АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВОЕННАЯ КАФЕДРА. 3. За значеннями температури і точки роси на качану траєкторії та в пункті прогнозу визначають градієнти температури ΔТ/ΔS = (Та - Тф)/ΔS і

Читайте также:
  1. Билет 1 Восточные славяне. Расселение, основные занятия, религия. Военная демократия.
  2. Бихевиоризм и военная психология
  3. Буржуазные реформы Александра II земская и городская, судебная, военная, и просвещение.
  4. ВОЕННАЯ КАФЕДРА
  5. Военная организация и вооружение кыргызов.
  6. Военная организация Российской Федерации
  7. Военная психология и глубинные теории
  8. Военная психология и психотерапия
  9. Военная реформа.
  10. ВОЕННАЯ СЛУЖБА
  11. Военная тайна

3. За значеннями температури і точки роси на качану траєкторії та в пункті прогнозу визначають градієнти температури ΔТ/ΔS = (Та - Тф)/ΔS і точки роси ΔТd/ΔS = (Тdа - Тdф)/ΔS вздовж траєкторії довжиною ΔS, в сотнях км (Рис. 10). Чим більші додатні значення градієнтів, тим більша імовірність туману.

4. На полі графіка (Рис. 10) знаходять точку перетину значень градієнта температури ΔТ/ΔS і дефіциту точки роси (Т - Тd) п. Якщо ця точка попаде в область туману, то від неї по вертикалі слід опуститися до значення швидкості вітру u, що очікується через 9 рік в пункті прогнозу. Якщо нове положення точки знову опиниться в зоні туману, тобто точка буде знаходитись між нижньою суцільною кривою і горизонталлю 0, слід очікувати туман. Пунктирна крива на графіку відповідає метеорологічним умовам України (за даними І В. Кошеленка), де адвективний туман може виникати при більших швидкостях вітру, ніж в районі Москви.

5. Якщо за графіком (Рис. 10) очікується туман, то додатково використовують графік, наведень на Рис. 11. На ньому знаходять точку перетину значень ΔТd/ΔS і дефіциту точки роси (Т - Тd) п у початковій точці перенесенню. Якщо точка попадає в область туману, тобто опиниться нижче суцільної кривої, то висока імовірність виникнення туману. Якщо точка опиниться поза областю туману, то туман все-таки прогнозують, хоча імовірність утворення туману буде нижчою. Нижня частина графіка використовується при прогнозі видимості в тумані.

 

Рис. 10 - Комплексний графік для прогнозу адвективного туману.

 

 
 
(Т-Тd)п, °C


Видимість> 500 м
DТd/DS, °C/100 км
Б
А
Область туману
Видимість 300-500 м
Видимість 100-300 м
Область St

 

Рис. 11 - Комплексний графік для прогнозу адвективного туману та видимості в ньому.

 

6. Якщо ΔТd/ΔS > 1 °З/100 км, (Т - Тd) п < 2 °З, а очікувана швидкість вітру u < 4 м(с- 1, то туман може виникнути на 2.3 рік раніше, тобто через 6.7 рік після рядок спостережень, за якими побудована вихідна карта.

Розсіюється адвективний туман внаслідок посилення вітру на 1.2 м(с- 1 або при зміні адвекції теплого повітря на адвекцію сухого холодного повітря. У теплу пору року розсіювання адвективного туману можливе внаслідок денного прогріву повітря.

 

Висновок

 

Низька хмарність і обмежена видимість чинять вплив на політ літака і його посадку не лише за рахунок наявності цих метеорологічних утворень, але головним чином тим, що складає льотчикові дуже Рисо часу на візуальну посадку.

Знання впливу хмарності і обмеженої видимості на посадку, а також умови польотів в хмарах різних форм дає можливість синоптику при забезпеченні польотів грамотно націлити льотчиків на ті умови, які йому доведеться зустріти при виробництві польотів.

 

Розробив__________________________________________________________

((посаду, в/звання, науковий ступінь, вчене звання, підпис, ініціали та прізвище)

"____"______________20_____ року

 

Розглянуто і ухвалено на засіданні кафедри (ПМК)_____________________

Протокол від "____"______________20_____ року № _____

ВОЕННАЯ КАФЕДРА

 

 

Экземпляров_________


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)