АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Диференційний діагноз

Читайте также:
  1. Диференційний діагноз
  2. ДІАГНОЗ
  3. ДІАГНОЗ
  4. Обґрунтування діагнозу
  5. Оформлення діагнозу
  6. Принципи побудови діагнозу.

Ангіну Жансуля-Людвіга—переважання анаеробної флори призводить до гнильної-некротичного процесу, при цьому всі тканини дна порожнини рота некротизуються, як зазначає В. І. Лук'яненко (1968), "не зважаючи на анатомією". Це і визначає більш важкий перебіг ангіни Жансуля-Людвіга, що супроводжується набагато сильнішою інтоксикацією (висока температура септичного характеру, збудження, марення), ніж при гнійній флегмоні дна порожнини рота. У перші дні захворювання при ангіні Жансуля-Людвіга шкірні покриви над інфільтратом в підщелепних і підпідбородочні областях мають виражену блідість, а потім на них з'являються синьо-червоні та бронзові плями, такі, які спостерігаються при газової гангрени. При гнійній флегмоні дна порожнини рота шкіра над інфільтратом гіперемована, напружена, блискуча. При розтині гнильної-некротичної флегмони з рани виділяється незначна кількість смердючої рідини кольору м'ясних помиїв, відзначається некроз клітковини і м'язової тканини. При розтині звичайної флегмони дна порожнини рота виділяється гній.

Гострий піднижньощелепний лімфаденіт.

Подібність: гострий початок захворювання, характерні скарги на біль, утруднення при жуванні, ковтанні, припухлість м'яких тканин, температуру. В аналізах - ознаки запальної реакції (збільшення ШОЕ, лейкоцитоз)

Відмінність: гостре запалення підщелепних лімфовузлів, як правило, починається з відчуття ніяковості рухи головою, тупих болей в проекції лімфатичного вузла протягом декількох попередніх днів, чого пацієнтка не зазначає. Процес як правило протікає важко, явища інтоксикації приєднуються тільки при гнійному лімфаденіті і розплавлені лімфатичного вузла. Зона ураження при лімфаденіту звичайно обмежена і локалізується у лімфатичному вузлі.

Гострий під-нижньощелепний сіалоаденіт

Подібність: гострий початок захворювання, характерні скарги на біль, утруднення при ковтанні, припухлість м'яких тканин в підщелепній ділянці, температуру. Процес переважно односторонній. В аналізах - ознаки запальної реакції (збільшення ШОЕ, лейкоцитоз).

Відмінність: Хвороба не пов'язана із захворюванням зуба. Болі локалізуються переважно в області кореня язика з боку ураження, посилюються при ковтанні. Біль виникає також при побаченій їжі у зв'язку з рефлекторним відділенням слини і утрудненням її відтоку. Під-нижньощелепна слинна залоза при цьому збільшується в розмірах і стає болюча при пальпації. Під'язичний валик по ходу протоки гіперемований і інфільтрований. Припухлість м'яких тканин визначається тільки в під-нижньощелепній ділянці і не переходить на обличчя. З протоки слинної залози при пальпації відділяється слизисто-гнійна слина, або при закупорці протоки секрет взагалі не відділяється, що не відмічається в нашої пацієнтки. Пальпація протоки різко болюча.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)