АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до вивченості та підготовленості родовищ

Читайте также:
  1. B. 2. Вимоги до транзакцій
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. ISO посилює вимоги до випробування машинозчитуваних паспортів
  4. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  5. Визначення сум податкового зобов’язання контролюючими органами, податкові повідомлення, податкові вимоги.
  6. Вимоги безпеки перед початком роботи.
  7. Вимоги безпеки під час роботи
  8. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  9. Вимоги безпеки, яким мають відповідати (те чого стосується твій диплом)
  10. Вимоги до документів, що виготовляються машинописними засобами
  11. Вимоги до документів, що надаються для державної реєстрації

Вивчення геологічної будови покладів нафти і газу базується на фактичних даних, отриманих в процесі геологорозвідувальних робіт і розробки покладів. Кінцевою метою геологорозвідувального процесу є забезпечення народного господарства країни розвіданими запасами нафти, газу і конденсату. Геологорозвідувальні роботи на нафту і газ поділяються на три етапи - регіональний, пошуковий і розвідувальний, кожен з яких складається з двох стадій. Кожний етап або стадія переслідує певні цілі і передбачає рішення конкретних задач. У зв'язку з цим студент повинен засвоїти ті вимоги, які пред'являють до підготовки структур на кожному етапі і стадії пошуково-розвідувальних робіт. Слід також вивчити комплекс геолого-геофізичних досліджень, який повинен проводитись у свердловинах різних категорій з метою вивчення геологічного розрізу і продуктивності розкритих відкладів; а також вимоги до вивченості покладів нафти і газу в процесі дослідно-промислової експлуатації і розробки їх.

У відповідності з "Класифікацією запасів..." підготовленість розвіданих родовищ (покладів нафти і газу) для промислового освоєння визначається ступенем їх вивченості (категорійністю запасів) незалежно від розміру і складності геологічної будови. У зв'язку з цим студенту слід запам’ятати умови, при отриманні яких розвідані родовища рахуються підготовленими до промислового використання, а також умови, при яких міністерствам та організаціям, які здійснюють розробку, дозволяється прискорити процес використання родовищ нафти і газу.

По даній темі слід засвоїти; коли і при яких умовах робиться перевід запасів у більш високі категорії, у чому полягає комплексне вивчення корисних копалин, які містяться в надрах нафтових і газових родовищ, а також за якими категоріями здійснюється геолого-економічна оцінка родовищ нафти і газу.

Питання для самоперевірки

1 Які існують етапи і стадії геологорозвідувальних робіт?

2 Які задачі вирішуються на регіональному етапі геологорозвідувальних робіт?

3 Які задачі вирішуються на стадіях пошукового етапу?

4 Які задачі вирішуються на стадіях розвідувального етапу?

5 Який комплекс геолого-геофізичних і промислових досліджень проводиться при бурінні різних категорій свердловин?

6 Який комплекс геолого-геофізичних досліджень проводиться в процесі дослідно-промислової експлуатації і в процесі розробки покладів нафти і газу?

7 При яких умовах розвідані родовища нафти і газу рахуються підготовленими до промислового освоєння?

8 Коли і при яких умовах робиться перевід запасів нафти і газу у більш високі категорії?

9 У чому заключається комплексне вивчення корисних копалин, які містяться в надрах родовищ нафти і газу?

10 Які критерії геолого-економічної оцінки родовищ нафти і газу існують?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)