АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕРАХУНОК ЗАПАСІВ НАФТИ, ГАЗУ І КОНДЕНСАТУ

Читайте также:
  1. Господарські операції з обліку виробничих запасів та готової продукції
  2. Динаміка використання запасів основних видів корисних копалин за роками
  3. Класифікація покладів. Групи і категорій запасів та ресурсів нафти і газу
  4. Метод матеріального балансу підрахунку запасів вільного газу
  5. МЕТОДИ ОЦІНКИ ПЕРСПЕКТИВНИХ І ПРОГНОЗНИХ РЕСУРСІВ НАФТИ, ГАЗУ І КОНДЕНСАТУ
  6. Облік запасів в бюджетних установах
  7. Об’ємний метод підрахунку запасів нафти
  8. Розрахунок кількості запасів
  9. ТОЧНІСТЬ РОЗРАХУНКІВ ПРИ ПРОМИСЛОВІЙ ОЦІНЦІ ЗАПАСІВ НАФТОВИХ І ГАЗОВИХ РОДОВИЩ

В процесі розбурювання покладів нафти за технологічною схемою і покладів газу за проектом дослідно-промислових робіт, а також при розбурюванні цих же покладів за проектами розробки щорічно здійснюється перевід запасів у більш високі категорії. У першому випадку запаси категорії С1 переводяться в категорію В, а в другому – запаси категорії В переводяться в категорію А. При цьому слід зауважити, що перевід у більш високі категорії можливий тільки тоді, коли в свердловинах на ділянках, що розбурені проведений комплекс досліджень передбачений Інструкцією з застосування Класифікації...

Разом з запасами основних корисних копалин переводяться у більш високі категорії і запаси супутніх корисних копалин, що вміщуються в них.

Перерахунок запасів здійснюється і у випадках, коли запаси покладу після розбурювання за першим проектним документом змінюється більше ніж на 20% у порівнянні з раніше прийнятими або затвердженими у ДКЗ України, а також у інших випадках передбачених „Класифікацією запасів і ресурсів...” 1997р.

Студент повинен знати: за яких мов здійснюється перерахунок запасів і що є основою для перерахунку та переводу запасів і ресурсів у більш високі категорії; що необхідно для того, щоб запаси, а також ресурси з більш низької категорії були переведені і більш високу категорію; яким документом регламентується необхідний комплекс досліджень достатній для переводу запасів та ресурсів нафти і газу, а також супутніх корисних копалин у більш високі категорії; у чому заключаються особливості перерахунку запасів нафти, газу і конденсату покладів, які знаходяться в розробці; як здійснюється вибір найбільш ефективного методу підрахунку запасів в кожному конкретному випадку в залежності від фактичних даних.

 

Питання для самоперевірки

1 Чим може бути обумовлений перерахунок запасів?

2 Що розуміється під переводом запасів і ресурсів у більш високі категорії і від чого це залежить?

3 За яких умов можливий перевід запасів у більш високі категорії і яким документом регламентується необхідний комплекс досліджень достатній для здійснення переводу?

4 В чому полягає суть переводу запасів?

5 За яких умов здійснюється перерахунок запасів, якщо запаси після розбурювання покладу за першим проектним документом змінюються?

6 Чим обґрунтовується вибір методу підрахунку запасів при перерахунку?

7 При розбурюванні покладів нафти і газу за яким документом здійснюється перевід запасів категорії В у А?

8 При розбурюванні покладів нафти і газу за яким документом здійснюється перевід запасів категорії С1 у В?

9 Від чого залежить вибір найбільш ефективного методу перерахунку запасів, якщо перерахунок можливий декількома доступними методами?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)