АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки. До першого питання. Розгляд питання доцільно розпочати із визначення управлінського рішення як одного з необхідних моментів вольової дії

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег.
  3. Витрати на виробництво продукції згідно П(С)БО 16 та методичні рекомендації з формування собівартості продукції
  4. Вказівки до виконання контрольних робіт
  5. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ
  6. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  7. Вказівки до вирішення задач
  8. Вказівки до компоновки міжповерхового Перекриття
  9. ВКАЗІВКИ ДО КОНСТРУЮВАННЯ
  10. Вказівки до конструювання плити
  11. Вказівки до конструювання фундаментів
  12. Вказівки до неї з дисципліни

До першого питання. Розгляд питання доцільно розпочати із визначення управлінського рішення як одного з необхідних моментів вольової дії, що полягає у виборі мети дії та способів її досягнення, розглянути основні етапи прийняття управлінського рішення. Необхідно звернути увагу на те, що рішення в сфері управління спрямовані безпосередньо на систему організації колективної праці, є основним інструментом керівного впливу, приймаються лише суб'єктом управління – керівником (чи колегіально), виробляються за наявності проблеми, що виникла; на їхню ефективність і якість значний вплив чинять індивідуальні риси характеру керівника; являють собою процес переробки інформації і вибору на їх основі найкращого варіанта дії; спрямовані на досягнення багатьох цілей за допомогою засобів і способів дії, що забезпечують їх досягнення; більшість резолюцій керівників приймаються в умовах невизначеності й за наявності управлінського ризику. Рішення є результатом певного процесу, який передбачає ряд послідовних стадій.

До другого питання. Готуючись до цього питання, необхідно пригадати відповідну навчальну проблематику і з’ясувати аксіологічні та антропологічні виміри управлінського рішення. Відзначити, що прийняття рішень у соціальних системах і, зокрема, правоохоронних органах – процес багатобічний і вимагає наукового підходу, що ґрунтується на соціальному, економічному, правовому, організаційному, психологічному, інформаційному забезпеченні управлінського рішення. При прийнятті будь-якого рішення в сфері управління необхідно враховувати всі його складові елементи. Лише в цьому разі накресленої мети буде досягнуто з мінімальними витратами часу і ресурсів. Мета рішення ‑ це забезпечення поступального руху до поставлених перед організацією завдань, тому найбільш ефективним рішенням є вибір, що буде дієвим, насправді реалізованим і стане найбільшим внеском у досягнення кінцевої мети за допомогою відповідних засобів і способів організації праці.

До третього питання. Готуючись до відповіді на це запитання, слід розглянути поняття "особистість" у його системному соціально-культурному змістовному вираженні та врахувати різні складові даного інтегрального поняття, які перебувають у безпосередньому зв’язку з проблемами управлінської діяльності. Також варто розглянути типові особистісні портрети керівника-лідера в правоохоронних органах та підрозділах. Слід проаналізувати різні типи лідерів та можливості реалізації їх особистісних якостей, здібностей, вмінь, творчого та організаційно-адміністративного потенціалу в роботі державних структур Разом з тим, важливо пам’ятати, що у системі правоохоронних органів має значення і злагодженість роботи групи, відпрацьованість колективних дій, універсальність і фаховий рівень кожного співробітника, робота з резервом кадрів з метою підготовки управлінської зміни, чіткий розподіл і визначення функцій та інші характеристики колективної роботи підрозділу як єдиної команди, яка об’єднує найкращі якості її учасників.

До четвертого питання. Необхідно визначити поняття моделі управління та критерії типологізації управлінських систем. Далі слід обґрунтувати на яких засадах відбувається типологізація управлінських систем, а також виокремити характерні риси демократичної та співтворчої моделі управління у системі правоохоронних органів.

 

Додаткові питання:

1. Як прийняти ефективне управлінське рішення? Розгляньте різні алгоритми прийняття управлінських рішень і обґрунтуйте найбільш ефективні.

2. Які види управлінських рішень існують в залежності від їх функцій? Здійсніть аналіз класифікації управлінських рішень за функціональним призначенням (планові, організаційні, регулюючі, активізуючі, контрольні).

3. Які етапи проходить управлінське рішення? Здійсніть аналіз процесу прийняття управлінських рішень.

4. Чи має технологія обґрунтування та прийняття управлінських рішень особливості в органах внутрішніх справ, на державній службі, в недержавних організаціях?

5. Як розв’язати проблему щодо виявлення альтернатив та їх оцінки в процесі прийняття управлінських рішень?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)