АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лазери на барвниках

Читайте также:
  1. Гелий-неоновие лазери
  2. НАПІВПРОВІДНИКОВІ ЛАЗЕРИ

Відмінною рисою лазерів на барвниках є можливість роботи у широкому довжин хвиль від ближнього ІК до ближнього СФ, плавна перебудова довжини хвилі генерації буде в діапазоні завширшки кілька десятків нанометрів змонохроматичностью, сягаючої 1 1,5 МГц.Лазери на барвниках працюють у безупинному, імпульсному іимпульсно-периодическом режимах. Енергія імпульсів випромінювання сягає сотень джоулів, потужність безупинної генерації – десятків ватів, частота повторення сотень герц, ККД десятків відсотків (при лазерної накачуванню). У імпульсному режимі тривалість генерації визначається тривалістю імпульсів накачування. У режимі синхронізації мод досягаєтьсяпикосекундний ісубпикосекундний діапазонидлительностей.

Властивості лазерів на барвниках визначаються властивостями їх робочого речовини органічних барвників. Красителями прийнято називати складні органічні з'єднання з розгалуженої системою складних хімічних зв'язків, які мають інтенсивними смугами поглинання в видимої і ближньої СФ областях спектра.Окрашенние органічні сполуки містять насичені хромофорние групи типу NO2,N=N, =>CO, відповідальні забарвлення. Наявність про ауксохромних груп типуNH3,OH надає з'єднанню барвні властивості.

 

5.Лазерний скальпель» знайшов застосування при захворюваннях органів травлення (O.K.Скобелкин),кожно-пластическои хірургії та при захворюваннях жовчних шляхів (А.А. Вишневський), в кардіохірургії (А. Д.Арапов) і багатьох інших галузях хірургії.

У хірургії застосовується ЗІ2 лазери, випромінюючі в невидимою інфрачервоної області електромагнітного спектра, що накладає певні умови при хірургічне втручання, особливо у внутрішніх органів людини. Через невидимості лазерного променя і труднощі маніпулювання їм (рука хірурга немає зворотний зв'язок не відчуває початок і глибину розтину) використовуються затискачі і вказівки, щоб забезпечити точність розтину.

Першим спробував застосування лазера в хірургії вдалими були завжди,травмировались сусідні органи, промінь пропалював тканини. З іншого боку, при необережному зверненні лазерний промінь міг бути небезпечним i лікарям. Але, попри перелічені труднощі лазерна хірургія прогресувала. Так було в початку 1970-х років під керівництвом академіка Б. Петровського, професорСкобелкин, докторБрехов і інженер А. Іванов розпочали творення лазерного скальпеля.

З допомогою лазерного скальпеля операції проводять безконтактно, світлоCO2-лазера має антисептичним іантибластическим діями, у своїй утворюється щільнакоагуляционнаяпленка, що зумовлює ефективний гемостаз (просвіти артеріальних судин до 0,5 мм венозних до 1 мм в діаметрізавариваются і вимагають перев'язкилигатурами), створює бар'єр проти інфекційних (включаючи віруси) і токсичних агентів, забезпечуючи у своїй високоефективнуабластику, стимулюєпосттравматическую регенерацію тканин та попереджує їх рубцеві зміни.

 

Висновок: випромінювання може здійснюватися і з торця волокна, і через віконце на бічний поверхні волокна. Можуть використовувати як в повітряної (газової), і водної (рідкої) середовищі. По окремому замовлення для зручності користування катетери комплектуютьсялегкосъемной ручкою – власникомсветовода.

У діагностиці лазери застосовуються щоб виявити різних неоднородностей (пухлин, гематом) й вимірювання параметрів живого організму. Основи діагностичних операцій зводяться допропусканию через тіло пацієнта (або з його органів) лазерного променя і з спектру чи амплітудою минулого чиотраженного випромінювання виводять діагноз. Відомі методи з виявлення ракових пухлин в онкології, гематом в травматології, і навіть для вимірювання параметрів крові (практично будь-яких, від артеріального тиску до вмісту цукру і кисню).

 

 

Список використаної літератури:

1. Захаров В.П., Шахматов Є.В. Лазерна техніка:учеб. посібник. – Самара: Вид-воСамар. держ.аерокосм. ун-ту, 2006. – 278 з.

2. Довідник по лазерної техніці. Пер. з німецької. М.,Энергоатомиздат, 1991. – 544 з.

3. Жуков Б.М., Лисов Н.А.,Бакуцкий В.М., Анісімов В.І. Лекції по лазерної медицині: Навчальний посібник. – Самара: ЗМІ, 1993. – 52 з.

4. Застосування лазерної хірургічної установки «>Скальпель-1» на лікування стоматологічних захворювань. – М.: Міністерстві охорони здоров'я СРСР, 1986. – 4 з.

5.Канюков В.М.,ТерегуловН.Г.,Винярский В.Ф., Осипов В.В. Розвиток науково-технічних рішень на медицині: Навчальний посібник. – Оренбург: ОДУ, 2000. – 255 з.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)