АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Чернігів ЧДТУ 2010

Читайте также:
  1. Закриття танцювального сезону Київської і Чернігівської областей
  2. Тема 4.6. ДРУКАРСТВО НА ЧЕРНІГІВЩИНІ. ЛАЗАР БАРАНОВИЧ
  3. Чернігів – 2013
  4. Чернігів – 2014
  5. Чернігів – 2014

Відновлення деталей

 

 

Методичні вказівки до розрахунково-графічної роботи

для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” галузі знань 0701 – Транспорт і транспортна інфраструктура за напрямом 6.070106 – Автомобільний транспорт

 

 

Чернігів ЧДТУ 2010


 
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Чернігівський державний технологічний університет

 

 

Відновлення деталей

 

 

Методичні вказівки до розрахунково-графічної роботи

для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” галузі знань 0701 – Транспорт і транспортна інфраструктура за напрямом 6.070106 – Автомобільний транспорт

 

 

Затверджено

на засіданні кафедри

інтегрованих технологій

машинобудування і автомобілів

протокол №3 від 13.09.2010р.

Чернігів ЧДТУ 2010

 


Відновлення деталей. Методичні вказівки до розрахунково-графічної роботи для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” галузі знань 0701 – Транспорт і транспортна інфраструктура за напрямом 6.070106 – Автомобільний транспорт / Укл.: Кальченко В.В.,.Венжега В.І., Рудик А.В. ― Чернігів: ЧДТУ, 2010. ― 10с.

 

 


Укладачі: Кальченко Володимир Віталійович,

доктор технічних наук, професор;

Венжега Володимир Іванович,

кандидат технічних наук, доцент;

Рудик Андрій Васильович,

кандидат технічних наук, доцент

 

Відповідальний за випуск: Кальченко В І., завідувач кафедри

iнтегрованих технологiй

машинобудування i автомобiлів,

доктор технічних наук, професор

 

Рецензент: Пасов Г.В., кандидат технічних наук,

доцент кафедри інтегрованих технологій

машинобудування і автомобілів Чернігівського державного технологічного університету

 


 

ВСТУП

 

Безпека дорожнього руху, своєчасність доставки вантажів і пасажирів, економічні показники використання автомобілів багато в чому визначаються їх надійністю. Для її забезпечення автотранспортні засоби повинні проходити технічне обслуговування та ремонт, під яким розуміють комплекс операцій щодо відновлення справності, працездатності та ресурсів їх конструктивних елементів.

У класичному розумінні процес відновлення деталі (з'єднання) має на меті проведення технологічних заходів, спрямованих на зміну її геометричних розмірів до номінальних або ремонтних. Проте, в деяких випадках працездатність вузла може бути відновлена за допомогою підвищення його зносостійкості, зниження в ньому сил тертя, проведення регулювальних робіт.

Метою дисципліни є вивчення студентами основних методів відновлення деталей та способів розрахунку економічної доцільності відновлення деталей, а також методів контролю відновлених деталей.

Спеціаліст даної професії повинен бути ознайомлений з методами відновлення деталей машин, та вміти розрахувати економічну доцільність відновлення деталей.

Дисципліна ставить ставить своїми задачами:

– ознайомити студентів з найпоширенішими методами відновлення деталей та дати теоретичне підгрунтя для розуміння процесів відновлення;

– навчити написанню технологічних процесів для операцій відновлення;

– вивчити основні показники, які контролюються після відновлення деталей та методи контролю цих показників;

– навчити студентів розраховувати економічну ефективність відновлення деталей.

Розрахунково-графічна робота з дисципліни «Відновлення деталей» є важливою складовою частиною вивчення даної дисципліни. Вона призначені для поглиблення та розширення теоретичних знань на практиці.

Метою даних методичних вказівок до розрахунково-графічної роботи є виконання практичних завдань з дисципліни „Відновлення деталей". В методичних вказівках приведений необхідний мінімум теоретичного матеріалу, який студентам рекомендується вивчити перед виконанням кожного завдання розрахунково-графічної роботи.

Студент виконує розрахунково-графічну роботу самостійно для конкретної деталі автомобіля, згідно варіанту з використанням навчальної та спеціальної літератури під керівництвом викладача.

Розрахунково-графічна робота пов’язана з відповідними розділами теоретичного курсу. При виконанні розрахунково-графічної роботи студентам потрібні знання загальноінженерних і спеціальних дисциплін.

Знання, отримані при вивченні даної дисципліни, можуть бути використані при курсовому та дипломному проектуванні.


 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)