АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Залежно від місця нанесення розрізняють маркування виробниче і торгове

Читайте также:
  1. Акт проголошення незалежності
  2. АКТ ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
  3. Вибір місця водозабору та трасування водопровідної мережі
  4. Вимоги до робочого місця. Вимоги до обладнання. Діагностичні карти та їх заповнення.
  5. Вихідні данні для розрахунку функціональних залежності
  6. Додержання вимог закону щодо підвідомчості, місця та строків розгляду справ та притягнення до адміністративної відповідальності
  7. Домогосподарство – діяльність, що здійснюється залежно від сімейного бюджету, який визначається співвідношенням між прибутками і витратами сім’ї.
  8. Економічна залежність ЗМІ — могильниця їхньої незалежності
  9. Етап 1. Перевірка залежності прискорення від сили при сталій масі системи
  10. Етап 2. Перевірка залежності прискорення від маси за умови того, що на систему діє одна й та сама результуюча сила
  11. З'ясування співвідношення місця проживання та реєстрації
  12. Забійні місця основних мисливських тварин

МАРКУВАННЯ

 

v МАРКУВАННЯ текст, умовні позначення або малюнок, нанесений на упаковку або товар, а також інші допоміжні засоби, призначені для ідентифікації товару або окремих його властивостей, доведення до споживача інформації про виробників, кількісні і якісні характеристики товару.

Залежно від місця нанесення розрізняють маркування виробниче і торгове.

¨ Виробниче маркування – текст, умовні позначення або малюнок, нанесений виготівником на товар, упаковку або інші носії інформації.

Етикетки наносяться друкарським або іншим способом на товар або упаковку. Вони відрізняються значною інформаційною місткістю. Окрім тексту, етикетки часто містять зображення, символи. Зі всіх носіїв маркування етикетка містить найобширніші за кількістю ознак, що характеризуються, відомості. Маркування на етикетках може містити тексти пояснень.

Кольеретки – різновид етикеток, мають особливу форму, наклеюються на шийку пляшок. Кольеретки не несуть інформаційного навантаження, в основному їх призначення – естетичне оформлення пляшок. На кольєретки можуть бути вказаний найменування напою, виготівник, рік виготовлення або інформаційні знаки.

Вкладиші – це різновид етикеток, відмінні від них спрямованістю товарної інформації, призначені для повідомлення коротких відомостей про найменування товару, виготівнику (найменування організації, номер зміни). Іноді вкладиші можуть містити коротку характеристику споживацьких властивостей товару, в першу чергу – функціонального призначення.

Бірки і ярлики – носії маркування, які приклеюються, прикладаються або підвішуються до товару. Для них характерні менша інформаційна місткість, обмежений перелік відомостей, відсутність малюнків.

Контрольні стрічки – це носії короткої дублюючої товарної інформації, виконуваної на невеликій стрічці і призначеній для контролю або відновлення відомостей про товар у разі втрати етикетки, бирки або ярлика. Вони можуть застосовуватися на додаток, рідше замість інших носіїв інформації.

Клейма і штампи – носії інформації, призначені для нанесення ідентифікуючих умовних позначень на товари, упаковку, етикетки за допомогою спеціальних пристосувань встановленої форми.

¨ Торгове маркування – це текст, умовні позначки чи малюнок, нанесені виробником на товарні касові чеки, упаковку та товар.

 
 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)