АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Харків 2007

Читайте также:
  1. Ільєнко О.Л. Методичні вказівки з англійської мови міжкультурної комунікації (для студентів 1-2 курсів денної форми навчання всіх спеціальностей), Харків, 2006. – 88 с.
  2. СУДИ ПРОТИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
  3. Харків – 2009

Міністерство освіти І НАУКИ україни

Національна юридична академія україни

Імені ярослава мудрого

Навчально-методичний

посібник

 

з навчальної дисципліни

“фінансове право україни”

 

 

Харків

 

Міністерство освіти І НАУКИ україни Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого

Навчально-методичний посібник

 

для самостійної роботи та семінарських занять з навчальної дисципліни “фінансове право україни”

(відповідно до вимог ECTS)

 

Харків 2007

Навчально-методичний посібник для самостійної роботи та семінарських занять з навчальної дисципліни “Фінансове право України” (відповідно до вимог ECTS) / Уклад.: М.П. Кучерявенко, О.О. Дмитрик, М.О. Перепелиця, О.Е. Сімсон. – Х.: Нац. юрид. акад. України, 2007. – 51 с.

 

У к л а д а ч і: М.П. Кучерявенко,

О.О. Дмитрик,

М.О. Перепелиця,

О.Е. Сімсон.

Рекомендовано до видання редакційно-видавничою радою

академії (протокол № 7 від 05.09.2007 р.)

 

© Національна юридична академія України, 2007

ЗМІСТ

1. Вступ

2. Загальний розрахунок годин лекцій, практичних (семінарських) занять, самостійної роботи

3. Програма навчальної дисципліни “Фінансове право України”

4. Завдання до практичних занять та самостійної роботи

5. Словник основних термінів

6. Поточний (модульний) контроль знань студентів

7. Індивідуальна робота студентів

8. Програмні питання з навчальної дисципліни “Фінансове право України”

9. Критерії оцінки успішності студентів з навчальної дисципліни

10. Список рекомендованої літератури

ВСТУП

Фінансове право являє собою сукупність взаємопов’язаних правових норм, що регулюють особливе коло суспільних відносин – фінансових. У сучасних умовах, що характеризуються зміною економічної основи України, створенням нової суверенної держави, наданням широких повноважень органам місцевого самоврядування, суттєво змінюється, удосконалюється їх фінансово-правове регулювання. Утім законодавство, що регулює фінансові відносини, є мобільним, розгалуженим. Нові реалії українського державотворення потребують додаткового осмислення сутності сучасного фінансового права та підвищених вимог до якості його змісту. Більше того, в умовах становлення України як демократичної, правової, соціальної держави в правовій системі зростає значущість розробок учених-фінансистів для процесу державотворення й удосконалення правової системи; посилюється роль фінансового права як галузі, науки і навчальної дисципліни, що є важливим чинником формування у майбутніх юристів демократичного світогляду.

Головною метою курсу є розкриття (вивчення) сукупності правових норм, що регулюють фінансові відносини в Україні, характеристика їх взаємозв’язку зі змінами, що відбуваються у фінансовій системі держави в умовах становлення ринкової економіки, розширення у студентів світогляду щодо фінансово-правового регулювання фінансової діяльності держави та місцевого самоврядування. Передбачається розгляд багатьох питань, що дає студентам широкий діапазон світоглядних уявлень із найбільш актуальних фінансово-правових проблем розвитку України.

Зокрема – це поняття фінансів, фінансової діяльності держави та фінансової системи; фінансового контролю, питання правового регулювання бюджетних, податкових, валютних та інших фінансових відносин. Першочерговим завданням є засвоєння фінансово-правових категорій, уміння орієнтуватися у масиві законодавства, що регулює фінансові відносини.

Студенти п о в и н н і:

знати фінансово-правову термінологію, основні положення фінансового права;

працювати з нормативно-правовими актами, що регулюють фінансові відносини;

аналізувати їх зміст;

порівнювати фінансово-правові категорії;

розкривати взаємозв’язок з іншими дисциплінами;

логічно викладати матеріал; аргументовано доводити свою думку.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)