АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цікаві місця

Читайте также:
  1. Анкета «Усі професії цікаві»
  2. Вибір місця водозабору та трасування водопровідної мережі
  3. Вимоги до робочого місця. Вимоги до обладнання. Діагностичні карти та їх заповнення.
  4. Додержання вимог закону щодо підвідомчості, місця та строків розгляду справ та притягнення до адміністративної відповідальності
  5. З'ясування співвідношення місця проживання та реєстрації
  6. Забійні місця основних мисливських тварин
  7. Залежно від місця нанесення розрізняють маркування виробниче і торгове.
  8. Маклака, П - пін,я плечового суглоба; пусті місця поля перкусії - голосний тимпанічний звук-
  9. Місця події
  10. Місця, найбільш чутливі для удару шокером.
  11. Організація робочого місця
  12. Освітлення робочого місця.

„ Калитина ‛

Про назву цього місця існує така версія.

Як гласить легенда, тут люди часто знаходили золото і набивали ним калитки. Дізнавшись про „золоте„ місце, селяни масово почали приходити, щоб намити собі скарбів. Згодом родина Калитюків, викупила цей шматок озера, і відтоді існувала заборона всім приходити до цього місця.

Геолого-розвідна експедиція, у 80-ті роки підтвердила версію, що золоті запаси таки існують. Але вони надто розкидані, тому добування цього металу невигідне.

„Стійло‛

Колись і нині сюди пастухи приганяли худобу на стійло. Поки корови відпочивали, пастухи мали змогу покупатись в озері і по рибалити.

Продовжуємо маршрут. Наступна зупинка „Річечка‛.

„Річечка‛

Чому така назва не важко здогадатися. В цьому місці озеро веде обмін своєї води.

За 3-4 кілометри від цього місця починається великий болотний масив „Коза‛. Його простори сягають до Волині і Білорусі. Саме це болото живить озеро. Унікальне місце.

Люди нашого села зберегли це болото. У 70-і роки, коли Полісся страждало від меліораційної лихоманки, люди села зверталися аж до Москви, захищаючи це місце. Підключили кореспондента районної газети „Ленінська зоря‛ Т.Тетенєву. Коли вона запросила „великих людей‛ відвідати „Козу‛, вони відгукнулися на це прохання. Походивши по цьому місці, „велике начальство‛ побачило унікальний живий світ „Кози‛ і не піднялася рука у чиновників осушити болото.

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)