АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міні-лекція: Як подолати нервову напругу?

Читайте также:
  1. Коли мовець не напружується, щоб подолати голосом значну відстань; здатність

Міні-лекція: Розповісти що це таке тренінг

Тренінг з розвитку впевненості в собі «Повір у себе»

Мета тренінгу полягає у виявленні рівня самооцінки ступеню проявлення впевненості в поведінці та формуванні навичок впевненої поведінки.

 

Завдання тренінгу:

 

- Гармонізувати самооцінку, відновити віру в себе,

- Вміння долати нервову напругу,

- Освоїти корисні комунікативні алгоритми на кожен день (як легко вступати в контакт з незнайомими людьми, просити, реагувати на маніпуляції і тиск, виступати публічно і т.д.),

- Розвинути внутрішню свободу і сміливість у спілкуванні і діях.

 

Тренінг «Повір у себе» допомагає відновити

внутрішній спокій і самоповагу, відчути свободу дій, дарує потужний заряд позитиву!

ПРИНЦИПЫ РАБОТЫ В ГРУППЕ.

Можливі правила:

1. Тут і зараз.

2. Виключити звук у мобільних телефонах.

3. Відвертість та відкритість

4. Бути позитивним до себе і до інших.

5. Говорити тільки від свого імені.

6. Правило активності.

7. Правило конфіденційності.

 

 

Знайомство.

Міні лекція про впевненість

 

«Впевненість у собі - це віра в те, що в нас є щось більше, ніж ми про себе знаємо». У кожного є прихований потенціал! Подумайте, адже колись ви навіть ходити не вміли! А тепер? Був час, коли ви не могли читати і писати, не вміли плавати або водити машину. Все це ви поступово освоїли. Адже людина - істота навчаєма. Причому навчають досить швидко. Якщо ви чогось не здатні зробити зараз, це зовсім не означає, що так буде все життя.

 

«Впевненість у собі - це віра в те, що у важкій ситуації на себе можна покластися». У всіх нас не раз в житті бували складні моменти. Іноді ми могли розраховувати тільки на себе, іноді - ще й на допомогу оточуючих. І все ж немає людини, яка хоч раз не був би змушений діяти за прикладом барона Мюнхгаузена: власноруч витягати себе за волосся з болота.

Таким чином: "Під упевненістю в собі розуміють здатність людини висувати і втілювати в життя власні цілі, потреби, бажання, домагання, інтереси, почуття щодо свого оточення"

 

Міні-лекція: Як подолати нервову напругу?

Кожен з нас хвилюється перед і під час важливої події, іспиту, атестації чи значущою зустріччю. Але майже кожен намагається подолати це хвилювання. Це те хвилювання, яке допомагає на іспиті пригадати те, що ми начебто і не "знали" та придає блиску публічному, виступу, без нього ми виглядаємо надто спокійними навіть пасивними. Як же знизити хвилювання до мобілізуючого рівня? Нерідко клієнт, залишивши кабінет роботодавця бідкується: "Так хвилювався, що навіть не пам'ятаю, які там були меблі, який вигляд мав співрозмовник. У голові все змішалося." Що робити, щоб хвилювання не паралізувало дії та мовлення?

Cкористаємося деякими поняттями нейролінгвінистичного програмування (НЛП). Є три основних сенсорних канали, крізь які ми отримуємо інформацію про навколишній світ. Це зір, слух, кінестатичні почуття (температура, тиск, почуття дотику). По кожному з трьох сенсорних вхідних каналах в нас без потоком поступає інформація, яка використовується нами для організації власного сприйняття. У кожного з нас є кілька способів репрезентації власної взаємодії зі світом. Як правило, один з каналів є провідним.

У хвилини нервової напруги є сенс "упорядкувати " по черзі збір і обробку інформації свідомо роблячи якийсь канал провідним у якусь долю секунди. Наприклад, спочатку ми "завантажуємо " візуальний канал, тобто приділяємо увагу кольору стін, фактурі меблів, начебто оком дотикаємося. Потім прислухаємося (аудіальний канал) до звуків за вікном, дверима, ходу годинника чи шуму комп'ютера. І нарешті, кінестетичний канал – відчуємо, як "сидить" одяг, взуття, температуру повітря у кімнаті. На ці дії потрібно небагато часу, кілька секунд, вони непомітні чужому оку. Як правило, на початку розмови цей час є: співрозмовник знайомиться з документами чи закінчує свої справи. Після довільної послідовної зосередженості на кожному відчутті хвилювання стає значно меншим, думки яснішими, рухи повільнішими, не метушливими. Зникає побоювання, що хвилювання занадто впадає в очі співрозмовнику.

 

Упевнені в собі люди характеризуються:

• незалежністю;

• самодостатністю.

Зовнішні ознаки впевненої людини:

• виглядає спокійним;

• тримається з гідністю;

• відкритий погляд;

• рівна постава;

• спокійний і впевнений голос.

Впевнений у собі людина вміє:

• відчувати ситуацію, триматися з гідністю (жести, голос), розуміти межі фізичного і психічного;

• адекватно оцінювати свої достоїнства і недоліки, прийняти критичне зауваження на свою адресу;

• діяти чітко і організовано, бути наполегливим;

• відкрито висловлювати і відстоювати свою думку, без ворожості та самозахисту.

 

Вправа "Подіум"

 

"Вороги" впевненості: страх, сором, почуття провини, помилкова делікатність, сумнів.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)