АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ

Читайте также:
  1. А. Иванов, Орловская область, Задонский район, село Круглое».
  2. АЛАТАУСКИЙ РАЙОН
  3. Анализ предоставления услуг населению ГБУ «Жилищник района Гольяново»
  4. Анализ траекторий спуска с орбиты и районов посадки
  5. Б) На этом общемировом фоне цифровыми значками показаны конкретные районы наиболее активного современного развития деградационных процессов.
  6. Бази даних. Основні відомості
  7. Бобровский район
  8. Богучарский район
  9. Бутурлиновский район
  10. В каком районе города Вы живёте?
  11. В Красноярском крае единый налог на вмененный доход для отдельных видов деятельности устанавливается решением муниципального или районного Совета депутатов каждой территории.
  12. В районе Кронштадтской колонии в Петродворцовом районе

АНОТАЦІЯ

Туристко-краєзнавча подорож проходила по Ковельському і Любомильському районах Волинської області. Учасники подорожі мали можливість поспілкуватись зі старожилами сіл цих районів, а також познайомитись з цікавими пам’ятками історії рідного краю. Крім цього, діти мали змогу удосконалити свою спортивну та туристичну майстерність, і вперше взяти участь у вело поході І-ї ступені складності.

Краєзнавчою темою в поході було обрано такі історичні пам’ятки як: розвалини католицького костелу і православна церква в смт. Луків.

Так як вело похід для нас – це дещо нове, свою згоду на участь у ньому дало лише троє учнів.

 

 

УЧАСНИКИ РОБОТИ НАД ЗВІТОМ

Упорядник Артемук І.М.

 

Автори розділів. Розділ 1: Гришко С.

 

Довідкові відомості про подорож

Відомості про р-н подорожі

Список групи

 

Розділ 2. Ляшук Д.

 

Графік руху групи на маршруті

Технічний опис маршруту

 

Розділ 3. Федік О.

 

Краєзнавча робота на маршруті

 

Розділ 4. Федік О., Ляшук Д.

 

Картографічний матеріал

 

Фотограф: Гришко С.

 

Оформлення і друк: Артемук І.М.

 

 

ЗМІСТ

 

 

ДОВІДКОВІ ВІДОМОСТІ ПРО ПОДОРОЖ

 

1. Район походу: Ковельський, Турійський, Любомльський райони Волинської області.

 

2. Детальна нитка маршруту: Ковель – Годовичі – Луків – Руда – Підгородно – Городно – Куснища – Згорани – Ковель.

 

3. Мета: здійснити пробний похід на велосипедах, а також дослідити історію пам’яток археології в смт Луків.

 

4. Довжина маршруту: на велосипеді 61 км.

(Переїзд Згорани – Ковель, після оздоровчого табору)

 

5. Тривалість подорожі: 3 дні.

 

6. Аварійний варіант виходу з маршруту:

 

у випадку непередбачуваних ситуацій, пов’язаних з ризиком для життя чи здоров’я членів групи, маршрут прив’язувався до автобусних і залізничних маршрутів. Отже, будь-кого з учасників походу, або при потребі і цілу групу можна було відправити автобусом, або поїздом в початковий пункт подорожі.

 

7. Початковою точкою подорожі було наше рідне місто Ковель, а кінцевою – о. Мале Згоранське, де проводився оздоровчий табір.

 

8. Змін маршруту не було.

 

9. Запасні варіанти руху: Ковель – Годовичі – Луків – Руда – Підгородно – Головне – Згорани.

 

10. Похід затверджено Ковельським МКК.

 

11. Похід був здійснений, як підсумок занять гуртка «Пішохідний туризм» на протязі року.

 

 

ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ

 

Наш маршрут пролягав по території Ковельського, Турійського і Любомльського районів Волинської області.

Рельєф району подорожі переважно рівнинний, це пов’язано з тим, що територія області повністю відноситься до західної України Східно-Європейської рівнини. Отже, займає західну частину рівнинних просторів Полісся і Лісостепу. Середня висота рівнини 195 м над рівнем моря.

Гідрографія району подорожі чітко представлена річками Турія і Вижівка, меліоративними канавами, болотами, ставками і озерами.

Рослинність належить до зони мішаних лісів і відповідно в районі подорожі зустрічаються рослини, які відносяться до цієї зони. Ліси вражають різноманітністю дерев, в одному лісі можна зустріти і сосни, і берези, або сосни і дуби, до них зрідка примішуються ялини, осики та інші різноманітні дерева.

Багато в лісах ягід і грибів, ніби хтось щедрою рукою розсипав їх по духмяній траві. Ягоди, які зустрічаються в лісах – це чорниці, журавлини, малина, брусниця, ожина, суниця; гриби такі як: білі, лисички, рижики, красноголовці, синяки, бабки і інші, є звісно й отруйні. Значні простори займають луки. Націй території росте багато вологолюбних рослин.

Тваринний світ області взагалі та цих трьох районів, зокрема, не бідніший за рослинний. Так у водоймах зустрічаються цінні види прісноводних риб: карась, сом, щука, краснопірка, лящ, миньок, вугор, окунь, головень, в’яз, подекуди зустрічається канадський сомик.

В лісах зустрічається багато видів тварин добре знайомих нам всім: зайці-русаки, лисиці, кабани, ящірки, гадюки, вужі, куниці, тхори, жайворонки, ропухи і багато інших.

На території орних земель та суходільних луків можна зустріти: крота, летючу мишу, хом’яка, польових, хатніх та лісових мишей.

На території області випадає достатня кількість опадів, для розвитку сільського господарства і підтримання гарної врожайності, та й кліматичні умови не суворі. Клімат помірний з не дуже морозною і не дуже холодною зимою й не дуже жарким літом. Середня температура року +8 ºС, січня - 5 ºС, липня +19 ºС, сніговий покрив взимку сприяє зимівлі озимих культур, плодових дерев і багаторічних трав.

Район обраний нами для здійснення туристичної подорожі, цілком для цього підходить, а також в цьому районі можливий активний відпочинок. Населені пункти, через які пролягав наш шлях, розташовані недалеко один від одного і в кожному з них є медпункт, і відділення зв’язку, магазин. Отже, в кожному населеному пункті можна одержати медичну допомогу, зв’язатись з початковим пунктом, а також поновити запаси їжі, якщо в цьому є потреба. Більшість закладів розпочинає свою роботу о 8 або 9 годині ранку і закінчує о18 або 20 год вечора, працюють з обідньою перервою. Всі населені пункти зв’язані з Ковелем автобусними та залізничними маршрутами. До кожного з сіл, через які ми проходили, ходять рейсові автобуси, а від сіл: Луків, Руда, Підгородно до Ковеля можна доїхати на потязі.

В даному районі є великі можливості для проведення туристських походів та активного відпочинку.

Крім основної краєзнавчої теми, цікавими для дослідження в даному районі подорожі виявились такі об’єкти: Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Здоров’я», що знаходиться в смт. Луків; площа її 13,6 га. На території парку знаходиться тублікарня ст. Мацеїв. Це найстаріший в області дендропарк, створений у ХІХ ст., де зростають дуби черешчаті, липи дрібнолисті, ясени віком понад 255 років. А також Ландшафтний заказник «Згоранські озера», де і був кінцевий пункт нашої подорожі. Це цінний природний комплекс, що складається з озер карстового походження, боліт та лісів де переважають насадження сосни звичайної і вільхи чорної. Знаходяться тут і місця зустрічі рідкісних рослин і тварин, занесених до Червоної книги України.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)