АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік списання виробничих запасів на виробництво

Читайте также:
  1. II. Визнання та оцінка запасів
  2. II. Визнання та первісна оцінка запасів
  3. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання
  4. IV. Оцінка вибуття запасів
  5. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  6. V. Облік амортизації основних засобів
  7. V. Облік зменшення та відновлення корисності нематеріальних активів
  8. V. Особливості обліку деяких запасів
  9. VI. Облік ремонту та поліпшення основних засобів
  10. VIII. Облік вибуття основних засобів
  11. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  12. АКТ на списання основних засобів

Задача 42

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, визначити собівартість келихів “А” та ампул медичних.

Реєстр господарських операцій

№ з/п Первинний документ та зміст господарської операції Сума, грн.
  Накладна-вимога № 15 Списано вапняк за ціною 5,00 грн.: - на виготовлення ампул медичних – 200 кг - на виготовлення келихів “А” – 150 кг ?
  Накладна-вимога № 16 Списано соду за ціною 4,00 грн. - на виготовлення ампул медичних – 50 кг - на виготовлення келихів “А”– 35 кг ?
  Накладна-вимога № 17 Списано пісок кварцевий за ціною 5,00 грн. за 1 кг: – на виготовлення ампул медичних – 100 кг; – на виготовлення келихів “А”– 100 кг ?
  Розрахунок бухгалтерії № 541 Нараховано амортизацію печі плавильної, використання якої передбачено для отримання скляної маси для виготовлення виробів 200,00
  Розрахунок бухгалтерії № 542 Нараховано амортизацію: - лінії медичного скла - верстату фрезерувального для нанесення візерунків на кришталь   400,00 500,00
  РПВ № 18 Нараховано заробітну плату працівникам основного виробництва за: - виготовлення ампул медичних; - виготовлення кришталевих келихів   10000,00 12000,00
  Розрахунок бухгалтерії № 543 Проведено відрахування від на соціальні заходи від заробітної плати працівників основного виробництва: - за виготовлення ампул медичних; - видування та формування кришталевих келихів ?
  Розрахунок бухгалтерії № 544 Розподілено і списано загальновиробничі витрати ?
  Накладна на внутрішнє переміщення № 15 Оприбутковано на склад готову продукцію за визначеною собівартістю (ампул медичних та кришталеві келихи) (незавершеного виробництва на початок і кінець квітня немає) ?

 

 

Облік браку у бухгалтерському та податковому обліку

Облік браку

Задача 43

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

У підприємства “А” у звітному періоді виявлено кілька партій бракованої продукції, які відділом технічного контролю поділені на три види:

– випадковий брак у сумі 600 грн. (винні не встановлені, продукція не придатна для подальшого використання);

– технічно неминучий виправний брак (собівартість бракованих виробів – 800 грн., витрати на виправлення 200 грн.);

– технічно неминучий остаточний брак у сумі 250 грн. (у тому числі витрати на освоєння виробництва – 20 грн., загальновиробничі витрати – 30 грн.).

Облік браку

Задача 44

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

На ТзОВ “А” у процесі виробництва виявлено брак на суму – 380 грн. На виправлення цього браку списано матеріалів – 120 грн., МШП – 30 грн. Нараховано заробітну плату працівникам за виправлення браку – 200 грн., проведено відрахування на соціальні заходи. Після виправлення браку незавершені вироби повернуто для закінчення виробничого процесу, але з’ясовано, що брак вартістю 150 грн. є невиправним, причому 100 грн. – в межах норм, а 50 грн. – понад норми.

 

Облік браку

Задача 45

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

ТзОВ “А” здійснено попередню оплату в сумі 3600 грн. з ПДВ за листи ДВП, які отримано від постачальника у повній сумі. У процесі виготовлення дверей на ТзОВ “А” виявлено брак у виробництві на суму 1200 грн. У результати роботи комісії встановлено, що причина браку – неякісна сировина, надана постачальником. Вирішено виставити претензію постачальнику. Постачальник претензію визнав і задовольнив допоставкою листів ДВП.

 

Облік браку

Задача 46

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

На ТзОВ “А”виявлено брак у виробництві на суму – 260 грн. На виправлення браку списано матеріалів – 70 грн., МШП – 30 грн. Сума загальновиробничих витрат, яка припадає на виправлення браку, – 25 грн. Нараховано заробітну плату працівникам за виправлення браку – 150 грн., проведено відрахування на соціальні заходи. Після виправлення браку повернуто вироби для завершення обробки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)