АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Курортна справа»

Читайте также:
  1. Глава 17 САНАТОРНО-КУРОРТНАЯ ПОМОЩЬ НАСЕЛЕНИЮ
  2. Инструкция по заполнению формы № 072/у-04 «Санаторно-курортная карта»
  3. Спеціальність 7.14010101 «Готельна і ресторанна справа»

 

Факультетів економіки та менеджменту;
харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу; Полтавського базового заочного

 

 

ПОЛТАВА – 2013


Робоча навчальна програма з навчальної дисципліни «Договірне право» для студентів за спеціальностями 7.03060101, 7.03060101., 7.05170113, 7.14010101, 8.03060101, 8.03060101., 8.14010101, 8.14010102 на І-ІІ семестр 2013/14 – 2016/17 навчальних років.

Укладач: Кульчій О.О. – старший викладач кафедри правознавства Полтавського університету економіки і торгівлі

 

Робоча навчальна програма обговорена
і схвалена на засіданні кафедри правознавства

«31» травня 2013 р., протокол № 10.

Зав. кафедри ___________ проф. Лаврик Г.В.

 

«СХВАЛЕНО»

Голова науково-методичної групи зі спеціальностей 7.030600101, 8.030600101, протокол №__

від «___» _________________ 2013 р.

_______________ проф. Шимановська-Діанич Л.М.

 

«СХВАЛЕНО»

Голова науково-методичної групи зі спеціальностей 7.05170113, 7.14010101, 8.14010101, 8.14010102, протокол №__

від «___» _________________ 2013 р.

_____________________ проф. Манжос О.Ф.

 

«УЗГОДЖЕНО»

Заст. декана з навчально-методичної роботи факультету економіки та менеджменту

«___» _________________ 2013 р.

_____________________ Карпенко Н.М.

 

«УЗГОДЖЕНО»

Заст. декана з навчально-методичної роботи факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

«___» _________________ 2013 р.

_____________________ Карпенко В.Д.

 

«УЗГОДЖЕНО»

Декан Полтавського (базового) заочного факультету

«___» _________________ 2012 р.

_____________________ доц. Строчихін Ю.Ф.

 

 

«УЗГОДЖЕНО»

Директор навчального центру

_________________________ доц. Герман Н.В.

«___» _________________ 2013 р.


ВСТУП

 

Вивчення навчальної дисципліни «Договірне право» є важливою складовою програми підготовки студентів, котрі навчаються за спеціальностями 7.05170113 «Технології в ресторанному господарстві», 7.03060101., 7.03060101, 8.03060101., 8.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування», 8.14010102 «Курортна справа». Це пояснюється надзвичайно важливою роллю, яку відіграє договірне регулювання суспільних відносин, значенням договору як юридичного факту, що породжує цивільно-правові та господарські зобов’язання, як універсального регулятора господарських зв’язків.

Викладання дисципліни «Договірне право» викликано необхідністю набуття системи правових знань, невід’ємно пов’язаних із професійною діяльністю на ринку товарів та послуг. Вивчення дисципліни сприятиме розвитку творчих навиків учасників економічних процесів, визначенню відповідності їх дій вимогам чинного законодавства, яке регламентує порядок укладання, виконання та припинення господарських договорів. Фахівці сфери обслуговування поряд із застосуванням правових знань щодо правового регулювання договірних відносин мають застосовувати фундаментальні знання з економіки підприємництва, менеджменту, маркетингу, операцій на валютному та фондовому ринках, зовнішньоекономічної діяльності і не втрачати зв’язку з економічними процесами.

Предметом дисципліни «Договірне право» є сукупність норм, що унормовують діяльність учасників договірних відносин, у першу чергу суб’єктів господарювання, система нормативних актів, що містять відповідні норми та регулюють порядок укладення, зміни та розірвання окремих видів договорів.

Метою викладання дисципліни «Договірне право» є розкриття найважливіших категорій і конструкцій договірного права та законодавства у цій сфері, основних тенденцій його розвитку і застосування судами (господарськими) та іншими правозастосовними органами норм чинного законодавства щодо укладання зміни, виконання договорів. Вивчення договірного права має на меті набуття студентами навичок роботи з нормативним матеріалом, уміння вирішувати конкретні правові ситуації, які виникають у сфері договірних відносин на базі національного та міжнародного законодавства. Також студенти мають здійснювати аналіз правозастосовної практики, судових рішень та рішень органів державної влади в частині регулювання договірних відносин.

Вивчення договірного права, крім практичних навиків, також має на меті прищеплення поваги до закону, вміння його додержуватися, високу правосвідомість при здійсненні підприємницької діяльності.

Завданнями дисципліни договірне право є:

– вивчення поняття, предмета та основних принципів договірного права;

– аналіз основних джерел договірного права в Україні при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності;

– правовий аналіз основних інститутів договірного права;

– визначення порядку укладання договорів за участю суб’єктів господарювання;

– визначення порядку виконання господарських договорів за чинним законодавством України;

– вивчення основ правового регулювання договірних відносин в контексті регулювання підприємницької діяльності в Україні;

– визначення поняття та змісту господарських договорів;

– визначення та аналіз договорів окремих видів, зокрема у сфері зовнішньоекономічної діяльності;

– аналіз способів захисту прав і законних інтересів суб’єктів – учасників договірних відносин, набуття досвіду роботи із правовими документами.

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні:

– оволодіти теоретичними знаннями з договірного права на основі знань, набутих у процесі практичної та теоретичної підготовки;

– розуміти та практично використовувати договірне право для вирішення конкретних ситуацій;

– мати здатність здійснювати професійну діяльність у межах вимог чинного законодавства України та міжнародних договорів, що ратифіковані у встановленому порядку відповідно до Конституції України;

– уміти визначати конкретні особливості правового регулювання договірних відносин відповідно до потреб підприємства та інших учасників господарської діяльності;

– уміти оперувати положеннями законів України, підзаконних нормативних актів, що приймаються у встановленому порядку органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Навчальна програма дисципліни «Договірне право»: обговорена і затверджена на засіданні Президії НМК зі сфери обслуговування 12 листопада 2010 р., протокол № 35; розроблена і рекомендовано НМК з харчових технологій та інженерії 25 квітня 2011 р. (затв. Наказом МОН від 11 травня 2011 р. № 433); обговорена та схвалена на засіданні Президії НМК з менеджменту і адміністрування 13 травня 2011 р., протокол № 25.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)