний тип; 3 – колючо-смоктального типу; 4 –гризучого типу; 5-лижучий (у мух)

14. Чим можна пояснити існування комах з повним та неповним метаморфозом? Який в цьому біологічний сенс?

При непрямому типі постембріонального розвитку із зародкових оболонок виходить личинка, яка дуже відрізняється за будовою і способом життя від дорослої особини. Вона може жити в іншому середовищі і мати інший тап живлення. Наприклад, дорослі особини живуть на суші, а личинки — у воді, дорослі є паразити, а личинки — вільноживучі (або навпаки). Це явище слід розгля­дати як пристосування до умов існування, яке виникло у процесі еволюції. У процесі перетворення личинки на дорослу особину відбувається суттєва перебудова всього.організму (метаморфоз). Цей розвиток властивий більшості видів червів, молюскам, багатьом членистоногим, деяким рибам і земноводним (рис. 18, див. рис. 91, 95). Залежно від глибини і форми перебудови, яка відбуваєть­ся в процесі перетворення личинки на дорослу форму, роз­різняють розвиток з повним та неповним метаморфозом. ' При повному метаморфозі личинка має спеціальні органи, які не властиві дорослим особинам, а її ріст і розвиток супроводжується перебудовою всіх органів {систем. Такий тип розвитку має місце у комах (луско­крилих, двокрилих, твердокрилих та ін.), а також у таких іфебетних тварин, як земноводні. У комах повний мета­морфоз характеризується трьома послідовними стадіями: личинка, лялечка і доросла особина (імаго).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)