АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік товарних кредитів

Читайте также:
  1. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання
  2. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  3. V. Облік амортизації основних засобів
  4. V. Облік зменшення та відновлення корисності нематеріальних активів
  5. V. Особливості обліку деяких запасів
  6. VI. Облік ремонту та поліпшення основних засобів
  7. VIII. Облік вибуття основних засобів
  8. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  9. Амортизація в управлінському обліку
  10. Аналіз обіговості товарних запасів
  11. Аналіз сезонних коливань товарних запасів
  12. Аналіз стану облікової політики

Задача 67

01.03 ц.р. ТОВ “А” (позичальник) уклало договір товарної позики з ТОВ “Б” (позикодавець) предмет договору - цукор у кількості 10 т.

Строк повернення предмета позики – 20.09. ц.р. Обидва підприємства - платники податку на прибуток на загальних підставах. ТОВ “А” позикові товари планує використовувати в оподатковуваних операціях господарської діяльності.

01.03 ц.р. за актом приймання-передачі цукор був переданий ТОВ “А”. Заснована вартість становила 3 грн. за 1 кг., що відповідно рівню звичайних цін. Фактичне повернення цукру за актом приймання-передачі здійснене 17.09. ц.р. рівень звичайних цін на дату повернення на цукор становив 4 грн. за 1 кг.

Облік товарів на складі

Задача 68

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

Відповідно до договору купівлі-продажу в травні ц.р. покупець – неплатник ПДВ здійснив попередню оплату і постачальник – платник ПДВ відвантажив товар. Договірна вартість поставки товару – 8000 грн., крім того ПДВ. Собівартість товару – 5000 грн. У червні ц.р. покупець виявив неякісний товар на суму 1920 грн. (20% його вартості), у т. ч. ПДВ і повернув товар постачальнику, а також надіслав йому претензію щодо повернення частини сплаченого авансу. Претензія прийнята продавцем до виконання, але аванс постачальник повертав покупцю протягом 2-х звітних періодів: у червні 200х року – 960 грн., та в липні ц.р. – 960 грн.

Облік операцій із повернення товару

Задача 69

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

ТзОВ “A” в результаті його торгівельної діяльності було повернено товар покупцями на суму 900 грн.

1) ТзОВ “А” передало покупцеві аналогічний якісний товар;

2) ТзОВ “А” виплатило з каси кошти за неякісну продукцію покупцю. Бухгалтерською службою було проведено наступні записи в бухгалтерському обліку: відображено вирахування з доходу, відображено зміни на рахунку собівартості реалізованих товарів, відновлено списану раніше торговельну надбавку.

Облік продажу товару з доплатою та без доплати

Задача 70

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи: варіант 1 – з попередньою оплатою, варіант 2 – з наступною оплатою.

Підприємство продало за місяць 100 сертифікатів по 100 грн. В цьому ж місяці для отоварювання сертифікатів звернулося два покупці. Один з них придбав товар вартістю 150 грн. (розв.1), другий – 90 грн. (розв.2), в т. ч. ПДВ.

Облік процесу реалізації товарів

Задача 71

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

На початок звітного періоду підприємство має залишок товарів, що обліковуються у сумі за цінами продажу 3400 грн., залишок ТЗВ та торгової націнки – відповідно 60 грн. та 800 грн.

За звітний період надійшов товар на суму 5000 грн., крім того ПДВ, транспортні послуги надані стороннім перевізником, – 125 грн., крім того ПДВ.

Націнка на придбаний товар нарахована у розмірі 2000 грн.

У звітному періоді реалізовано товар на суму 9600 грн., у т.ч. ПДВ – 1600 грн.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)