АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

День шостий

Читайте также:
  1. Міф шостий: недержавність української нації
  2. ЧАС ШОСТИЙ

Серпня

Маршрут: урочище «Червона гора» – г. Червона гора (радіальний піший вихід) – с. Хмелева – туристична стоянка «Репужинці» - туристична стоянка «Шутроминці» оздоровчий табір «Перлина Придністров’я» – с. Устечко – водоспад «Три бажання» - с. Іване-Золоте – с. Передівання

Кілометраж: 31,4 км – сплав, 2,8 км – пішки.

Чистий ходовий час: 6 год. 25 хв.

Метеоумови: Зранку незначна хмарність, подекуди туман, далі сонячно, полудень – легкий пд.- сх. вітер, спекотно, +29°С.

Природні та штучні перешкоди, небезпечні ділянки: При сходженні на Червону гору – стрімкі схили. Газопровід проходимо справа від середніх опор. Острів перед табором – по лівій протоці. Зруйнований міст проходити біля правого берега між зруйнованими биками. Новий міст в Устечку проходимо по другому справа прольоту. Поріг після Устечка проходимо під лівим берегом.

Назва треку 6 ДЕНЬ - 19.08.2013 Одометр, км 31,399
Початок сплаву 19.08.2013 9:23:46 Висота рівня води на старті дня, м  
Закінчення сплаву 19.08.2013 18:56:15 Висота рівня води на фініші дня, м  
Час сплаву 6:25:21 Падіння висоти ріки за день, м  
Час зупинок і піших переходів 3:07:08 Середня швидкість сплаву, км/год 4,88

 

Ранок шостого дня видався теплим, малохмарним, подекуди над Дністром туман. О 720 залишаємо двох чергових біля рафта і вирушаємо на Червону гору. Від місця причалу йдемо спочатку дорогою, а через 150 м повертаємо вправо на стежку, яка досить круто через ліс виводить нас на верх. Підйом триває 25 хв. В лісі часто трапляється кизил, правда, ще повністю не достиглий. Мальовничі краєвиди каньйону з Червоної гори просто заворожують (фото 90-92). Сходимо з Червоної гори (туди і назад пройшли 1,4 км), снідаємо, готуємо рафт до сплаву (фото 93) і о 923 розпочинаємо рух по Дністру. Через 8 хв. проходимо під Червоною грою, досліджуємо відклади гірських порід з човна (фото 94). Ріка повертає вправо майже на 90° і наступних 2,5 кілометри рухаємось за А=125°. Подекуди ширина Дністра тут сягає 230 м. Йдемо спочатку під лівим, далі під правим берегом, ловлячи течію. В 1000 причалюємо до правого берега біля с. Хмелева Городенківського району і стежкою йдемо до магазину. Спостерігаємо, як місцеві мешканці переправляються на протилежний берег на плоскодонному човні (фото 95). Ширина річки в цьому місці – 86 м, течія – близько 9 км за год. В магазинах (а їх тут два), можна купити майже всі необхідні для подорожі продукти, по сезону придбати свіжі овочі, фрукти та городину в місцевих мешканців.

В 1100 продовжуємо сплав. Пройшовши правий поворот ріки йдемо за азимутом 220°. Через 1,7 км після широкого плеса перед лівим поворотом ріки проходимо мілину (фото 96) та острів (довжина острова – 350 м) правою протокою. Після повороту ріка сильно звужується (до 70 м), при цьому течія стає швидшою. Ще через 2 км підходимо до островів Інь-Янь (фото 97). Зважаючи на поривчастий зустрічний вітер, вирішуємо проходити острови (загальна довжина островів – 800 м) вузькою (фото 98) правою протокою (ширина біля 40 – 50 м). На вході в праву протоку – мілина, далі – швидка течія між камінням (фото 99), сухі дерева у воді. Минувши острови, напроти печери самітника (фото 100) в 1245 проходимо розташовану на правому березі туристську стоянку «Репужинці» (100 м від ріки, на узліссі досить рівного місця для наметів, зроблено навіс з столами і лавочками, обладнано місце для вогнища, сухих дров достатньо в лісі, струмок на відстані 50 м від навісу). Ширина ріки в цьому місці – 95 м, абсолютна висота рівня води – 158 м, азимут руху - 152°. Через 900 м підходимо до острова (фото 101), який минаємо правою протокою. Ліва протока шириною 50-70 м на вході дуже мілка, острів довжиною 450 м. Пройшовши острів, бачимо газопровід (фото 102), який проходимо по другому зліва прольоту Ширина ріки тут – до 80 м. Пройшовши газопровід, о 1320 причалюємо до правого берега та зупиняємось на обід. На протилежному березі - стоянка «Шутроминці», яка обладнана столиками під навісами, багато рівного місця для встановлення наметів, поряд протікає невеличка річечка, сухі дрова неподалік в лісі. Поки чергові готують обід йдемо до джерела набрати води (280 м по дорозі в пд.-зх. напрямі). Пройшовши від джерела ще 300 м милуємось водоспадом, який має висоту біля 4,5 м. Повертаємось на берег, обідаємо, відпочиваємо в тіні.

Після обіду продовжуємо сплав о 1500, напрям руху - 100°, абсолютна висота рівня води – 155 м, ширина ріки – 130 м. Проходимо каньйоном по прямій 1,6 км, потім ріка робить невеликий правий поворот і ми побачили Михальченський острів. Ще через 900 м заходимо в лівий рукав, де нас підхоплює швидка течія (≈ 11 км/год.). Острів, довжина якого становить майже 900 м, проходимо лівим рукавом. Зразу після острова – широке (≈200 м) плесо (фото 103), а далі видно опори зруйнованого мосту та луг біля с. Михальче. В цьому місці від лівого берега можна здійснити пішохідну подорож до Джуринського водоспаду та Червоногородського замку, що наша група неодноразово робила під час минулорічних сплавів. Тим часом ми продовжуємо сплав в пд.-сх. напрямі, через 0,9 км минаємо справа табір «Перлина Придністровя», а ще через 1 км довелось пройти антропогенну перешкоду – залишки опор зруйнованого мосту (фото 104). Оптимально зруйновані опори проходяться під правим берегом по основній течії (фото 105).

Через 10 хв. сплаву на лівому березі починається село Устечко, правий берег високий, вкритий лісом, подекуди з виходами скель. В 1640 зліва залишаємо гирло р. Джурин і невдовзі підходимо до залізобетонного мосту через Дністер (фото 106). Довжина мосту – 400 м, висота біля 30 м. В 1655 проходимо міст по другому справа прольоту між опорами. Рекомендуємо проходити подалі від опор моста, оскільки біля них у воді є залишки якихось металевих та залізобетонних конструкцій (фото 107). Через 20 хв. сплаву спостерігач вказав на великі камені поперек ріки (фото 108). Йдемо по більшій течії під лівий берег. Ближче бачимо, що підходимо до природного порогу на Дністрі. Поріг (фото 109) проходимо між великим камінням під лівим берегом, ширина проходу – 17 м. При високій воді цей поріг майже ховається під водою. Далі ріка, повернувши вправо, спокійно тече в південно-західному напрямі поміж високим лівим берегом та залісненим правим. О 1815 причалюємо до правого берега за Поточищенським лісом біля водоспаду «Три бажання», тут стаємо на короткий відпочинок. На високій терасі є досить рівного місця для наметів, місце для вогнища, столик з лавочкою, вода в струмку.

Водоспад напрочуд мальовничий при ранішньому освітленні (фото 110 зроблено під час минулорічного сплаву). Фотографуємось і загадуємо по три бажання біля водоспаду і в 1825 відчалюємо та продовжуємо сплав. Ширина Дністра тут сягає 160 м, абсолютна висота рівня води – 150 м, ріка тече за А=180° плавно повертаючи вліво. Добрим орієнтиром на лівому березі слугують три високі металеві водонапірні башти, що споруджені неподалік с. Іване Золоте Тернопільської обл. Через пів години на правому березі помічаємо будинки с. Передівання Городенківського району. На протилежному березі цікаві Соколові гори – крутосхилі, не заліснені (відносна висота 150 м) борти каньйону – справжнє царство для різних видів птахів. Причалюємо до правого берега, де на Передіванському лузі влаштовуємось на ночівлю. Тут завершується наша водна частина подорожі (фото 111). Група мандрівкою задоволена, весело та бадьоро розвантажуємо човна. Витрачаємо ще 1 год., щоб встановити намети та приготувати вечерю. Дрова збираємо поряд в лісі, воду набираємо у крайній хаті села, до магазину від місця ночівлі близько 1 км.

 

Картосхема маршруту VІ – го дня подорожі.

Урочище «Червона гора» – г. Червона гора (радіальний піший вихід) – с. Хмелева – туристична стоянка «Репужинці» - туристична стоянка «Шутроминці» оздоровчий табір «Перлина Придністров’я» – с. Устечко – водоспад «Три бажання» - с. Іване-Золоте – с. Передівання

 


- місце виходу

- місце фінішу сплаву

- напрям руху (водна частина)

- напрям руху (піша частина)

- небезпечні ділянки

 

- місце краєзнавчого дослідження


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)