АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Муратової Олександри Геннадіївни

Читайте также:
  1. З дисципліни « Методологічне забезпечення прикладного психологічного дослідження.»
  2. Іван Мазепа
  3. Існує легенда про виникнення села.
  4. Пантелеймон Куліш (1819-1897)
  5. ФОРУМ ВИДАВЦІВ У ЛЬВОВІ ЯК НАЙМАСШТАБНІША КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ЯРМАРОК В УКРАЇНІ

Анотація

На матеріали досвіду роботи

Вчителя ОТМ КЗО «Середня загальноосвітня школа № 107» Дніпропетровської міської ради

Муратової Олександри Геннадіївни.

Матеріали досвіду Муратової О.Г. відповідають темі «Шляхи розвитку творчих здібностей учнів на уроках ОТМ», над якою вчитель працює 3-й рік. Основними завданнями художньо-творчого розвитку сучасних школярів вчитель вбачає послідовне формування естетичної культури, креативності, формування творчих здібностей учнів через реалізацію міжпредметних зв’язків, актуалізацію творчого потенціалу і вдосконалення практичних завдань, умінь і навичок в галузі образотворчого мистецтва, музики, кіно, літератури, стимулювання прагнення особистості до творчої самореалізації у різних видах художньої діяльності.

Олександра Геннадіївна розкриває шляхи та методи, за допомогою яких можна вирішити вищезазначені завдання: накопичення позитивних емоцій, щирість та добродушність у стосунках з людьми, дотримання естетики у побуті, розвиток сенсорних здібностей, виховання художнього смаку, використання прийому порівняння під час вивчення літературних творів, прослуховування музики, розглядання картин. «Вчителями не народжуються - ними стають», - говорить істина. Але талант величезної любові до людей, до своїх учнів був не тільки придбаний Олександрою Геннадіївною протягом усього її життя, а був нібито закладений у ній ще з самої появи на світ. Розбурханість, невичерпна жага до освоєння нового у педагогіці сприяють зростанню її майстерності як молодого вчителя. Особливо вона виділяє гру та креативний підхід під час уроків, як один зі способів повністю розкритися, знайти в собі творчий потенціал.

Важливим для своєї роботи Муратова О.Г. вважає виконання керівної та організуючої ролі, щоб учні себе вважали першовідкривачами знань на хвилях відповідних емоцій. Слід визначити творчий підхід вчителя до процесу навчання та самопідготовки.

Використання методичних розробок, запропонованих Муратовою Олександрою може стати в пригоді як вчителям ОТМ, так і вчителям трудового навчання.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)