АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Заходи з ліквідації та запобігання поширення захворювання тварин на сказ

Читайте также:
  1. I. Інфекційні захворювання
  2. VІ. ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛУ ОГД
  3. АРКУШ ПОШИРЕННЯ ДОКУМЕНТА
  4. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  5. В чат заходит Жори
  6. В чат заходит Лиза Николаенко
  7. Вжиті заходи
  8. Вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.
  9. Видові особливості молочної залози в свійських тварин
  10. Видові особливості м’якушів у свійських тварин
  11. Від чого залежать терміни доставки вантажів? Привести розрахункову формулу. Заходи по прискоренню доставки вантажів.
  12. Глава 57. Заходи органів доходів і зборів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України

Станом на 16 березня 2011 р. було затверджено такі організаційні заходи:

1. Провести подвірні обходи на території с. Нові Лагеря, Дніпрянської с/р, з метою виявлення посусаних людей та контактних тварин.

2. Винести питання щодо ліквідації та запобігання поширення захворювання тварин на сказ на території с. Нові Лагеря, Дніпрянської с/р на розгляд Державної надзвичайної комісії при Новокаховській міській раді.

3. Провести підготовку медичного персоналу, який надає антирабічну допомогу населенитань клініки, діагностики та профілактики сказу.

4. Провести роз’яснювальну роботу серед мисливців, працівників лісового господарства щодо своєчасного виявлення і негайного повідомлення в службу ветеринарної медицини про нехарактерну поведінку диких та свійських тварин.

5. Заборонити ввезення та вивезення тварин як з племінною, так і з користувальною метою на території с. Нові Лагеря, Дніпрянської с/р.

6. Забезпечити контроль та нагляд за правилами утримання собак, котів та свійських тварин на території с. Нові Лагеря, Дніпрянської с/р.

7. Своєчасно розглядати скарги та гвертання громадян щодо нанесення їм фізичних ушкоджень домашніми тваринами, власники яких не дотримуються правил їх утримання.

8. Провести регулювання чисельності безпритульних тварин на території с. Нові Лагеря, Дніпрянської с/р, з метою вірогідності розповсюдження збудника сказу.

9. Підготувати виступи в засобах масової інформації про сказ та про необхідність щеплення всіх видів тварин у вогнищі сказу та на загрозливій території.

10. Провести епізотичне обстеження неблагополучного пункту.

Заходи з ліквідації та запобігання поширення захворювання затверджені такі:

1. Провести оцінку епізоотичного стану безпосередньо в вогнищі сказу та на загрозливій території.

2. Провести ретельну дезинфекцію в місці утримання тварини якій нанесла лисиця, та на місці безпосередньої загибелі лисиці.

3. Організувати щеплення умовно здорових тварин безпосередньо в вогнищі сказу та на загрозливій території, та встановити нагляд за ними протягом 60 діб.

4. Виявляти захворілих та підозрюваних в захворюванні тварин в вогнищі сказу та на загрозливій території, ізолювати їх та встановлювати ветеринарний нагляд за ними з ретельним обстеженням впродовж 30 діб.

5. Кожний випадок падежу тварини в вогнищі сказу та на загрозливій території обов’язково направляти до Державної лабораторії ветеринарної медицини.

6. Проводити широку інформативну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо небезпечності захворювання на сказ і щодо правил утримання собак і котів.

7. Своєчасно розглядати скарги та звертання громадян щодо покусів їх як домашніми, так і безпритульними або дикими тваринами. (див. додаток №4)

Протокол №12. Засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новокаховській міській раді від 16 березня 2011 р. затверджено рішення, щодо накладання карантинних обмежень. (див. додаток №1)

На сьогодні основним діючим методом боротьби із сказом є спеціфічна профілактика, для якої використовуються високоімуногенні інактивовані вакцини, що забезпечують стійкість тварин до цієї хвороби. Проте застосування тільки високоактивних вакцин та ефективних схем імунізації недостатньо, оскільки данні літератури, та власних досліджень свідчать про гетерогенність популяційного та індивідуального захисту тварин попри однаковий ступінь проведеної імунізації.

У зв’язку з цим ефективною оцінкою вакцинації тварин має бути визначення рівня антирабічних антитіл у сироватках крові імунізованих тварин.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)