АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік придбання та реалізації товарів

Читайте также:
  1. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання
  2. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  3. V. Облік амортизації основних засобів
  4. V. Облік зменшення та відновлення корисності нематеріальних активів
  5. V. Особливості обліку деяких запасів
  6. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  7. VI. Облік ремонту та поліпшення основних засобів
  8. VIII. Облік вибуття основних засобів
  9. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  10. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  11. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  12. Амортизація в управлінському обліку

Задача 64

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку підприємств “А” і “Б”, вказати первинні документи.

Підприємство “А” уклало з підприємством “Б” договір купівлі-продажу № 1 і договір купівлі-продажу № 2 від 03.01. ц.р. згідно з договором № 1 продавцем є підприємство “А” сума купівлі-продажу за договором № 1 дорівнює – 3600 грн., у т.ч. ПДВ собівартість товару – 2800 грн. у договорі купівлі-продажу № 2 продавцем є підприємство “Б”. Загальна сума за договором № 2 = 4200грн., в тому числі ПДВ. Собівартість товару – 3200 грн. У договорах № 1 і № 2 зазначається, що підприємства розраховуються між собою коштами і є платниками податку на прибуток на загальних умовах.

Після відвантаження товарів підприємствами “А” та “Б” сторони уклали додатковий договір № 3 виконати взаємозалік заборгованостей станом на 03.03. ц.р. шляхом підписання акта звірки взаєморозрахунків. У договорі №3 обумовлено, що різниця вартості за договорами №1 і №2 буде погашена підприємством “А” коштами.

Облік операцій при утилізації продукції

Задача 65

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

ТзОВ “А” вилучило з обігу неякісний товар на суму 150 грн.(торговельна надбавка становить 50 грн.). Щоб переконатися у невідповідності товарів стандартам якості було здійснено експертизу товарів, за яку було проведено передоплату на суму 24 грн. Результати експертизи було отримано цього ж дня, які підтвердили неякісність товарів, в результаті чого товари було переведено у вторинні матеріальні ресурси. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.

 

Облік продаж пакетів окремо від товарів

Задача 66

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

ТзОВ “А” перерахувало з поточного рахунку ТзОВ “Б” кошти за поліетиленові пакети в сумі 60 грн. Наступного дня було оприбутковано поліетиленові пакети згідно договору. ТзОВ “А” передало пакети до торгівельної зали на суму 5 грн. та реалізувало їх за ціною 15 грн. Визначити фінансовий результат ТзОВ “Б” від продажу поліетиленових пакетів.

Облік бартерних операцій з товарами

Задача 67

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

1) За умовами бартерного контракту українська сторона в особі ТзОВ “А” відвантажила (тобто здійснила експортну операцію) 10 жовтня ц.р. американській фірмі “В” товари на суму 15000 USD. Валютний курс на 10 жовтня (дата оформлення вивізної ВМД) становив 9,25 грн./USD. Собівартість експортованих товарів – 65000 грн. Сума митних платежів при експорті товарів – 8032,50 грн. Сума податкового кредиту у частині експортованих товарів – 9600 грн.

2) Зустрічну поставку товару (імпорт) нерезидент здійснював на суму 15000 USD 25 жовтня ц.р. (дата оформлення ввізної ВМД) становив 9,35 грн./ USD. Сума митних платежів при імпорті товарів – 160,50 грн. Сума ввізного мита – 8025 грн. Сума податкового кредиту з ПДВ у частині імпортованих товарів – 18000 грн.

Облік уцінки товарів

Задача 66

Відобразити операції з уцінки запасів на рахунках бухгалтерського обліку, вказати первинні документи.

Торговельне підприємство вирішило змінити асортимент товарів і провести розпродаж товарів. Метою розпродажу є більш швидкий продаж залишків товарів. Оскільки реалізацію необхідно провести в короткий час, вирішено встановити ціни на деякі товари, нижчі від ціни їх придбання.

Підприємством отримано товари від постачальника на суму 18000 грн. (у т.ч. ПДВ). У наступному місяці цю партію товарів продано за ціною 12000 грн. (у т.ч. ПДВ).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)