АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Німеччина озброєна обіцянками

Читайте также:
  1. Тема 7.2. ГОЛОВНІ ВИДАВНИЧІ ОСЕРЕДКИ УКРАЇНЦІВ У ЗАХІДНІЙ ЄВРОПІ: НІМЕЧЧИНА, ФРАНЦІЯ, АНГЛІЯ

Роберт Х’юз

Опубліковано: 3 Червня 2012

 

ЛОНДОН — Мудра людина ніколи не робитиме ставок проти Німеччини у визначних змаганнях, і очікують, що команда, яку вже протягом шести років старанно розбудовує Йоахим Льов, готова до Чемпіонату Європи.

Існує думка, що такі молоді гравці, як Месут Озіль та Самі Хедіра, що також грають у складі чемпіона Іспанії – Мадридського «Реала», стали більш практичними, на відміну від Чемпіонату Світу 2010 року у ПАР, коли вони знаходилися у розквіті.

А такі видатні гравці, як Філіпп Лам, Лукас Подольскі і досвідчений бомбардир Мирослав Клозе втомилися від другого та третього місць і хочуть завершити свою кар’єру.

Коротше кажучи, проблемою Німеччини за часів Льова є Іспанія.

Саме іспанці були тими, хто розбив Манншафт у фіналі Євро-2008, і вони ж вибили Німеччину у півфіналі Чемпіонату Світу два роки потому.

Виключити Німеччину, успіх якої зростав, було найкращим рішенням. Але тепер, коли обидва ключові елементи іспанської збірної – Карлес Пуйоль та Давід Вілья, пропускають цьогорічний турнір через травму, німцям залишається лише бути сильнішими.

Німеччина вже показала свій ретельний підхід у планах на Євро. Коли Англія та Італія внесли до своїх планів відвідати нацистський табір смерті у Освенцимі під час подорожі Польщею, Німеччина відіслала делегацію завчасно.

Таким чином, вони відділили емоції від обов’язків переможців.

Тож, Подольскі і Клозе, обидва поляки за національністю, але німці за вихованням та спортивними уподобаннями, вшанували пам'ять предків і тепер можуть зосередитися на турнірі.

У той час, коли зростаюча хвиля несе на своєму гребені такі молоді таланти, як Подольскі та Клозе, буде великим здивуванням, якщо Льов обере цих двох перевірених переможців прямо на змагання. Подольскі, який інтуїтивно зміцнішає у грі у формі національної збірної, чекає з нетерпінням, що Клозе безпомилково поцілить у ворота.

Клозе, якому під час чемпіонату виповниться 34, залишається стриманим, обережним, хижим гравцем, навіть після того, як Мюнхенська «Баварія» дозволила йому піти у «Лаціо» минулого літа.

Німеччина викликала Клозе на гру 117 разів і він відповів 63 голами, що прирівнює його до найвеличнішого гравця збірної Німеччини усіх часів за кількістю голів, неймовірного Герда Мюллера.

На думку Клозе, одним з найбільших його надбань є колекція медалей переможця. На думку Льова, пожертвувати треба було Маріо Гомезом, заміною Клозе у «Баварії», який робив те, що тренер давно просив — аж до фіналу Ліги Чемпіонів.

Хоча Мюнхен і домінував над «Челсі» у тій грі, Гомез зробив те, що просто не вдалося Клозе: він проґавив усі шанси на великій арені.

Багато-багато років тому, пам’ятаю, я запитував Гельмута Шьона, наставника збірної Західної Німеччини під час чемпіонатів Європи та світу у 1970-их, про тренерів, які наполегливо займаються з ветеранами. «Один гравець не формує команди,» - відповів Шьон. «Усі формують кожного». Інакше кажучи, навіть протягом періоду перестановок та за наявності різноманіття молодих талантів різних національностей, що проштовхуються у збірну Німеччини, тренер вибере тих перевірених переможців, яких зможе.

Вибір визначається станом здоров’я. Цього сезону у Римі Клозе був змушений зробити перепочинок через травму, проте він натренувався до набуття найвищої фізичної форми спеціально перед цієї подією, яка поєднує його польську вдачу із його спортивними прагненнями.

«Залишаючи мюнхенську Баварію», сказав він днями, «я ніби залишав свою сім’ю. У «Лаціо» я віднайшов іншу сім’ю, а тепер я хочу здобути титул зі збірною — і я впевнений, що ми здатні на це».

Німеччині випала не надто легка група в Україні. Вона розпочне свій шлях у Харкові матчем проти Португалії, потім поїде до Львова, щоб зустрітися зі своїми сусідами, обдарованими голландцями. І нарешті, знову у Львові, Німеччина конкуруватиме із данцями, яким, здається, нічого втрачати.

«Я навіть не думаю про можливість поразки,» сказав Льов, який розпочав заміни у німецькій збірній, коли він ще був помічником тренера Юргена Клінсманна на Чемпіонаті світу 2006 року. «Команда», додав він, «досягла значного успіху».

«Але це ще не означає, що ми виграємо титул. Ми оцінюватимемо кожного. Ми не повинні думати, що Нідерланди з такими гравцями, як Робін Ван Персі, Веслі Снейдер та Ар’єн Роббен є нижчими за нас.

Португалія представлена гравцями мадридського «Реалу» Кріштіану Роналду та Пепе, а Іспанія – гравцями світового рівня Хаві та Іньєстою. Було б нерозумно думати, що вони мають менше досвіду, аніж Німеччина».

Можливо, це нерозумно, але Мюнхен розбив на голову «Реал»(Мадрид) у Лізі Чемпіонів, а також Мюнхен – кістяк Льовової команди. Дортмундська «Боруссія», яка грає у більш швидкій та прямій манері, ніж «Баварія», розумно розбила мюнхенців у Бундеслізі та на Кубку Німеччини.

Якщо старші гравці «Баварії» ще не готові до турніру, то такі молодші гравці Дортмунда, як спритний, швидконогий плеймейкер Маріо Гьотце, надійний захисник Матс Гуммельс і розвинутий хавбек Ікай Гюндоган з жадібністю виконають свою роботу.

Тренуючи гравців різного віку з різних німецьких клубів, Льов зараз продовжує наставляти усіх їх під одним дахом напередодні великих змагань. Він дізнається, хто з гравців «Баварії» (якщо не всі вони) отримав досвід від програшу у Лізі Чемпіонів, та знатиме напевно, чому дортмундці поглумилися над Мюнхеном у Кубку Німеччини.

Змагання за місця робить Німеччину сильною. Наскільки сильною, ми ще побачимо.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)