АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості та рекомендації

Читайте также:
  1. Бази даних. Основні відомості
  2. Висновки та рекомендації
  3. Відомості в галузі зовнішньої політики і економіки, які можуть становить державну таємницю, —
  4. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.
  5. Відомості про авторів
  6. Відомості про виконання робіт
  7. Відомості про виконання робіт
  8. ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ
  9. Відомості щодо освіти та стажу роботи кадрового складу інформаційно-аналітичного відділу
  10. Відомості, що вносяться до ЄРДР
  11. Властивості свідомості
  12. Вправа 206. Допишіть відсутні анкетні відомості.

Практична робота

Тема. Робота з таблицями довільного рівня складності. Колонтитули. Друк документа.

Мета. Сформувати уявлення про можливості текстового процесору. Навчити створювати таблиці довільного рівня складності,колонтитули та друкувати документ. Виховувати в учнів інформаційну культуру, інформаційну грамотність, прагнення підвищувати свій професіоналізм і розширювати межі своєї компетентності.

Обладнання: індивідуальні папки до Практичної роботи, програмні засоби до теми (Microsoft Word).

План

1. Відкрийте Мій Комп’ютер – Диск С – Студенти 2012-13.

2. Створіть у вашій папці текстовий файл з назвою «Таблиці_Колонтитули», відкрийте його.

3. Встановіть такі поля сторінки: верхнє — 2 см, нижнє — 2 см, ліве — З см, праве — 2 см. Відстань від краю до колонтитулів — 1,25 см.

4. Встановіть звичайний розмір аркуша (формат А4), орієнтація сторінки — книжкова.

5. Розташуйте номер сторінки посередині нижнього колонтитула аркуша. Для цього виконайте команду "Вставка → Номера страниц".

6. Створіть екзаменаційну таблицю, що складається з шести стовпців і семи рядків. Застосуйте один зі способів автоформатування таблиці. Для цього необхідно виконати "Таблица → Автоформат таблицы" та обрати стиль таблиці.

7. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№", "П.І.Б. студента", "Історія України", "Основи інформатики", "Математика", "Середній бал студента".

8. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 4 см, шостого — 2,5 см, стовпці 3-5 вирівняйте по ширині.

9. Введіть дані в кожну комірку кожного рядка таблиці, використовуючи прізвища, імена та по батькові студентів своєї групи (оцінки вводяться цифрами 2, 3, 4, 5). Для введення основного тексту користуйтесь шрифтом Times New Roman, розмір 12.

10. Між третім і четвертим рядками вставте три додаткових рядки та залишіть їх пустими.

11. Перед шостим стовпцем вставте один стовпець, назвіть його "Фізичне виховання».

12. Повторно вирівняйте стовпці 3- 6 таблиці по ширині.

13. Відсортуйте дані таблиці за вмістом другого стовпця.

14. Збережіть отриманий результат та покажіть роботу викладачу.

Теоретичні відомості та рекомендації

Колонтитул — це текст або графічний об'єкт, що розміщується на верхньому або нижньому полі кожної сторінки документа (між краями тексту і сторінки). Залежно від розміщення на сторінці колонтитули поділяють на верхні та нижні.

До колонтитула можна додавати елементи тексту: номер сторінки, назву документа, дату друкування, прізвище автора; рисунок, наприклад логотип фірми.

Для створення колонтитула треба виконати команду "Вид → Колонтитулы". Після цього відкриється поле верхнього колонтитула, до якого можна ввести текст або рисунок. Одночасно з цим полем відкриється панель інструментів "Колонтитулы" з інформацією про номер сторінки; поточні дату та час; підменю "Вставить автотекст", що, у свою чергу, містить стандартні елементи автотексту, які можна вставляти в колонтитули: номер сторінки разом із загальною кількістю сторінок, назву файла документа, прізвище автора тощо.

Для переходу до нижнього колонтитула треба натиснути кнопку "Верхний/нижний колонтитул" на панелі "Колонтитулы ".

Щоб вийти з режиму роботи з колонтитулами, потрібно натиснути кнопку "Закрыть" на панелі "Колонтитулы ".

Якщо треба відредагувати вже створений колонтитул, достатньо двічі клацнути на ньому мишею, і він активізується.

Колонтитули всіх сторінок документа будуть однаковими, за двома винятками: можна встановити окремий колонтитул для першої сторінки документа, а також різні колонтитули для парних і непарних сторінок.

Щоб створити різні колонтитули, треба виконати команду "Файл → Параметры страницы" і вибрати вкладку "Макет". Потім необхідно встановити в зоні "Различать колонтитулы" перемикачі (прапорці) "первой страницы" і "четных и нечетных страниц". Після цього можна створити унікальний колонтитул для першої сторінки і різні для парних і непарних сторінок. Якщо колонтитули чи нумерація сторінок не потрібні, то їх необхідно виділити і потім видалити стандартними методами.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)